Kompanija Samsung predstavlja novu liniju Neo QLED, MICRO LED, OLED i Lifestyle televizora za 2024

Kompanija Samsung najavila je svoje najnovije linije QLED, MICRO LED, OLED i Lifestyle ekrana uoči sajma CES 2024. Najava označava početak ere AI ekrana uz predstavljanja AI procesora sledeće generacije, koji ima potencijal da preoblikuje percepciju mogućnosti pametnih ekrana. Osim što donose poboljšan kvalitet slike i zvuka, nove linije ekrana korisnicima pružaju funkcije koje pokreće veštačka inteligencija i koje su osigurane Samsung Knox sistemom, sa fokusom na podsticanje i osnaživanje individualnih stilova života.

„Sada kada živimo u eri hiperpovezanosti, više se ne radi samo o pružanju kvalitetnih vizuelnih iskustava. Ekrani bi trebalo da unaprede naše živote - kako na ekranu, tako i izvan njega", istakao je SW Yong, izvršni potpredsednik i direktor tima za istraživanje i razvoj divizije za vizuelne prikaze u kompaniji Samsung Electronics. „Samsung AI ekrani, pokrenuti tehnologijom veštačke inteligencije na uređaju, osmišljeni su da budu središnji deo domova korisnika, povezujući sve kompatibilne uređaje kako bi korisnicima pružili fleksibilniji i raznovrsniji stil života.“

Novi Samsung Neo QLED 8K i 4K televizori nude potpuni doživljaj, uključujući sliku visokog kvaliteta, premium audio tehnologiju i bogat niz aplikacija i usluga. Jezgra 2024 Neo QLED 8K najnoviji je i najinovativniji Samsung TV procesor do sada: NQ8 AI Gen3, koji ima jedinicu za obradu neuronske mreže (NPU) dvostruko bržu od one na svom prethodniku. Količina neuronskih mreža takođe se povećala osam puta s 64 na 512, omogućujući prikaz jasnih detalja na ekranu. Zahvaljujući ovom naprednom procesoru, linija 2024 opremljena je neviđenim unapređenim performansama.