LG BD660

Ovo je model za 2011. godinu koji donosi podršku za 3D Blu-ray sadržaje, dok zadržava osobine najboljih modela prethodne generacije. Jednosatvan je za instalaciju i korišćenje i ima odlične performanse.

LG je predstavio nove AV uređaje za 2011. godinu, a jedan od njih je i novi Blu-ray plejer, model BD660. Iako nema puno noviteta u odnosu na prethodnu generaciju, tu je HDMI u verziji 1.4 kao i podrška za 3D format, što je postalo veoma popularno za vrlo kratko vreme. U suštini, ovaj plejer će verovatno biti najinteresantniji onima koji još uvek nemaju Blu-ray uređaj, dok će vlasnici nekih od modela prethodne generacije, ukoliko 3D slika nije ono što traže, verovatno sačekati sledeću iteraciju ovih uređaja.

Ključne karakteristike

  • Podrška za Blu-ray 3D
  • HDMI verzija 1.4
  • Internet servisi: YouTube, Picasa, AccuWeather

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Podržani mediji: BD-R/RE, DVD-R/RW, CD/CD-R, Blu-ray 3D
  • Podržani video formati: Mpeg2, Mpeg4 AVC (H.264), DivX, DivX HD, MKV, WMV
  • Podržani audio formati: MP3, WMA, AAC
  • Konektori: Kompozitni AV, HDMI, optički S/PDIF, USB, LAN
  • Tehnologija: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS-HD High Resolution, DTS-HD Master Audio
  • Dodatno: BD Live 2.0, Bonus View (profile 1.1), YouTube, Picasa Photos, AccuWeather, USB Direct Recording, USB Plus (Video, Music, Photos), USB External Hard Drive Playback, Online Firmware Update, SimpLink, vTuner
  • Oprema: daljinski upravljač
  • Dimenzije: 430x44x190mm

LG BD660

Spolja gledano, ima vrlo malo razlike u odnosu na modele prethodne generacije, slim format, CD tray na sredini, par playback tastera sa desne strane (Eject, Play/Pause, Stop i Power) i USB port pokriven plastičnim poklopcem. Na USB port se može priključiti neki eksterni hard disk ili flash disk i sa njega direktno puštati filmovi, muzike ili gledati slike, ali i direktno ripovati audio diskovi na eksternu memoriju. Kod ovog konkretnog modela na žalost nema mogućnosti da se priključi eksterni USB WiFi adapter i tako bežično priključi na internet, već se koristi standardni LAN interfejs. U pakovanju se dobija daljinski upravljač nalik na model prethodne generacije, odličnog kvaliteta i veoma zgodan za upotrebu.

Sa zadnje strane uređaja nema puno toga da se vidi, samo kompozitni video i audio izlaze, jedan HDMI konektor, optički S/PDIF audio izlaz i LAN priključak. Možemo da primetimo da su izostali komponentni konektori, no to neće svakako biti problem. Što se tiče podržanih formata, tu nema nekih posebnih iznenađenja, plejer prepoznaje sve najčešće korišćene multimedijalne fajlove, uključujući sve popularniji MKV, zajedno sa titlovima uz pravilan prikaz naših slova. Bitno je reći da će plejer moći i da strimuje materijal preko DLNA (Digital Living Network Alliance) servisa, sa računara iz lokalne mreže, stim što recimo WMA fajlove može čitati samo sa eksternog diska.

Rezime

Ono što je nama možda i najbitnija osobina novih Blu-ray plejera jeste pristup nekim najpopularnijim internet servisima (kao što su YouTube, Picasa, AccuWeather i slično), pošto se tako lepo može uštedeti prilikom kupovine TV-a. Novi LG BD660 model je definitivno namenjen onima koji plainraju 3D kućni bioskop, i kao takav stvarno nema nikakvih mana. Dodatno, prepoznaće i prikazati sve popularnije formate multimedijalnih fajlova, što je uvek praktično.

Conclusion

What is the most important feature of the new Blu-ray player is the access to some of the most popular Internet services (such as YouTube, Picasa, AccuWeather, etc.), since it is possible to save so much money buying on TV shops. New LG BD660 model is definitely for those who are planning a 3D home theater, and as such has no shortcomings. In addition, it will recognize and display all popular multimedia formats, which is always practical.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2011.): 145€

Pin Computers ustupio: LG BD660
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.