Kingston DataTraveler 111

Novi model iz DataTraveler porodice, 111, donosi interesantan dizajn i odlične performanse USB 3.0 interfejsa. Iako nemaju svi još uvek matične ploče sa podrškom za ovu verziju USB-a, USB 3.0 se naravno može koristiti i na USB 2.0 portovima.

Kingston je jedan od najpoznatijih proizvođača flash diskova, svakako i jedan od pionira u ovoj oblasti. Do sada smo videli više generacija prenosnih diskova, najrazličitijeg dizajna i performansi. Sada je konačno došao red na USB 3.0 interfejs kao logičnog naslednika već vremešnog USB 2.0, koji donosi sjajne brzine transfera po praktično istoj ceni kao kod USB 2.0 modela. Na test nam je stigao novi model iz DataTraveler porodice, sa oznakom 111 i kapacitetom od 16GB, što bi trebao da bude i entry level model za one koji prvo gledaju cenu, pa onda i sve drugo.

Ključne karakteristike

  • Odlična brzina
  • Kapacitet od 16GB

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 3.0
  • Dimenzije: 61.83mm x 20.5mm x 12mm
  • Kapacitet: 16GB

Kingston DataTraveler 111

Ovaj flash disk je dosta kompaktnih dimenzija, u kućištu od kvalitetne plastike crne boje. Iako to ne piše u specifikacijama, kućište nam deluje prilično otporno na sve osim vode, tako da će verovatno odlično odgovarati onima koji vode aktivan život. Sa zadnje strane možemo videti prorez u plastici koji služi za kačenje trake za nošenje, ali je praktičan i za kačenje poklopca koji se inače ceo skida, kako se ne bi slučajno zagubio. Ispod poklopca se krije USB konektor, sa prepoznatljivom plavom bojom plastike, karakterističnom za USB 3.0 interfejs.

Ovaj model postoji u kapacitetima od 8GB, 16GB i 32GB, a da ne bude zabune, na kućištu je i naštampan kapacitet. Za one koje interesuje marketinški aspekt, na kućištu takođe ima mesta za štampu logoa firme. Flash disk će raditi bez dodatne instalacije drajvera na svim aktuelnim Windows, Mac i Linux platformama. Što se performansi tiče, ovde nije bilo nekih posebnih iznenađenja, dobijaju se brojke koje su oko 3x bolje od maksimuma USB 2.0 interfejsa, što je stvarno sjajno i što će dosta skratiti kopiranje veće količine podataka.

Rezime

Kada je Kingston u pitanju, nema nikakvih nedoumica, u pitanju su flash diskovi koji se po svemu mogu porediti sa najboljim modelima na tržištu. DataTraveler 111 jesu entry level diskovi, ali i tako imaju stvarno sjajne performanse i vredi ih isprobati, pogotovo što su cene u rangu USB 2.0 modela. Na kraju, ostaje samo da damo zasluženu preporuku.

Conclusion

When it comes to Kingston, it offers flash drives that are in the line with the best models on the market. DataTraveler 111 drives are entry-level drives, but provide great performance and are worth to try, especially as their prices are in the line with the prices of USB 2.0 models. In the end, the only thing we could do is to provide our recommendation.

Testirani proizvod je uzorak.

Kingston ustupio: Kingston DataTraveler 111