Inform Guard 600VA

Prvi put se srećemo sa proizvodom Turske kompanije Inform. Po onome što vidimo, u pitanju su vrlo kvalitetni uređaji veoma povoljne cene.

Kompanija Inform u ponudi ima UPS uređaje kapaciteta i do 6000VA, a mi smo ovoga puta pogledali model koji je namenjen standardnoj kućnoj i kancelarijskoj upotrebi, Guard 600A. Ovo je osnovni model, bez zaštite za telefonsku liniju i mrežu, bez softverske kontrole sa PC-ja, ali njegova veoma povoljna cena to u potpunosti opravdava.

Ključne karakteristike

  • Povoljna cena
  • Jednostavnost instalacije i korišćenja

Utisak kvare

  • Ne postojanje softvera za povezivanje sa računarom

Specifikacija

Inform Guard 600A - Kapacitet: 600VA

  • Punjenje baterija : 6-8 h
  • Trajanje baterije: 5-30 min u zavisnosti od priključenih uređaja
  • Vrsta izlaza : Standardni
  • Tehnologija i zaštita: Microprocessor controlled Line Interactive Technology, Boost and buck Automatic Voltage Regulation (AVR), Advenced Battery Management (ABM), Short circuit and overload protection, Lightning and surge protection
  • Dimenzije : 100x330x137 mm
  • Masa : 6.1 kg

Inform Guard 600A

Guard 600A je upakovan u elegantno crno kućište koje je otprilike veličine polovine standardnog midi tower kućišta. Sa prednje strane se nalazi taster za paljenje, statusne lampice i otvori za hlađenje. Sa leve strane ima takođe otvor za hlađenje. Sa zadnje strane se nalaze jedan konektor za napajanje i tri izlaza za povezivanje sa različitim uređajima. U pakovanju se dobija samo jedan kabl za povezivanje sa uređajima a kako Guard ima tri izlaza, moraćete da ove kablove dodatno kupite.

Ovaj model nema mogućnost povezivanja sa računarom putem softvera, a u ponudi postoji i model sa sufiksom AP koji ima i ovu mogućnost. Samo povezivanje je jednostavno, a trajanje baterije će zavisiti od samog računara, odnosno potrošača u njemu.

Rezime

Iako je ovo osnovni model, koji nema mogućnost kontrole sa računara i zaštitu telefonske linije i mreže, njegova cena ga svakako čini boljom kupovinom od običnih surge protector uređaja. Sigurni smo da će se mnogi odlučiti za njega, neki zbog cene, neki zbog jednostavnosti a neki možda i zbog dizajna. U svakom slučaju, ukoliko spadate u korisnike koji žele samo da povežu i zaborave da postoji, Inform Guard 600A je verovatno prava stvar za Vas.

Pakom ustupio: Inform Guard 600A
maloprodaja: Pakom, Kralja Milana 28, 011 / 264 28 38; Pobedina 80, 018/513153; Balkanska 27, 011/3618978; Bulevar Despota Stefana 53a, 011/3228961; Dobrota bb, 082/305220