LG HT32S Home Cinema

Ovo je komplet koji sadrži DVD plejer (koji podržava i DIVX naslove) i set zvučnika (dva satelita i subwoofer). Instalacija je maksimalno pojednostavljena, što će odgovarati onima koji nemaju baš puno iskustva sa ovakvim uređajima. Kvalitet slike i zvuka je odličan i samo to je već dovoljno za preporuku.

Na tržištu postoji dosta kompleta DVD plejera i zvučnika koji su uvek dobar izbor za one kojima treba što jednostavnije rešenje za kućni bioskop. Na test smo dobili i jedan LG model koji će dobro doći svima koji nemaju mesta (ili novca) za puni 5.1 surround. Ovaj komplet pored plejera sadrži dva satelita i subwoofer, i deluje kao vrlo dobro rešenje za manje prostorije. Pored osnovnih funkcija DVD plejera, sve više korisnika traži i mnoštvo dodatnih funkcija, pa je LG u celu priču uključio i FM radio, podršku za DIVX fajlove i par dosta interesantnih opcija.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn plejera
  • Vrlo snažan zvuk, odličan bas
  • Podrška za DIVX filmove
  • FM radio, VSM (Virtual Sound Matrix)
  • Jednostavna instalacija i rukovanje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Podržani mediji: DVD/CD
  • Podržani formati: DivX, MP3, WMA, JPEG
  • Konektori: Kompozitni, Komponentni, HDMI, optički S/PDIF, analog stereo, USB, 3.5mm stereo, FM antena
  • Dodatno:
  • Oprema: daljinski upravljač
  • Dimenzije: 423 x 111 x 278 mm
  • Zvučnici: sateliti 2x75W, subwofer 150W

LG HT32S Home Cinema

U pakovanju se dobija vrlo interesantno dizajniran plejer, sateliti dimenzija 118x230x115mm i težine svega 1.1Kg i subwoofer dimenzija 216x405x310mm i težine od čak 5.9Kg. Sam plejer je napravljen od crne glossy plastike sa plavim obodom, što izgleda vrlo atraktivno, posebno ako dodamo i belo LED pozadinsko osvetljenje touch kontrola na prednjem panelu. Zbog dimenzija i dizajna, klasični tray mehanizam je zamenjen slot in varijantom sa prednje strane. Sa bočne strane smo našli poklopac ispod koga je jesan USB port i 3.5mm konektor za povezivanje MP3 plejera. Ovaj uređaj ima mogućnost da direktno sa audio CD-a muziku ripuje i prebacuje u MP3 format i kopira na MP3 plejer koji se priključi. Ovo može biti vrlo korisno pošto je daleko jednostavnije od istog postupka na računaru.

Sateliti su dosta mali, plastični i sa metalnim postoljem koje na žalost nije savršeno stabilno, dok je subwoofer masivan sa bas reflex portom napred i bez ikakvih kontrola na sebi. Zvučnici se na sistem povezuju klasičnim kablovima dovoljne dužine (na plejeru su takozvani štipaljka konektori). Od ostalih konektora, nalazimo HDMI, komponentni i kompozitni, koaksijalni optički i RCA stereo za zvuk i na kraju priključak za FM antenu koja se dobija u pakovanju. Na plejeru pored kontrola postoji i displej, međutim zbog ugla pod kojim stoji prednj panel on neće biti tako lako vidljiv iz daljine. Povezivanje kablovima neće biti problem pošto je sve lepo obeleženo, dok je sam meni vrlo intuitivan. Touch kontrole rade odlično, a posebno treba pomenuti kontrole zvuka pošto je u pitanju površina koja reaguje na kružne pokrete prsta.

Rezime

Od bitnijih funkcija koje treba pomenuti je tu recimo upscaling funkcija pomoću koje će video koji nije pune HD rezolucije (kao što je recimo DVD) biti pravilno prikazani na Full HD televizoru. Dodajmo i podršku za DIVX video fajlove, MP3, WMA i JPG formate, tako da se mogu slušati muzika i gledati slike. Kvalitet slike je odličan, i na prikaz nema nikakvih zamerki. Što se zvuka tiče, dobija se vrlo jak i precizan zvuk sa odličnim basom, koji zahvaljujući VSM (Virtual Sound Matrix) tehnologiji koja emulira puni 5.1 surround ispunjava sobu i deluje kao da stvarno ima 6 zvučnika umesto 3. Sve zajedno, LG HT32S vredi uloženog novca pošto bez ikakvih komplikacija uvodi kućni bioskop koji ima i niz dodatnih, veoma praktičnih funkcija.

Conclusion

Among the most important functions is the upscaling function which will provide accurate preview of HD resolution of those contents that are not full HD (such as DVD) so you can watch them on Full HD TV set. Support for DIVX video files, MP3, WMA and JPG formats are also here so users have opportunity to listen the music and watch pictures. Picture quality is excellent and it is beyond reproach. The sound is very strong and precise with great bass and thanks to VSM (Virtual Sound Matrix) technology it emulate full 5.1 surround filling up the room and act as if there are 6 speakers in stead of 3. Overall, LG HT32S worth every penny bringing you into the world of home theaters with several handy functions.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, mart 2010.): 260€

Pin Computers ustupio: LG HT32S Home Cinema
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.