Antec NEW SOLUTION NSK4000B II

Još jedno kućište iz NEW SOLUTION serije koje spada u osnovnu kategoriju. Jednostavan Midi Tower model bez puno nekih posebno zanimljivih opcija, ali dovoljno dobrog kvaliteta da zaslužuje preporuku.

Još jedno kućište nam stiže iz Antec-a i NEW SOLUTION serije. I ovaj model kao i NSK4100 spada u osnovnu kategoriju, gde nema puno nekih posebno interesantnih opcija na raspolaganju, već je tu ono najosnovnije. Antec ipak spada u prilično poznate proizvođače sa vrhunskim kućištima i napajanjima, tako da smo imali i prilično visoka očekivanja od modela NSK4000B II koji spada u osnovne modele i najpovoljnije cene. Ono što znamo je da na tržištu postoji veliki broj kućišta sa veoma sličnom specifikacijom, pa čak ni Antec-u neće biti lako da se izbori za dobru poziciju.

Ključne karakteristike

  • Vrlo jednostavan dizajn
  • Dobra cena
  • Pristojan kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Mid-Tower (Standard ATX, microATX, Mini-ITX)
  • Uređaji: interno 3.5" x3, eksterno 5.25" x3, 3.5" x2
  • PCI ekspanzija: 7
  • Napajanje: nema
  • Hlađenje: pozadi 120mm, napred 80mm opciono
  • Dodatno: 2x USB3.0, Mic-in, Audio-out
  • Dimenzije: 420mm x 195mm x 420mm
  • Težina: 8Kg

Antec NEW SOLUTION NSK4000B II

Iako je ovo u suštini jedno jednostavno i klasično Midi Tower kućište, Antec je uspeo da dizajnom ipak malo iskoči iz proseka. Naime, prednja maska koja je inače napravljena od mat plastike, je za koji centimetar izbačena napred u odnosu na kućište koje ima napred srebrni okvir sa rupicama, dok se vazduh ipak uvlači sa bočnih i gornje strane maske. Jednostavno, ali rekli bi i prilično efektno, sasvim dovoljno da se barem vizuelno napravi razlika u odnosu na brojnu konkurenciju. Kvalitet izrade je dosta dobar, ali svakako ne i vrhunski kako smo navikli da vidimo kod malo boljih Antec modela.

Sa prednje strane vidimo prostor za tri 5.25" uređaja i dva 3.5", dok unutrašnjost krije još tri 3.5" ležišta za hard diskove. Pošto ne verujemo da će iko zaista koristiti ovoliko eksternih ležišta, bilo bi dobro da je raspored malo drugačiji u korist internih hard diskova. Kućište se jednostavno otvara i odmah vidimo raspoloživi prostor unutra. Ono što nam je odmah i jasno je da nema baš puno prostora za provlačenje i sakrivanje kablova, iako imamo i par proreza na tray-u za matičnu ploču, između druge bočne stranice i tray-a nema baš puno prostora. Za kućište ove kategorije, to svakako nije neki veliki problem, ali treba znati unapred.

Ovaj model kućišta dolazi sa jednim ugrađenim 120mm ventilatorom sa zadnje strane (TriCool), dok je napred ostavljena mogućnost da se instalira 80mm ventilator, što i savetujemo kako bi se u kućište ubacila dovoljna količina svežeg i hladnijeg vazduha. Za montažu svih uređaja će biti potreban šrafciger, ai je dobra ideja što za hard diskove imamo i silikonske podloške, tako da se smanjuju vibracije i buka. Napajanje ide u gornji deo kućišta, a kablovi sa konektora sa prednje strane (po dva USB 3.0 i audio porta). Šasija kućišta je inače napravljena od 0.8mm pocinkovanog lima, sa pedantno obrađenim ivicama, što je pohvalno ali i sasvim očekivano za Antec.

Rezime

Ovo kućište spada u klasične modele, i kao što smo i očekivali, zaista nema nikakvih posebnih dodatnih opcija, ako ne računamo gumene podloške za hard diskove. Radi se o dovoljno kvalitetnom kućištu iz osnovne kategorije da će ipak skrenuti pažnju potencijalnih kupaca. Iako definitivno postoji dosta raznih modela na tržištu u ovom cenovnom rangu, smatramo da Antec NEW SOLUTION NSK4000B II zaslužuje preporuku.

Conclusion

This is a classic case model and as we expected, there are no special options, not counting the rubber base for hard disks. This is a good case of base category that will be interesting to potential customers. While there are plenty of different models on the market in this price range, Antec NEW SOLUTION NSK4000B II deserves recommendation.

Testirani proizvod je uzorak.

MID9 ustupio: Antec NEW SOLUTION NSK4000B II
zvanični sajt: mid9.rs