MGE Protectio Centre 675VA

Ovo je odličan i kompaktan uređaj sa čak osam utičnica (od kojih su 4 povezane na bateriju) koje su zaštićene od naponskih udara. Pored toga, on može da zaštiti i telefonsku i ADSL liniju, kao i LAN.

MGE je Francuska kompanija koja proizvodi UPS uređaje za sve vrste potreba, od onih najelementarnijih, pa sve do industrijskih rešenja i proizvoda. Protection Center linija je namenjena kućnim korisnicima i računarima razne namene, od onih jednostavnijih i manjih potrošača, do onih malo zahtevnijih.

Ključne karakteristike

  • Veoma kompaktan
  • Odličan softver
  • Klasični šuko utikači pogodni za sve uređaje
  • Veoma dobar izbor za one koji ne žele mnogo da razmišljaju o opcijama, već samo da zaštite svoje uređaje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

MGE Protection Center 675VA - Kapacitet: 675VA

  • Trajanje baterije: do 30 min u zavisnosti od priključenih uređaja
  • Vrsta izlaza : Standardnih 8 priključaka (svih 8 je zaštićeno od naponskog udara, a 4 je povezano na bateriju)
  • Dodatno: Zaštita za telefonsku i ADSL liniju kao i za mrežu
  • Interfejs: USB
  • Dimenzije : 360 x 95 x 173 mm
  • Masa : 4.4 kg

MGE Protection Center 675VA

Protection Center 675 je prilično kompaktnog i elegantnog izgleda. Na prvi pogled, reklo bi se da se radi o "debelom" produžnom kablu. To je zato što on na sebi ima 8 utičnica, gde su svih 8 zaštićene od naponskih udara, a 4 su povezane na bateriju. To prektično znači da možete zaštiti do 8 različitih uređaja od na primer udara groma, a ako nestane struje, samo računar će ostati napajan iz baterije. Postoje i dodatni ulazi za zaštitu telefonske i ADSL linije, a ni mreža nije ostavljena na cedilu, pa i nju možete zaštititi. Ovo je stvarno dosta opcija za neku osnovnu namenu. Na površini uređaja se nalazi i taster za resetovanje, kao i svetlosni indikatori za napon sa mreže/baterije, preopterećenost, greške i alarm.

Sa računarom se može povezati USB kablom, a softver koji se instalira se integriše u Windows Power Options prozor odakle se može pristupiti i svi opcijama i podešavanjima UPS-a. Sve ovo funkcioniše veoma dobro, a treba samo obratiti pažnju da USB kabl kojim se spaja sa računarom nema standardni konektor na delu koji se povezuje na UPS, pa treba voditi računa da se ne ošteti ili izgubi. U softveru se može podesiti i automatsko gašenje u odnosu na kapacitet baterije, pa tako možete podestiti da se računar sam ugasi ako kapacitet padne na 10%.

Rezime

Funkcije ovog uređaja zadovoljavaju sve potrebe većine prosečnih korisnika, a dizajn, iako je subjektivna kategorija, možemo oceniti kao veoma dobar. Odličan je izbor za podesiti i zaboraviti da postoji, a čak 8 utičnica dovoljno da maksimalno zaštitite veliki broj uređaja. Može se podesiti i automatska provera baterija, a pojaviće se i indikacija kada je potrebno zameniti, pa Vi stvarno ne morate ni o čemu brinuti. Možemo samo da preporučimo ovog Francuza!

Direct Link ustupio: MGE Protection Center 675VA
maloprodaja: Direct Link partneri, spisak prodavnica na ovom linku.