LG BD570

Novi model LG Blu-ray plejera koji pored onog osnovnog donosi i čitav niz mogućnosti. Podržava reprodukciju multimedijalnih sadržaja sa USB flash ili hard diska, ima WiFi adapter preko koga se može povezati na Internet ili lokalnu mrežu (pored standardnog LAN priključka). Kvalitet slike i brzina rada su veoma dobri.

LG je predstavio novu liniju Blu-ray plejera, od kojih smo isprobali model BD570. Posle prošlogodišnjeg BD390 koji je bio prilično inovativan (gledano po specifikacijama i veoma sličan modelu BD570), ostali proizvođači su uhvatili priključak i sada više nije toliko teško pronaći plejer sa podrškom za Wireless prenos podataka i pristup Internet sadržajima. Ono po čemu se BD570 razlikuje jeste dosta dobra cena i veoma dobre performanse. Iako je izostala podrška za 3D Blu-ray, ne verujemo da će to kod nas biti neka velika mana pošto se još ni običan Blu-ray nije odomaćio.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet slike
  • WiFi 802.11n
  • Pristup Internet sadržajima: Netflix, Vudu, YouTube, Roxio CinemaNow, Pandora, Picasa, AccuWeather

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Podržani mediji: BD-R/RE, DVD-R/RW, CD/CD-R
  • Podržani video formati: Mpeg2, Mpeg4 AVC (H.264), SMPTE VC-1, DivX, DivX HD, MKV, AVCHD
  • Podržani audio formati: MP3, WMA, AAC
  • Ostali formati: JPEG, PNG
  • Wireless: 802.11n
  • Konektori: Kompozitni, komponentni, HDMI, optički i koaksijalni S/PDIF, analog stereo, USB, LAN
  • Tehnologija: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS-HD High Resolution, DTS-HD Master Audio
  • Dodatno: BD Live 2.0, Bonus View (profile 1.1), YouTube, Picasa Photos, AccuWeather, Netflix, Vudu, Roxio, Pandora, USB Direct Recording, USB Plus (Video, Music, Photos), USB External Hard Drive Playback, Music ID Streaming (Grace note), Video ID DVD/BD (Grace note), Online Firmware Update, SimpLink
  • Oprema: daljinski upravljač
  • Dimenzije: 430x45x207mm

LG BD570

Sam plejer je uobičajenih dimenzija, dosta tanak i crne boje u glossy finišu, što izgleda vrlo atraktivno. Cela prednja stranica je u stvari poklopac od poluprovidne plastike kako bi se video sakriveni LCD displej, a ispod su sakriveni i tray mehanizam za diskove, kao i Play/Pause, Stop, Back i Forward tasteri, kao i jedan USB port na koji se može priključiti eksterni hard disk ili USB flash disk. Na samoj sredini je statusni displej sa Blu-ray logom, kao i Power i Eject tasteri koji su dostupni sa gornje strane, dakle mogu se pritisnuti bez otvaranja poklopca. Osvetljenje displeja nije prejako i neće smetati u zamračenoj sobi. U pakovanju se dobija HDMI kabl (ovo se stvarno retko dobija) i sjajan daljinski upravljač koji je isti za celu novu seriju Blu-ray plejera i koji dosta podseća na onaj sa TV-a, nije baš malih dimenzija ali je izuzetno kvalitetan.

Sa zadnje strane su smešteni svi ostali konektori: za napajanje (sa fiksiranim kablom), kompozitni (do 480i), komponentni (do 1080i) i HDMI (1080p) video izlazi, koaksijalni i optički S/PDIF i RCA stereo audio izlazi, kao i jedan LAN konektor. Ono što se ne vidi je WiFi antena koja je integrisana u kućište. Pored podrške za BD Live (pristup online sadržajima vezanim za film koji se gleda), podržan je i ceo niz različitih Internet servisa (Netflix, Vudu, YouTube, Roxio CinemaNow, Pandora, Picasa, AccuWeather). WiFi može služiti i za povezivanje na računar ili kućnu mrežu sa koje se mogu strimovati različiti multimedijalni materijali (doduše, ne i MKV), dok se sa eksternog diska mogu puštati svi podržani formati. U praksi, jedino od formata što nije podržano su SACD i DVD-Audio diskovi, no to takođe ne verujemo da će biti neki poseban problem kod nas.

Rezime

Ovaj plejer radi solidno brzo, sa impresivnim rezultatima po pitanju kvaliteta slike. Ovo se odnosi kako na Blu-ray diskove tako i na DivX i MKV formate. WiFi podrška može biti vrlo praktična tamo gde nije zgodno provlačiti kablove, a podešavanja za to su dosta jednostavna i ne traju dugo. Mala napomena, plejer stiže sa fabričkim setovanjem za 1080i mod, pa ga treba odmah prebaciti na 1080p, za optimalne performanse. Ovakav plejer i praktično eliminiše potrebu da se ima poseban multimedijalni plejer za puštanje videa sa računara ili nekog eksternog diska, dok pristup Internet servisima i sjajan kvalitet slike samo potvrđuju da se radi o izuzetnom uređaju.

Conclusion

This player works fast, with impressive results in terms of image quality. This applies to Blu-ray discs as well as the DivX and MKV formats. Wi-Fi support can be very practical where there is not convenient to wriggle cables and the settings for this are quite simple and do not last long. Small note, the player comes with factory settings for 1080i mode, and you should immediately switch to 1080p for optimal performance. This player virtually eliminates the need to have a separate media player to play the video with computer or an external drive, while access to Internet services and excellent image quality confirm this is a remarkable device.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2010.): 208€

LG ustupio: LG BD570
Prodaja: lge.rs, pinsoft.com, ctcomputers.rs