Kaspersky Security Intelligence Services: Pretvaranje stručnog znanja u konkretnu zaštitu

Kompanija Kaspersky Lab proširuje svoj portfolio korporativnih usluga predstavljanjem platforme Security Intelligence Services – skupom usluga koje obezbeđuju brže deljenje bezbednosnih informacija i pretvaranje stručnog znanja u zaštitu za klijente.

Zvanično press saopštenje

Ova platforma namenjena je Centrima za bezbednosne operacije, zaposlene u velikim kompanijama i provajderima usluga, snabdeva ih informacijama o potencijalnim pretnjama i kreira izveštaje na osnovu prikupljenih podataka, omogućuje trening za stručna lica, a takođe obuhvata i specijalne usluge kao što je testiranje ranjivosti sistema i procena bezbednosti aplikacija.

„Svedoci smo velikih promena u vidu primene prilagodljive bezbednosne strategije, naročito u velikim kompanijama. Kompanije razumeju da su im, pored aktuelne zaštite od pretnji i bezbednosnih izazova, potrebni alati i informacije kojima će identifikovati kompleksne i ciljane pretnje, kao i da umanje potencijalnu štetu. Mi u kompaniji Kaspersky Lab verujemo da je deljenje bitnih praktičnih i razumljivih bezbednosnih informacija, u vidu sveobuhvatnih bezbednosnih usluga, pravi put ka efikasnijoj bezbednosti. Uvođenje platforme Security Intelligence Services koja će rešavati velike, vremenski osetljive bezbednosne pretnje, predstavlja prekretnicu u našoj novoj poslovnoj strategiji koja ima za cilj transformaciju stručnog znanja u konkretnu zaštitu za korisnike”, izjavio je Venjamin Levcov (Veniamin Levtsov), potpredsednik korporativnog i prodajnog sektora u kompaniji Kaspersky Lab.

Security Intelligence Service platforma kompanije kompanije Kaspersky Lab kreirana je sa ciljem da ispuni najkomplikovanije zahteve velikih korporacija, vladinih organizacija, internet provajdera, telekomunikacijskih kompanija, kao i organizacija koje nude bezbednosne usluge, i sastoji se od tri glavna sektora: procene bezbednosti, treninga o sajber bezbednosti i informacija o pretnjama.

Procena bezbednosti: detalji o sledećem sajber napadu pre nego što se on dogodi

Usluga koja obuhvata procenu bezbednosti jeste nešto potpuno novo u ponudi kompanije Kaspersky Lab, i uključuje testiranje ranjivosti sistema i procenu bezbednosti aplikacija. Kompanija Kaspersky Lab omogućuje korporativnim klijentima da predvide detalje o sledećem sajber napadu pre nego što se on dogodi i na taj način ubrzava transformaciju bezbednosnih podataka u konkretnu zaštitu. Tim bezbednosnih stručnjaka iz kompanije Kaspersky Lab ima zadatak da pruži podršku ovoj platformi i testira stepen zaštite kompanije od brojnih napadačkih metoda.

Trening o sajber bezbednosti: Poznavanje i stručni kursevi o IT bezbednosti

Bitan deo platforme Security Intelligence Services jeste trening o sajber bezbednosti. Pomoću najsavremenijih tehnika simulacije i na osnovu najaktuelnijih bezbednosnih informacija o socijalnom inženjeringu i ciljanim napadima, program o poznavanju sajber bezbednosti za zaposlene u kompaniji praktikuje učenje zasnovano na iskustvu, i već je prikazao odlične rezultate tokom probnog perioda.

Kompanija Kaspersky Lab takođe deli svoje stručno znanje sa drugim profesionalcima iz sveta sajber bezbednosti. Veliki deo ponude treninga o sajber bezbednosti obuhvata osnove sajber bezbednosti, digitalnu forenziku, kao i analizu malvera/obrnuti inženjering. Budući da ima za cilj ubrzavanje reakcije klijenata na sajber napade, ovaj trening odgovara kompanijama i organizacijama koje nude bezbednosne usluge, kao i vladinim i policijskim ustanovama. Jedan od zapaženih primera uspešnog deljenja informacija jeste saradnja kompanije Kaspersky Lab sa londonskom policijom i Interpolom. Ovaj trening obezbeđuje neophodne veštine i znanja profesionalcima iz sveta IT bezbednosti kako bi identifikovali i ublažili sajber napade.

Informacije o pretnjama: Beskompromisno deljenje informacija

Informacije o pretnjama, kao deo platforme Security Intelligence Services, omogućuju kompanijama da pristupe podacima o pretnjama kompanije Kaspersky Lab pomoću velikih baza podataka o pretnjama i praćenja aktivnosti botnet mreža. Velike baze podataka o pretnjama podrazumevaju pravovremene informacije o malicioznim programima i URL adresama, fišing napadima i mobilnim pretnjama, a kompatibilne su sa poznatim SIEM softverskim rešenjima trećih strana. Konkretni rezultati radu bezbednosnih stručnjaka kompanije Kaspersky Lab dostupni su i u vidu prilagođenih obaveštajnih izveštaja, koji se odnose na specifične aspekte bezbednosnih pretnji, kao i u vidu brzih i praktičnih izveštaja o najnovijim i najsofisticiranijim pretnjama.