NetGear PTV1000 Push2TV

Prvi uređaj na tržištu koji podržava Intel Wireless Display tehnologiju i koji služi kao spona između laptopa i TV-a. Instalacija je veoma jednostavna i ne zahteva mnogo podešavanja, a rezultati odlični.

NetGear je dosta poznatiji po mrežnoj opremi nego po multimedijalnim plejerima, mada ima i tu proizvoda koji su prilično interesantni kao na primer EVA9100 plejer koji smo već videli ranije. Push2TV je malo drugačiji koncept koji možda neće toliko biti interesatan u ovom trenutku kod nas, ali definitivno predstavlja odličnu ideju koja bi trebala da zaživi što pre. U suštini, to funkcioniše jednostavno, posredstvom Intel Wireless Display tehnologije, slika i ton se bežično sa laptopa (ili nekog drugog računara) prosleđuju do NetGear uređaja koji ih dalje prosleđuje na TV. Ovim bi se izbegli problemi oko povezivanja i pojednostavila reprodukcija multimedijalnih sadržaja na TV prijemniku.

Ključne karakteristike

  • Vrlo kompaktne dimenzije
  • Jednostavno povezivanje

Utisak kvare

  • Još uvek mali broj laptopova koji podržavaju Wi-Di tehnologiju

Specifikacija

  • Interfejs: Composite Video, Composite Audio, HDMI
  • Dimenzije: 106 x 138 x 32 mm
  • Težina: 180g

NetGear PTV1000 Push2TV

Dimenzije PTV1000 uređaja su dosta male i iznose svega 106x138x32 mm, i teži svega 180g. Izgledom najviše podseća na multimedijalne mrežne plejere, i spolja nema puno toga da se vidi. Kao što smo i pretpostavili, antena je integrisana u kućište, a znamo da se koristi WiFi tehnologija, ali bez posredstva Access Point-a u vrsti peer-to-peer konekcije. U suštini, kranjem korisniku i nije toliko bitno kako to radi, već samo da radi i to što jednostavnije. U pakovanju se dobija HDMI kabl (što je prava retkost), kojim se PTV1000 povezuje direktno na TV ili možda na neki AV risiver ako je takav setup.

Za slučaj da HDMI interfejs ne odgovara, postoje i kompozitni audio i video konektori, mada verujemo da će se to dosta retko koristiti. Što se povezivanja tiče, celokupna ideja je da se to radi uz minimum učestvovanja korisnika. Preporučujemo da se prvo instalira poslednja verzija firmware-a i drajvera za wireless display na laptopu, posle čega se celokupan postupak instaliranja obavlja u par koraka. Ono što je jako bitno znati je da se na TV prosleđuje slika sa laptopa u Clone ili Extended Desktop modu. Posle par sekundi kada se uspostavi veza (a sa zadnje strane uređaja postoji mali Connect taster) dobija se slika sa računara i to sve radi bez ikakvih problema ili nedostataka.

Rezime

Kod nas u ovom trenutku nema baš puno laptopova u ponudi sa podrškom za Intel Wireless Display tehnologiju, ipak ovo jeste nešto što bi moglo biti sledeća velika stvar. NetGear PTV1000 je u svakom slučaju prvi takav uređaj na tržištu, tako da i nema sa čim da se poredi. Nama su se dopali jednostavnost instalacije, ali i kvalitet slike koji ne zaostaje ni malo za klasičnom žičanom konekcijom.

Conclusion

At this point, few laptop computers offer Intel Wireless Display technology support, yet this is something that could be the next big thing. In any case, NetGear PTV1000 is the first such device on the market, so we have nothing to compare it with. We do liked ease installation, but the picture quality is not lagging behind the classic wire connection.

Testirani proizvod je uzorak.

Pin Computers ustupio: NetGear PTV1000 Push2TV
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.