LG HB45E Home Cinema

Novi model kućnog bioskopa u 2.1 pakovanju koji kombinuje dosta glasne zvučnike sa Blu-ray plejerom. Nema puno naprednih mogućnosti, ali podržava DivX i MKV formate recimo. Napredniji korisnici će verovatno tražiti dalje, ali oni kojima treba instant kućni bioskop bi trebali da obrate pažnju.

Postoji dosta korisnika koji traže instant rešenje za kućni bioskop, dakle da se preskoči korak traženja i uparivanja komponenti, već žele da na jednom mestu imaju sve što im je potrebno. Jasno je da LG HB45E nije kompletni kućni bioskop pošto je u pitanju 2.1 sistem zvučnika, no ipak je to ono što većina korisnika može smestiti u sobu bez zadnjih zvučnika koji mogu biti komplikovani za pozicioniranje. U svakom slučaju, kao osnovni paket za one koji tek ulaze u svet kućnog bioskopa, deluje kao sasvim dobra ideja da se dobije plejer i set zvučnika u istom pakovanju.

Ključne karakteristike

  • 2.1 sistem zvučnika prilično glasnog zvuka
  • Jednostavno povezivanje
  • Podrška za DivX i MKV fajlove
  • Pušta Blu-ray diskove

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Podržani mediji: Blu-ray/DVD/CD
  • Podržani formati: DivX, DivX HD, MKV, AVCHD, MP3
  • Konektori: Kompozitni, HDMI, 2x optički S/PDIF, analog stereo, USB, 3.5mm stereo, LAN, iPod, FM antena
  • Oprema: daljinski upravljač
  • Dimenzije: 80 x 256 x 260 mm (glavna jedinica), 168 x 484 x 129 mm sateliti, 201 x 401 x 308 mm subwoofer
  • Zvučnici: sateliti 2x125W, subwofer 150W

LG HB45E Home Cinema

Ceo komplet stiže u povećoj kutiji, i kada se izbori sa pakovanjem vidimo da se dobijaju sateliti (potrebna je montaža na postolje), subwoofer, centralna jedinica, svi kablovi (uključujući i HDMI), daljinski upravljač i iPod dock. Ovo je jedan od retkih kompleta koji se dobija sa iPod (kompatibilan je i sa iPhone-om) dock-om, što će verovatno zainteresovati one koji žele da sa plejera puštaju muziku direktno. Daljinac je sjajan i u pitanju je isti model kao na svim novijim LG uređajima, i ne bismo preterali ako bi smo rekli da se radi o jednom od najboljih daljinaca koje smo videli u skorije vreme. Svi delovi ovog kućnog bioskopa su napravljeni od plastike crne boje i glossy finiša, veoma kvalitetno napravljeni ali sa napomenom da se izuzetno lako prljaju i privlače prašinu i otiske prstiju (u pakovanju se zbog toga dobija i krpica). Na satelitima i subwooferu postoji i srebrna lajsna, što izgleda vrlo atraktivno i neće biti problem da se ovaj komplet odlično uklopi bilo gde.

Sateliti su tower tipa i gornij deo se može rotirati, kao bi se lakše podesili prema slušaocu. Nisu ni malo lagani i dosta su stabilni, tako da nema bojazni da će se prevrnuti. Jačine su po 125W, što u kombinaciji sa 150W koliko je subwoofer jak daje više nego dovoljno snažan zvuk za prosečnu veličinu sobe. Subwoofer je nešto većih dimenzija, sa otvorom za vazduh postavljenim napred (tako da se može postaviti i do zida), dok je sam zvučnik bočno. Centralna jedinica je takođe tower formata, sa Power, Eject i multimedijalnim tasterima sa gornje strane. Na dnu se nalazi poklopac koji sakriva USB i 3.5mm audio konektore. Sa zadnje strane su smešteni svi konektori, od onih za zvučnike, do FM antene, HDMI i kompozitnog video, do optičkih S/PDIF i analognih audio, kao i iPod doka. Tu je i LAN port pomoću koga se dobija pristup Internetu za BD Live funkcije kao i pristup YouTube-u. Prava šteta što nije omogućen pristup još nekim popularnim servisima.

Rezime

Kvalitet slike je dosta dobar u Full HD modu, dok će za nižu rezoluciju odlično odraditi Upscaling odnosno prilagoditi prikaz na Full HD ekranu. Zvuk je odličan, vrlo snažan i za gledanje filmova će biti više nego dobar. Postoji i 7 preset podešavanja za zvuk, pa se tako može recimo pustiti Night mode koji smanjuje basove kako ne bi smetali noću. Kada se sve zajedno sumira, ovako nešto jeste dobar entry level uređaj namenjen manje zahtevnim korisnicima, za gledanje filmova različitih formata (podržani su recimo i DivX i MKV), i slušanje muzike koji se definitivno isplati (kad se pogleda koliko koštaju odvojeno komponente koje dolaze u paketu).

Conclusion

Picture quality is good in Full HD mode, while for the lower resolution Upscaling will adapt Full HD screen preview. The sound is excellent, very strong and will be very good for watching movies. There are 7 preset sound settings, so you can use Night mode that reduces bass at night. Overall, something like this is a good entry-level device intended for less demanding users, for watching different formats movies (DivX and MKV are supported), and listening to music, it is definitely worthwhile (bearing in mind cost of separated components provided in package).

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2010.): 400€

LG ustupio: LG HB45E Home Cinema
Prodaja: lge.rs, pinsoft.com, ctcomputers.rs