Blueberry Tomcat II

Najnoviji plejer kompanije Blueberry je namenjen zahtevnim korisnicima, pa tako donosi podršku za poveći broj različitih maudio i video formata, sjajan 3" ekran osetljiv na dodir, senzor koji prepoznaje orijentaciju plejera i rotira sliku, FM radio i transmiter, mikrofon za snimanje glasa, pa se stvarno može reći da vredi mnogo više nego što košta.

Iz kompanije Blueberry dolazi najnoviji multimedijalni plejer, Tomcat II. Ovo je ujedno i najbolji plejer ove kompanije, sa velikim touch ekranom dijagonale 3", G-Sensor senzorom koji rotira sliku u zavisnosti od orijentacije plejera, FM prijemnikom i transmiterom, ugrađenim mikrofonom za snimanje glasa, slotom za MicroSD memorijske kartice i podrškom za poveći broj formata. Ovakav plejer je namenjen zahtevnim kupcima koji nisu orijentisani samo na muziku, već i na čitav niz drugih multimedijalnih formata. Ovaj plejer je vrlo zabavan za upotrebu, radi brzo i kvalitet reprodukcije multimedije zaslužuje samo reči hvale. Deluje da smo konačno dobili plejer koji ima sve što je potrebno i radi stvarno sjajno, po ceni koja je veoma povoljna.

Ključne karakteristike

  • Fantastičan 3" Touch ekran
  • Jednostavan i brz interfejs
  • Kvalitet zvuka i slike
  • FM radio, FM transmiter, snimanje glasa

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Podržani video formati: RM, RMVB (720576), FLV(640480), MPEG4(AVI:800480, DAT(768576), VOB(768576), 3GP(800480), WMV(720480), MPG(768576)
  • Podržani audio formati: Windows Media Audio Standard (WMA) (.wma): , MP3 (.mp3) and WAV (.wav), FLAC, APE, ACC
  • Podržani ostali formati: BMP,JPEG,GIF
  • Interfejs: USB 2.0
  • Kapacitet: 4GB, MicroSD slot
  • Ekran: 3" TFT, 400x240 piksela, 262k boja
  • Baterija: Ugrađena Li-Polymer
  • Dodatno: G-Sensor, Snimanje zvuka, FM radio, FM Transmiter, EBook, Games (Explode pigboat, Throw egg, Bet 21, Color block, Russian Diamond, Guess)
  • Dimenzije: 91x50x10 mm

Blueberry Tomcat II

Tomcat II je dimenzija 91x50x10 mm, dakle kao neki od novijih touchscreen mobilnih telefona, napravljen od crne mat plastike vrlo dobrog kvaliteta. Ne krcka u ruci kada se jače stisne i daje utisak mnogo skupljeg uređaja. Prednjom stranom dominira prostrani 3" ekran rezolucije 400x240 piksela, sa prikazom 262.000 boja. Ovo je touch ekra, odnosno osetljiv na dodir a sve kontrole na ekranu su dovoljno velike površine tako da niko neće imati problema da ih koristi. Poseban senzor je ugrađen da detektuje orijentaciju plejera (vertikalnu ili horizontalnu) pa u skladu sa tim automatski rotira sliku na ekranu. U pakovanju se dobija strujni punjač, USB kabl, CD sa uputstvima i drajverima (dobijaju se drajveri za Windows 98) i slušalice koje su na naše zadovoljstvo i iznenađenje veoma dobrog kvaliteta, što se retko dešava sa slušalicama koje se dobijaju u pakovanju uz kupljeni plejer. Ugrađena baterija zahteva da se inicijalno napuni (što prema navodima proizvođača traje 6-8h), dok će posle toga prosečan ciklus punjenja rajati oko 4h. Autonomija nije nešto posebno impresivna, zbog velikom 3" ekrana, no to je u ovom slučaju sasvim prihvatljiv kompromis.

Sa donje strane uređaja se nalaze klizni On/Off/Hold taster, USB priključak i 3.5mm konektor za slušalice. Bočno je sakriven Reset taster i postavljen slot za MicroSD memorijske kartice (TF odnosno TransFlash je nešto starija oznaka za ovaj format). Po paljenju, koje je inače veoma brzo, dočekuje nas Home meni od osam ikonica u dva reda (Music, Video, Photo, Text, Radio, Recording, Misc. i Settings). Navigacija kroz menije je brza i treba samo malčice vremena da se navikne na osetljivost ekrana (savetujemo da se pokrene kalibracija), a treba reći i da među ponuđenim jezicima menija postoji i naš. Ekrani različitih aplikacija su grarfički vrlo lepo izgledaju, sa gotovo svim vezanim opcijama dostupnim sa prvog ekrana, a dodajmo tome i interesantan grafički ekvilajzer (kod muzičkog plejera). Tomcat II podržava stvarno ogroman broj različitih formata, uključujući i FLAC, što će odgovarati ljubiteljima kvalitetnog zvuka, i čitav niz video formata, tako da se neće desiti da bude problema sa prikazom slike.

Rezime

Isprobavajući plejer smo videli da je kvalitet reprodukcije različitih video formata sjajan, i da 3" ekran stvarno zaslužuje sve pohvale. Proizvođač se odlučio da u jednačinu ubaci i FM radio (može memorisati do 30 radio stanica), FM transmiter (zvuk se može proslediti do nekog radio prijemnika, recimo u kolima) i aplikaciju za snimanje zvuka (mikrofon je odlične osetljivosti), čime je i dodatno podigao upotrebnu vrednost uređaja. Tomcat II je fantastičan plejer, pogotovo kada se pogleda cena koja je u rangu jeftinijih uređaja, pa bez dileme zaslužuje preporuku.

Conclusion

Testing this player, we realize that quality of various video formats reproduction is awesome and that 3’’ screen really deserves all the praise. Producer did a great job and provided FM radio too (it is possible to memorize up to 30 radio stations), FM transmitter (the sound could be transferred to some radio receiver, i.e. in a car) and application for sound recording (microphone characterize great sensitivity), which increase value of this device. Tomcat II is a fantastic player, especially when it’s about prices so it deserve our recommendation.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, februar 2010.): 53€

Pin Computers ustupio: Blueberry Tomcat II
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.