PQI mPack P800

Sjajan multimedijalni plejer kompanije PQI sa odličnim 3.5" LCD ekranom i podrškom za prilično veliki broj formata. Ugrađen je disk od 80GB a uz mogućnost direktnog snimanja videa i zvuka na njega to sigurno neće biti previše. Autonomija od 4.5 sata garantuje da ćete na baterije moći da pogledate čak 2 filma.

Do sada se nismo sretali sa PQI multimedijalnim plejerima, no to ne znači da ova kompanije pored proizvoda koji su više orijentisani na flash memoriju (USB flash diskovi i memorijske kartice recimo) nema i ovo u ponudi. Plejer mPack P800 je plejer za prave ljubitelje gadgeta pošto podržava popriličan broj stvari i ne verujemo da će biti lako pronaći da nešto fali. Spisak opcija je dosta dugačak, a ovaj plejer ima i par stvari koje se malo ređe viđaju. Sve u svemu, plejer je pravi Sport Bili model za one kojima treba što više opcija, a kako ima i odličnu autonomiju, mislimo da će biti sjajan saputnik na dužim putovanjima.

Ključne karakteristike

  • Dobar kvalitet konstrukcije
  • Podržan veliki broj multimedijalnih formata
  • Odlična autonomija
  • Vrlo jednostavan za upotrebu
  • Mogućnost snimanja video i audio sadržaja

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

PQI mPack P800 - Video formati: MPEG1/2/4, XviD, WMV, ASF, AVI

  • Audio formati: MP3, WMA, AC3, AAC, WAV, OGG
  • Ostalo: JPEG, GIF, BMP, PNG, RAW
  • Interfejs: USB 2.0, A/V Out, A/V In, SPDIF Out, CompactFlash tip II slot
  • Ekran: 3.5" TFT LCD, 320x240 pixels
  • Kapacitet: 2.5" hard disk od 80GB
  • Baterija: Ugrađene 2 Li-Ion od 2200mAh
  • Dodatno: FM tjuner, direktno snimanje videa
  • Dimenzije: 146x82x25 mm
  • Težina: 350g

PQI mPack P800

PQI mPack P800 plejer najviše podseća na neke prenosne konzole za igre, PSP i slične, ali je nešto većih dimenzija i malčice teži nego što bi se na prvi pogled reklo. Napravljen je od prilično kvalitetne plastike mat završne obrade koja je vrlo prijatna na dodir i deluje dosta otporno na habanje. U pakovanju dolazi i vrlo praktična i lepa futrola za nošenje, ali i ceo set audio i video kablova (čak i S/PDIF) kao i minijaturni daljinski upravljač koji će biti veoma koristan kada se recimo film pusti sa plejera direktno na TV. Sa zadnje strane se nalazi i postolje koje se uvlači u telo plejera, pa se on može postaviti i da stoji uspravno što opet može biti dosta praktično. Sa prednje strane dominira veliki 3.5" LCD ekran rezolucije 320x240 piksela koji daje veoma dobru sliku u svim uslovima osim pod direktnim sunčevim svetlom. Rukovanje uređajem zahteva obe ruke pošto postoje dva četvorosmerna džojstik tastera sa obe strane, ali je meni sasvim dovoljno jednostavan i intuitivan, pa niko neće imati poteškoća da brzo savlada sve opcije.

Svi konektori su smešteni sa gornje strane, konektor za napajanje, mini USB, S/PDIF, AV in i AV out (deljeni sa izlazom za slušalice) kao i slot za CF memorijske kartice. Svidelo nam se što je PQI spakovao sve potrebne kablove pa neće morati dodatno o tome da se razmišlja. Kako ima audio i video ulaz, postaje jasno da 80GB prostora neće biti protraćeno pošto možete direktno na plejer snimiti materijal sa TV-a, kamkordera ili čak DVD plejera. Pored videa, plejer snima i audio i to sa audio ulaza, preko ugrađenog mikrofona ili čak sa FM radija. Plejer ima i ugrađen zvučnik koji je sasvim solidan za prvu pomoć, a u paketu dolazi i odlične slušalice sa kontrolama reprodukcije koje su bar za klasu bolje od slušalica koje se inače isporučuju uz plejere. Od podržanih formata ima veliki broj audio, video kodeka kao i prilično veliki broj formata slika uključujući i RAW format, što će verovatno obradovati profesionalce. Ono što treba istaći je podrška i za titlove (dokle god je on TXT formata i istog imena kao i video fajl). Na kraju, ostaje autonomija koja sa dve ugrađđene Li-ion baterije od po 2200mAh iznosi 4.5h videa (taman za dva filma), dok će ako se sluša muzika izdržati oko 10h. Za punjenje obe baterije je potrebno 6h.

Rezime

Kad se pogleda šta sve mPack P800 nudi, nije teško naći dovoljno opravdanja za cenu koja je sasvim solidna za multimedijalni plejer ovih karakteristika. Svidelo nam se što će bez problema pročitati praktično bilo šta od multimedije, a da stvar bude još lepše, kada se poveže na računar nije potrebno instalirati poseban softver za prebacivanje sadržaja. Autonomija je takođe jača strana kao i generalno kvalitet reprodukcije audio i video fajlova. Nekih pravih zamerki praktično i nemamo, pa ne preostaje ništa drugo do preporuke.

Conclusion

When you look at the things mPack P800 offers, it is not difficult to find enough justification for the price that is quite solid for Multimedia Player with these characteristics. We like the fact it is going to read virtually any multimedia format, and what’s more important, when it is connected to PC it doesn’t require to install special software for transferring contents. Autonomy is its strong side as well as audio and video files playback quality too. Everything is beyond reproaches and there isn’t anything to say more except to give our recommendations.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, mart 2009.): 323€

Pakom Distribution System ustupio: PQI mPack P800
Prodaja kroz mrežu dilera: spisak na pakom.com/gdedakupim