MPMan PDV7007

Jedan od DVD prenosnih plejera kompanije MPMan, sa ekranom dijagonale 7" i podrškom za nešto manji broj multimedijalnih formata. Sa pozitivne strane, kvalitet izrade i slike je dosta dobar i bolji od proseka, tako da ukoliko nije presudno da se reprodukuju neki malo egzotičniji fajlovi, treba pogledati PDV7007.

Stigao je još jedan multimedijalni plejer kompanije MPMan, ovoga puta u varijanti DVD plejera. Ovakvi minijaturni DVD plejeri su dosta popularni kao rešenje za kola (ko ima nemirne klince, zna tačno o čemu se radi) ili kao multimedijalni plejer za poneti, a sa podrškom za optičke medije. Model PDV7007 ima ekran dijagonale 7", standardnu rezoluciju i podršku za nešto manji broj multimedijalnih formata od onoga što smo navikli da vidimo najčešće. Ipak, dizajn i kvalitet izrade su nešto bolji od proseka, stim što je cena i dalje dosta povoljna, tako da vredi pogledati šta se dobija. Interesantno je da ovaj model ne dolazi sa daljinskim upravljačem i nekim držačem za auto, no to između ostalog i utiče da cena bude što povoljnija, pa se nećemo mnogo žaliti.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Atraktivan dizajn
  • Odličan prikaz slike
  • AV izlaz

Utisak kvare

  • Podržan nešto manji broj multimedijalnih formata

Specifikacija

  • Ekran: 7" LCD 16:9 (800x480 piksela)
  • Podržani mediji: DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CD-R, CD-RW, CD-RW, DVD-Video, Audio CD
  • Podržani formati: DVD, JPEG, MP3, MPEG4
  • Konektori: USB, AV out, headphones, USB
  • Dodatno: čitač memorijskih kartica (MMC, SD)
  • Oprema: Punjač za kola

MPMan PDV7007

Dimenzije uređaja su standardne za ovu kategoriju, i u suštini spolja neće mnogo odskakati od proseka. Ono što jeste različito jeste kvalitet završne obrade pošto bela mat plastika izgleda dosta kvalitetnije od onoga što najčešće viđamo. Kada se otvori, proizvođač se opredelio za crnu mat plastiku, takođe dosta dobrog kvaliteta, tako da nema nigde krckanja plastike ili drugih pokazatelja da se malo prištedelo na materijalu. Linije kućišta su zaobljene, i spolja nam izgleda skoro kao neki noviji netbook, ekrana manje dijagonale. Najveći deo donjeg dela plejera (kada se otvori poklopac), zauzima optički uređaj, odnosno poklopac istog koji je nešto veće površine i sa Eject tasterom za otvaranje u ćošku. Ekran je manji od veličine poklopca, sa nešto debljim okvirom i zvučnicima koji su ugrađeni odmah ispod njega. Dijagonala je 7" a rezolucija standardna od 800x480 piksela, kao i kod većine uređaja ove dijagonale.

Desno od optike su smeštene kontrole, pa imamo jedan četvorosmerni navigacioni taster sa Ok potvrdom u sredini, kao i četiri funkcijska tastera: Setup, Source, Play/Pause i Stop. Pošto je meni veoma jednostavan i pregledan, neće biti problema oko navigacije i pronalaženja željenih opcija. Srećom, i nema puno toga što se može podešavati, pa možemo reći da je PDV7007 najviše prilagođen onima koji nemaju puno iskustva. Sa desne bočne strane plejera vidimo konektore: USB (može se priključiti recimo eksterni USB disk), AV izlaz (plejer se lako kablom povezuje sa televizorom), 3.5mm konektor za slušalice i priključak za napajanje. Tu se nalazi i mali potenciometar za podešavanje jačine zvuka, kao i klizni Power taster. U pakovanju se dobija običan strujni i adapter za kola, ali recimo ne i AV kablovi, što je pomalo čudno.

Rezime

Iako je prateća oprema pomalo siromašna (navikli smo da dobijemo daljinski upravljač, av kablove pa čak i poseban držač za montiranje u kolima), ne bi trebalo da bude problema da se sve dodatno što treba pronađe, a na kraju krajeva bitna je i cena uređaja koja se na ovaj način svodi na minimum. Što se tiče podržanih formata, tu su MP3 i JPEG za audio i slike, kao i MP4 za video, no ne recimo i sve popularniji MKV. Podrazumeva se naravno i podrška za klasične DVD filmove, što je možda i najbitnija stvar. Ono što će većinu privući kod ovog plejera jeste dobra cena, a ono što će dobiti jeste odličan kvalitet slike za ovu klasu uređaja, podršku za nešto manji broj multimedijalnih formata, no i kvalitet završne obrade koji je iznad proseka u ovom cenovnom rangu.

Conclusion

Although additional equipment is poor, (we used to get a remote control, AV cables, and even a special holder for mounting in the car), it should not be a problem to find everything you need, and finally the price of this device, which is reduced to a minimum, is very important. In terms of supported formats, MP3, JPEG for audio and images and MP4 for video, but increasingly popular MKV, are available. Support for standard DVD movies, which is perhaps the most important thing, is also available. Affordable price will attract the majority of users, and what they will get is an excellent image quality for this class of devices, support for a smaller number of multimedia formats, and the build quality that is above the average too.

Testirani proizvod je uzorak.

ACR Mobile ustupio: MPMan PDV7007
zvanični sajt: acr.rs