Asus O!Play TV Pro

Ovo je novi uređaj iz O!Play serije, koji kombinuje mogućnosti multimedijalnog plejera i TV Box-a. Podržan je impresivan broj multimedijalnih formata, ima ugrađen Wireless, kao i slot za 3.5" SATA disk. Oni koji traže da što više funkcija objedine u jednom uređaju će sigurno biti zadovoljni.

Asus O!Play uređaji su nam vrlo dobro poznati, i radi se o mrežnim plejerima koji su zamišljeni kao centar multimedije sa podrškom za veliki broj različitih multimedijalnih formata. Asus je ovoga puta otišao i korak dalje, pa imamo kompletno rešenje za povezivanje sa TV-om, računarom i ostatkom sistema. Ovaj uređaj ima ugrađeni DVB-T Digital TV tjuner, kao i prostor rezervisan za jedan 3.5" hard disk, što uz podršku za razne Internet servise daje veoma lepo zaokruženo rešenje za one koji žele da što više funkcija spoje u jednom uređaju. Lista opcija je dugačka, a mi ćemo pomenuti samo ugrađeni WiFi adapter, čitač memorijskih kartica i USB 3.0 interfejs.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Podržan veliki broj multimedijalnih formata
  • WiFi
  • TV tjuner
  • Odlične performanse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Ethernet, 2x USB 2.0, 2x USB 3.0 (1x PC link), LAN, Composite AV, Component video, HDMI, optički i koaksijalni S/PDIF, RF antena in/out
  • Video: MPEG1, MPEG2, MPEG4, RM, RMVB, VC-1, H.264, H.264 MVC(3D), XVID, (TRP, MP4, MOV, AVI, ASF, WMV, MKV, FLV, TS, MTS, M2TS, BD-iso, DAT, MPG, VOB, ISO, M1V, M2V, M4V)
  • Audio: APE, MP2, MP3, WAV, AAC, OGG, FLAC, AIFF, Dolby Digital Plus, DTS digital Surround, Dolby True HD (Passthrough), Dolby True HD (Decoding), Tag ID3, MS-ADPCM/LC-AAC/HE-ACC/COOK/RA-Lossless
  • Ostali formati: JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF
  • Subtitles: SRT, SUB, SMI, SSA, ASS, TXT, idx+sub
  • Dodatno: čitač memorijskih kartica (SD, MMC, MS, MS Duo, xD), WiFi 802.11 b/g/n, 3.5" ležište za hard disk,

Asus O!Play TV Pro

Ovaj uređaj je dimenzija 300 x 243 x 40 mm i teži oko 1100g, a dizajn je moderan i odlično će se uklapiti u postojeći multimedijalni centar. Upotrebljena je glossy crna plastika sa plavim LED osvetljenjem po sredini, a levo i desno su poklopci ispod kojih su smešteni USB konektori (jedan USB 2.0 i dva USB 3.0 od kojih je jedan predviđen za priključivanje PC-ja) i čitač memorijskih kartica (podržani su standardni SD, MMC, MS i xD formati), sa leve i 3.5" slot za hard disk, sa desne strane. U pakovanju stiže odličan daljinski upravljač, sobna TV antena, kao i set kablova i interesantno je da se dobijaju HDMI i USB 3.0 kablovi. Interesantno je da na samom uređaju nema nikakvih tastera, već se za sve koristi daljinski upravljač. Inače, može se instalirati bilo koji 3.5" SATA hard disk, a može se priključiti neki eksterni ili USB flash disk, stim što treba znati da su podržani FAT16/32, NTFS, HFS/HFS+, EXT3 fajl sistemi.

Sa zadnje strane plejera se nalaze svi konektori, pa pored onog za napajanje imamo i RF antenski ulaz i izlaz, HDMI, LAN i USB 2.0 port, komponentni video, kompozitni audio i video priključci, koaksijalni i digitalni S/PDIF audio konektori. Oni koji vole da gledaju TV (a pri tome koriste digitalni standard), moći će da koriste ovaj uređaj za snimanje i reprodukciju programa, kao i Time Shift funkciju, što uz podršku za Electronic Program Guide (EPG) daje sasvim dovoljno opcija za planiranje snimanja. Pošto ima WiFi i LAN konektore, može se priključiti i na Internet, gde se dobija pristup nekim popularnim servisima kao što su Facebook, Picasa, Flickr, Youtube, DailyMotion, Yahoo Weather, RSS feed-ovi i drugo, a jedino što nam je zafalilo jeste klasičan browser. Pored svega ovoga, uređaj reprodukuje impresivan broj multimedijalnih fajlova, uključujući i najpopularnije kao što je MKV, uz adekvatnu podršku što se tiče titlova. Proizvođač je ima na umu i strimovanje materijala preko lokalne mreže, pa otud i WiFi sa podrškom za 802.11n standard, a za one kojima je to bitno, veoma jednostavno se share-uju sadržaji preko Facebook-a.

Rezime

Iako su originalno ovakvi uređaji bili korisni samo za strimovanje sadržaja preko lokalne mreže i reprodukciju sa eksternih diskova, sada dobijamo dosta toga novog, pa iako svakako treba sačekati da digitalna televizija u potpunosti zaživi kod nas da bi mogao da se koristi u svom punom kapacitetu, ipak O!Play TV Pro jeste jedno odlično zaokruženo rešenje za najzahtevnije korisnike koji uvek traže funkciju više. Ovde će dobiti praktično sve što im treba, i teško je zamisliti da će bilo šta zafaliti.

Conclusion

Although these devices originally were only useful for streaming content over a local network and play from external drives, now we get a lot of new things, and although we must wait for digital television to fully take root in our country that could be used to its full capacity, but O! Play TV Pro is an excellent solution for demanding users who are always looking for more functions. Here you will get virtually everything you need, and it is hard to imagine that anything lacks.

Testirani proizvod je uzorak.

Asus ustupio: Asus O!Play TV Pro
zvanični sajt: asus.rs