DeepCool N19 SuperSlim Cooler

Jednostavan model postolja - kulera koji je namenjen laptop računarima dijagonale od 14" i manje. Ugrađen je 140mm ventilator odličnih performansi koji radi dosta tiho. Ovako nešto je odličan izbor za ultra-prenosne računare kojima treba malo dodatnog hlađenja.

DeepCool je jedna od kompanije koje tek od nedavno možemo naći na našem tržištu, a koja nudi periferije koje su namenjene hlađenju računara, komponenti kao i laptopova. Model N19 SuperSlim predstavlja postolje koje ima ugrađeni ventilator, kompatibilno sa laptopovima 14" i manje dijagonale. Kvalitetna izrada i dobra cena su ono što je karakteristično za DeepCool, tako da verujemo da će bez problema moći da se izbori za dobru poziciju na tržištu, gde je ponuda prilično bogata, uključujući i nešto skuplje modele dosta poznatijih proizvođača.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Tiho i efikasno hlađenje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Ventilator: 140x140x15mm, 1000±10%RPM (Hydro Bearing), 47.35CFM, 21dB(A)
  • Kompatibilnost: 14" laptopovi
  • Dimenzije: 330X250X24mm
  • Težina: 529g

DeepCool N19 SuperSlim Cooler

Ovo je postolje koje je kompaktnijih dimenzija od 3320x250x24 mm, što odgovara laptopu dijagonale od 14", što je dovoljno da se može eventualno poneti i u torbi, mada pošto se ipak radi o modelu koji je iz jednog dela, više će odgovarati onima koji će ga koristiti na jednom mestu, kod kuće ili u kancelariji. Teži malo iznad 500g, što nije puno za jedno laptop postolje. Kućište je napravljeno od mat crne plastike, punog profila, sasvim dobrog kvaliteta izrade. Sa donje strane vidimo četiri gumirane fiksne stope koje sprečavaju klizanje postolja po podlozi, kao i stope koje se mogu podići sa zadnje strane, koje će podići ugao nagiba i učiniti tastaturu laptopa udobnijom za rad.

Sa donje strane vidimo i dosta otvora za hlađenje, kao i poseban kanal za namotavanje USB kabla koji je fiksiran, a koji na svom kraju ima specifičan pass-through USB konektor koji omogućava da se priključi još jedna periferija. Sa gornje strane, najveći deo površine zauzima aluminijumska mesh mreža koja pruža veliki protok vazduha. Unutra se krije poveći 140mm ventilator sa Hydro Bearing ležajevima i fiksnim brojem obrtaja od oko 1000RPM-a, sa protokom vazduha od 47.38 CFM-a uz maksimalnu buku od oko 21dBA, tako da se može slobodno reći da radi solidno tiho i da neće nikome smetati.

Rezime

Kompaktniji laptop računari se uglavnom prave sa nešto štedljivijim konfiguracijama koje se manje greju, što opet ne znači da ne treba malo pomoći ovakvim postoljem koje će bez problema ohladiti 14" model. Uz mogućnost da se dobije i malo zgodniji ugao nagiba za rad, ovo postolje ne košta mnogo a pruža odlične performanse. Možda bi bilo lepo da ima kontrolu obrtaja ventilatora, ali i ovako će to biti odličan izbor za vlasnike ultra prenosnih laptop računara koji žele da reše pitanje hlađenja.

Conclusion

Compact laptop computers include more fuel-efficient configurations heating less, which does not mean that we should not help them with stand that will easily cool down a 14" model. With the ability to provide a more comfortable angle of inclination for work, this stand does not cost much and provides excellent performance. It would be good to have fan speed control option; however, this would be an excellent choice for owners of ultra portable laptops that want to solve the question of cooling.

Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2015.): 11€

Gembird d.o.o ustupio: DeepCool N19 SuperSlim Cooler
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs