LG DVX689H

Odličan i vrlo jednostavan multimedijalni plejer kompanije LG koji je kompatibilan sa CD i DVD medijima. Pored reprodukcije sa diskova, on može čitati podatke i sa eksternog USB flash diska. Podržava najpopularnije formate (DIVX i MKV) kao i muziku i slike. Kada se pogleda cena, jasno je da imamo jedan od best buy uređaja u ovoj kategoriji.

Kod nas ima i dalje dosta onih koji nisu prešli na Blu-Ray medije i tehnologiju, i koji i dalje koriste DVD ili CD medije za gledanje filmova. Videli smo relativno skoro neke od novijih i naprednijih LG modela multimedijalnih plejera sa akcentom na Blu-Ray i 3D tehnologijama, a vreme je došlo i da isprobamo neke od jeftinijih modela koji su namenjeni široj publici. Ovo je DVD plejer na koji se može priključiti neki od eksternih flash ili hard diskova, i direktno sa njega reprodukovati multimedijalni sadržaj. Ovo naravno nije ograničeno samo na muziku i slike, već i video i to pored i dalje dominantnog DIVX-a i sve popularniji MKV format.

Ključne karakteristike

  • Podrška za DVD i CD medije
  • Reprodukcija MKV formata
  • USB port za flash i hard diskove

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Podržani mediji: DVD-R/RW, CD/CD-R
  • Podržani multimedijalni formati: MP4, AVI, MPG, MP3/WMA, JPEG, JPG, PNG, MKV, DIVX
  • Konektori: SCART, Kompozitni, Komponentni video, HDMI, koaksijalni i RCA stereo audio izlazi, USB
  • Dodatno: USB Plus (Video, Music, Photos), USB External Hard Drive Playback
  • Oprema: daljinski upravljač

LG DVX689H

Spolja gledano, ovo je samo još jedan u nizu multimedijalnih plejera LG-a, slim kućište i jednostavan dizajn. Sa leve strane se nalazi tray mehanizam za optičke medije (sa pripadajućim Eject tasterom), iza plastičnog poklopca, na sredini mali displej (koji se ne vidi do se uređaj ne uključi), a sa desne strane red multimedijalnih tastera (Play, Stop, Back, Forward, Power) kao i jedan USB port. Na njega se priključuju USB flash ili eksterni diskovi. Odmah da kažemo da će čitati fajlove sa diska bilo kog kapaciteta, bez obzira na fajl sistem (FAT32 ili NTFS), sa podrškom za titlove koji moraju imati isto ime fajla kao i video. Iako nema automatskog učitavanja titlova, naši karakteri su podržani kako treba. Pored ovoga, moguće je direktno sa audio CD-a ripovati muziku na eksterni USB disk.

Iz opcija za povezivanje se može zaključiti da se radi o uređaju entry level kategorije, pa tako imamo SCART, komponentni i kompozitni video izlaz, kao i koaksijalni S/PDIF i stereo RCA audio izlaze. Naravno, tu je i HDMI preko koga idu i slika i zvuk. Dobra vest za one koji ovakav plejer povezuju na neki ekran novije generacije, LG DVX689H radi FullHD upscalling, odnosno sliku niže rezolucije prilagođava maksimalno Full HD odnosno 1080p rezoluciji od 1920x1080 piksela, što izgleda odlično. Od formata, pored onih najčešćih audio i formata slika, uređaj čita i DIVX i MKV video formate i to čak i verzije visoke rezolucije. U pakovanju se dobija solidan daljinac, nalik na one koji se koriste sa TV-om, sa koga se ima pristup svi dostupnim funkcijama.

Rezime

Brzina rada ovog plejera je dosta dobra, diskovi se učitavaju prilično brzo, a neće biti ni mnogo čekanja na učitavanje većih fajlova. Kvalitet slike je odličan i sigurno niko neće imati primedbi, a posebno treba videti MKV fajlove u FullHD kvalitetu. Kada se sve sumira, ovo je vrlo jednostavan ali i veoma kvalitetan plejer koji će odgovarati onima koji samo žele da dobiju što bolju sliku i podršku za najpopularnije multimedijalne podatke. Nije potrebno praktično nikakvo posebno podešavanje da bi se dobili optimalni rezultati, što je takođe veoma dobro.

Conclusion

Operating speed of this player is quite good, loading discs is performing very fast, and there will be no waiting for loading large files. The picture quality is excellent and no one will have objections, and MKV files in HD quality are must see. Overall, this simple but very good quality player will suit those who just want to get the best possible picture and support for most popular multimedia data. There is no need for special settings to get optimal results, which is also very good.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2011.): 75€

Pin Computers ustupio: LG DVX689H
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.