DeepCool Wind Pal FS

Odlično postolje kompanije DeepCool, koje je nešto većih dimenzija zbog toga što podržava modele do dijagonale od 17". Ugrađena su dva 140mm ventilatora, sa potenciometrom kojim se fino reguliše broj obrtaja.

Stiže nam još jedan DeepCool hladnjak, odnosno postolje za laptop računare, model Wind Pal FS, namenjen onima koji imaju ili planiraju kupovinu 17" laptopa. Ovo je ujedno i jedan od modela sa efikasnijim hlađenjem zbog toga što koristi čak dva 140mm ventilatora. Cena je i dalje dosta dobra, i to je jedan od faktora koji obično budu i najbitniji. Iako DeepCool još uvek nije ime koje većina domaćih kupaca odmah prepoznaje, po onome što smo do sada videli, nudi sasvim kvalitetne periferije po odličnim cenema i to je ono najbitnije.

Ključne karakteristike

  • Kompatibilan sa 17" laptopovima
  • Vrlo efikasno hlađenje
  • Dodatni USB port

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Ventilator: 2x 140x140x15mm, 700±150~1200±10%RPM (Hydro Bearing), 115CFM, 21.5~26.5dB(A)
  • Kompatibilnost: 17" laptopovi
  • Dimenzije: 382X262X24mm
  • Težina: 793g

DeepCool Wind Pal FS

Pošto podržava laptopove do dijagonale od 17", postolje je nešto većih dimenzija od 382 x 262 x 24 mm, napravljeno najvećim delom od mat crne plastike. Kvalitet izrade i završna obrada su dosta dobri, i što se toga tiče, nema praktično nikakve razlike u odnosu na neke dosta poznatije proizvođače i modele koje smo već ranije videli. Što se dizajna tiče, kućište je napravljeno tako da je donja stranica zaobljena, što se vidi iz profila, što mu daje prilično karakterističan izgled. Dodatno, cela gornja strana je napravljena od crne metalne mreže koja omogućava maksimalan protok vazduha.

Sa gornje strane postolja, u donjem delu, imamo dve stope koje se otvaraju i koje služe da laptop zadrže u mestu kako ne bi skliznuo na dole. Sa donje strane, napred, imamo gumene stope, a u zadnjem delu stope koje se otvaraju i dva moguća položaja koji će dati i različiti ugao nagiba, što se pokazalo kao odlična stvar za one koji dosta vremena provode u kucanju, pošto se dobija dosta bolji ugao nagiba za rad. Od interesantnih detalja, sa leve bočne strane imamo dva regularna USB pota, od kojih se bilo koji može koristiti za napajanje ventilatora, dok će drugi poslužiti za priključivanje periferija na laptop, kao i jedan potenciometar kojim se reguliše broj obrtaja ventilatora od nečujnih 700RPM-a pa sve do 1200RPM-a koji pokreću veću količinu vazduha ali su i nešto bučniji u tom slučaju.

Rezime

Sa ugrađena dva 140mm ventilatora, ovo postolje neće imati problema da ohladi i malo zahtevnije desktop replacement 17" laptop računare. Korisnik će potenciometrom moći da bira broj obrtaja, tako da će se lako naći kompromis između tihog i efikasnog rada sistema hlađenja. S obzirom da košta samo 16.5€, što je manje od onoga koliko koštaju slični proizvodi malo poznatijih proizvođača, čini se da nema ni jednog razloga da ne dobije preporuku.

Conclusion

With two built 140mm fans, this stand will be able to cool off more demanding 17" desktop replacement laptops. The user will be able to choose a revolution number using potentiometer, so it will be easy to find a compromise between quiet and efficient operation of the cooling system. Bearing in mind it costs 16.5 Euros, which is less than what similar products of well-known manufacturers cost, it deserves a recommendation.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2015.): 16.5€

Gembird d.o.o ustupio: DeepCool Wind Pal FS
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs