LC-Power 2000MB-Micro ATX

Još jedno minijaturno kućište koje nosi LC-Power potpis, i koje je kompatibilno sa MicroATX i Mini-ITX formatima matičnih ploča. Dobrog je kvaliteta izrade i sa dovoljno opcija za hlađenje. Prostora ima dovoljno za prosečne i manje zahtevne konfiguracije, mada staju grafičke kartice do dužine od 340mm i CPU kuleri do visine od 150mm.

Iz LC-Powera nam stiže još jedno interesantno minijaturno kućište koje spada u Micro-ATX Tower kategoriju, što znači da staju MicroATX i Mini-ITX matične ploče. Čini se da sve više proizvođača kućišta ima ovakve modele u svojoj ponudi, što samo govori o njihovoj popularnosti, pošto se često HTPC ili čak i jednostavnije Office konfiguracije, i ukoliko nema potrebe da se instalira veći broj hard diskova, ovako nešto može biti odličan izbor. Za LC-Power znamo da ima u ponudi sjajna kućišta koja spajaju dobar kvalitet izrade i materijal sa povoljnom cenom, uz fleksibilnost i opcije koje smo navikli da viđamo kod skupljih modela. Kako smo već imali priliku da vidimo i jedan model iz ove kategorije, nema puno iznenađenja već očekujemo kućište koje će sigurno biti među traženijima.

Ključne karakteristike

  • Vrlo kompaktne dimenzije
  • Dobra cena
  • Kvalitetna izrada
  • Dosta opcija za hlađenje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Format: Micro-ATX Tower (Micro-ATX, Mini-ITX)
  • Uređaji: 5.25” x1 eksterno, 3.5" x1 eksterno, 3.5" x2 interno
  • Napajanje: LC420H-8 V1.3, 420W Hlađenje: - Prednja strana: 1x 120mm
  • Zadnja strana: 1x 80/120mm opciono
  • Bočna strana: 2x 120mm opciono
  • Dodatno: 2x USB 3.0, 2x audio
  • Dimenzije: 369 x 180 x 417 mm
  • Težina: 5.3 Kg

LC-Power 2000MB-Micro ATX

Kućište je kompaktnih dimenzija od 369x180x417mm, i teži oko 5.3Kg, pošto dolazi sa već instaliranim napajanjem. Celo kućište je crne boje, a prednja maska plastična i modernog izgleda, sa otvorima za hlađenje u donjem delu. Svi tasteri (Power, Reset), statusne diode (HDD i System) i konektori (2x USB 3.0 i 3.5mm audio) su smešteni na polovini prednje strane, tako da su pristupačni i lako vidljivi. Napred vidimo i po jedno 5.25" i 3.5" ležište, stim što ovo prvo ima masku za optički uređaj, dok se poklopac 3.5" slota skida spolja i malo je uvučen u odnosu na masku, pa pomalo liči na neku How Swap fioku. Pažnju nam privlači i srebrnim okvirom oivičen otvor za hlađenje na sredini, što doduše ima više estetsku nego funkcionalnu ulogu.

Pogled na unutrašnjost kućišta nam otkriva par detalja: prvo da je napajanje već instalirano, drugo da prostora ima za matičnu ploču sa četiri slota za proširenja, kao i da instalacija 5.25" i 3.5" uređaja neće zahtevati šrafljenje pošto se radi o tool-free dizajnu. Kablovi kojim se prednji panel priključuje na matičnu ploču su dovoljno dugački, što isto važi i za kablove napajanja koji nisu sleeve-ovani. Napajanje koristi ventilator prečnika 80mm, što nije najtiše rešenje na tržištu, ali ipak nije previše bučan pod malo većim opterećenjem napajanja. Pored standardnih 20+4 i 4+4 konektora za napajanje matične ploče i procesora, na raspolaganju su četiri Molex, dva SATA i jedan Floppy konektor, što je pristojan broj i raspored, stim što bi mi eventualno zamenili broj Molex i SATA konektora.

Rezime

Kućište dolazi sa već instaliranim jednim ventilatorom sa prednje strane, koji na žalost neće duvati hladan spoljašnji vazduh direktno na hard diskove pošto je pozicioniran ispod njih. Prostora ima još dosta za dodatno hlađenje: jedan 80/120mm ventilator pozadi i još dva 120mm na bočnu stranicu, što je stvarno više nego dovoljno za kućište ovih dimenzija. Logično je da zbog kompaktnih dimenzija postoje i neka ograničenja kod ugradnje komponenti, a to se odnosi na visinu CPU kulera (maksimalno 150mm) i dužinu grafičke kartice (maksimalno 340mm), što i nije tako loše kada se uzmu u obzir spoljašnji gabariti kućišta. Sve zajedno, ovo je kućište koje ne košta mnogo a ima dovoljno prostora i za malčice zahtevnije konfiguracije. Napajanje je dovoljno za prosečne korisnike iako uvek više volimo da ga sami odaberemo.

Conclusion

The case comes with one pre-installed fan on the front side, which unfortunately will not blow the cold air directly to hard drives because it is positioned below them. There is enough space for additional cooling: one 80/120mm rear fan and two 120mm fans on the lateral side, which is enough for this case. Due to its compact dimensions, there are some limitations while installing components – it is necessary to take into account the CPU cooler height (up to 150mm) and length of the graphics card (up to 340mm), which is not so bad taking into account the outer dimensions of the case. Overall, this is an affordable suitable for more demanding configurations. This power supply is ideal for average users though we still prefer to choose it on our own.

Testirani proizvod je uzorak.

LC-Power ustupio: LC-Power 2000MB-Micro ATX
zvanični sajt: mid9.rs