LG RH387H

LG je napravio jedan veoma interesantan multipraktik, ovaj uređaj spaja DVD/DivX plejer sa mogućnostima snimanja na i sa hard diska. Može da snima direktno sa televizije ili nekog drugog medija, a podržava i reprodukciju sa USB eksternog diska. Stvarno veliki broj mogućnosti u jednom kućištu.

Već smo videli par modela LG DVD/DivX plejera koji podržavaju veliki broj različitih formata, lako se koriste i ne koštaju puno. Model RH387H je korak dalje od toga za one kojima treba funkcionalnost dobrih starih Video rekordera. Naime, plejer dolazi sa integrisanim hard diskom kapaciteta 160GB na koji se može snimati TV program, dok istovremeno može da snima i na DVD i CD medije, a USB flash disk i dodatno proširuje mogućnosti pošto se može povezati neki eksterni USB disk sa koga se može reprodu

Ključne karakteristike

  • Hard disk pruža mnogo mogućnosti za čuvanje video materijala
  • Kompatibilnost sa velikim brojem različitih video formata
  • Time Shift opcija za TV program
  • Upscale slike na 1080p

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

LG RH387H - Podržani mediji: DVD (PAL), DVD (NTSC), AUDIO-CD, CD-R/-RW, MP3, MP3 ID3 Tag, DVD-R/-RW(Video Mode), DVD+R/+RW, DVD+R(Double), DVD-RAM, DVD-RW(VR Mode), VCD/SVCD, WMA, DivX, Xvid, JPEG, Music Photo Album

  • Podržani formati snimanja: DVD+R/+RW, DVD-R/-RW(Video Mode), DVD-RW(VR Mode), DVD+R(Double), DVD-RAM, MPEG 2, MPEG 4
  • Kapacitet diska: 160GB (maksimalno 477h snimanja)
  • Konektori: Scart (in, decoder), Component, HDMI, S-Video, RCA Stereo, Coaxial/Optical S/PDIF, USB (napred)
  • Oprema: Daljinski upravljač
  • Dimenzije: 430x49x275 mm

LG DVX380

Dizajn ovog plejera je prilično jednostavan i neupadljiv, prednja maska je crne boje i od glossy plastike, sa jednom horizontalnom belom lajsnom. Uprkos činjenici da ima integrisani hard disk, debljina uređaja nije velika, a da nema HDD natpisa napred, ne bi se ni reklo na prvi pogled da je u pitanju DVR uređaj. Napred se nalaze Power taster (skroz levo), tray za optičke uređaje (podržani su svi CD i DVD mediji), i set od šest funkcijskih tastera. Odmah ispod njih je i poklopac ispod koga su i neki dodatni konektori, USB, DV za digitalnu kameru recimo i kompozitni video i RCA stereo audio. Ovo je dosta zgodno pošto se većina eksternih uređaja može lako povezati sa prednje strane.

Pozadi se nalazi pregršt drugih konektora, antentski ulaz i izlaz, SCART ulaz i izlaz (do dekodera recimo), HDMI izlaz (koji podržava Full HD rezoluciju od 1080p), komponentni i S-Video što se tiče slike i optički, koaksijalni i RCA stereo audio konektori. Ovo je stvarno dosta opcija koje pokrivaju najveći broj aktuelnih uređaja koji se mogu povezati kao izvor slike. Reprodukcija videa podržava Progressive režim, Picture in Picture i direktnu reprodukciju sa USB diska. Interesantno je da je podržano snimanje sa diska na optiku i obrnuto, a Time Shift i programiranje snimanja se podrazumevaju. Ono što je najbitnije, podešavanja opcija (kojih ima podosta) nije toliko komplikovano pošto je meni vrlo jednostavan za savladavanje, a odlični daljinski upravljač dosta pomaže u tome.

Rezime

U čemu se sve ogleda praktičnost ovakvog uređaja? Na njega se može snimati (inače, maksimalno 477h video materijala) sa TV-a ili bilo kog eksternog izvora (kamkordera, flash diska i slično), ima odličan kvalitet slike i podržava Full HD rezoluciju od 1080p, može snimati na optičke medije direktno sa diska, ali podržava plus i JPG i MP3 format što je vrlo zgodno. Sa hard diskom od 160GB, trebalo bi da bude dovoljno prostora da se ne mora često o tome misliti, a sigurni smo da će oni spretniji naći i način da prošire kapacitet ako baš zatreba.

Conclusion

This is very practical device because you can use it to record TV programs (477 hrs of video content maximally) or to record from any other external source (camcorders, flash discs, etc). It has great picture quality and 1080p full HD resolution support, it provides recording to optical media directly from disk but supports JPG and MP3 formats which is very good. 160GB should provide enough space and if you want to expand it, you have million ways to do that.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, avgust 2009.): 258€

Pin Computers ustupio: LG RH387H
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.