Samsung HT-C5200

Ovo je komplet koji se sastoji od Blu-ray mrežnog plejera i 2.1 sistema zvučnika. Namenjen je onima koji traže plejer koji može pored uobičajenih puštati i popularne video formate, ali preko koga se ima i pristup nekim interesantnim Internet servisima kao što je YouTube.

Još od kada su se pojavili prvi DVD naslovi, kućni bioskop je postao vrlo popularna kategorija, pogotovo što postoje kompletni sistemi u ponudi, dakle bez potrebe da se razmišlja posebno o komponentama. Slika se nije bitnije izmenila ni sa pojavom Blu-ray standarda, pa tako dolazimo i do modela HT-C5200, Blu-ray Home Theatre kompleta u kome se dobija plejer i set zvučnika. Ovo nije puni 5.1 surround sistem već 2.1, što je za najveći broj ljudi daleko praktičnije pošto neće morati da mnogo razmišljaju o pozicioniranju zvučnika.

Ključne karakteristike

  • Podržava veliki broj video formata pored DVD i Blu-ray filmova
  • LAN adapter za pristup Internet servisima
  • FM tjuner
  • Spreman za Wireless povezivanje
  • Dosta dobar kvalitet zvuka i slike

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Podržani mediji: DVD/CD/Blu-Ray
  • Podržani formati: JPEG, MP3, WMA, DivX, XviD, WMV, MKV, AVCHD
  • Konektori: Kompozitni, Komponentni, 2x HDMI in, 1x HDMI out, optički S/PDIF ulaz, x2, analog stereo, 2x USB (jedan je za WiFi adapter), FM antena, LAN, iPod
  • Dekoderi: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS Digital Surround, DTS-HD Master Audio, PCM
  • Oprema: daljinski upravljač, FM antena
  • Dimenzije: 43x32.6x6.3 cm plejer, 16.8x29.5x35 cm subwoofer, 9x6.9x20.8 cm sateliti
  • Zvučnici: ukupna snaga 500W

Samsung HT-C5200

Plajer iz pakovanja je prosečne veličine i dosta jednostavnog dizajna, sa glossy crnom prednjom maskom, skrivenim displejom i pomalo neobično postavljenim Volume tasterom sa gornje strane. Postoji i jedan poklopac ispod koga je USB port za priključivanje USB flash diska ili eksternog hard diska sa kojih se direktno mogu reprodukovati podržani formati. Za diskove (a prepoznaje pored Blu-ray i DVD i CD medije) se koristi standardni tray mehanizam koji deluje dosta pouzdano. Daljinski koji se dobija u pakovanju je jedan od boljih koje smo videli u skorije vreme, sa velikim i kvalitetnim tasterima odličnog rasporeda. U pakovanju se još dobijaju zvučnički kablovi, FM antena i običan kompozitni kabl (na žalost, HDMI se mora dodatno kupiti).

Sa zadnje strane plejera su smešteni konektori za zvučnike, priključak za FM antenu, dva HDMI ulaza i jedan izlaz, kompozitne i komponentne video izlaze, optički S/PDIF i stereo RCA audio izlaze. Dodatno, postoje i LAN konektor kojim se plejer povezuje na Internet (podržava servise kao što je recimo YouTube, i treba redovno ažurirati firmware da bi se dobije i nove funkcije), ali i dodatni USB port za priključenje Wireless adaptera kojim se dobija mogućnost bežićnog umrežavanja. Na kraju, plejer podržava i iPod konekciju preko posebnog konektora, Dock se na žalost mora zasebno kupiti. Podržan je Full HD video izlaz, upscaling za slučaj da izvor nije Full HD, ali i reprodukcija DivX, XviD, WMV, MKV i AVCHD video formata.

Rezime

Zvučnici su ukupne snage od 500W, što je više nego dovoljno da se dobije snažan zvuk i vrlo moćan bas koji će odlično odgovarati filmovima. Što se kvaliteta slike tiče, tu nema posebnih iznenađenja i Samsung drži prilično visoki standard od koga ne odstupa. Ovakav sistem je dobra ponuda za sve kojima treba all-in-one solucija, a ovako dobijaju vrlo funkcionalan mrežni plejer, već odlično balansirane zvučnike koji su upareni za optimalne performanse. Kao i uvek kod Samsung-a, povezivanje i instalacija nije komplikovana, što nam govori da je HT-C5200 namenjen prosečnom korisniku i da neće često biti potrebno konsultovati uputstvo.

Conclusion

500W is the total power of the speakers, which is more than enough to get a strong sound and very powerful bass that will perfectly match the movies. Picture quality is great, there are no special surprises, and Samsung maintain a high standard. This system is good offer for all who need all-in-one solution, and thus get a very functional network player and well-balanced speakers paired for optimal performances. As always with Samsung, the connection and installation is not complicated, which tells us that HT-C5200 is geared for average users and you will not need to consult the manual often.

Testirani proizvod je uzorak.

Stav ustupio: Samsung HT-C5200
maloprodaja: Stav, Kralja Milana 64, 011/ 36 28 555
zvanični sajt: stav.rs