Samsung Hypervision DVD-HD870

Novi DVD plejer koji ima HDMI interfejs i radi upscale slike do 1080i Full HD rezolucije. Ovakav plejer je dobra stvar za one koji imaju nove LCD televizore visoke rezolucije, a još uvek nisu prešli na Blu-Ray format. Ono što je većini i najbitnije je kvalitet slike, a u ovom slučaju niko neće biti razočaran.

Za one koji nisu prešli na Blu-Ray diskove, DVD i dalje predstavlja dominantni standard, a sa pojavom pristupačnijih LCD televizora sa HD i Full HD rezolucijom, postavlja se pitanje kako dobiti optimalne rezultate po pitanju kvaliteta slike kada se DVD pušta na HD ekran. Samsung DVD plejer HD870 iz Hypervision serije nije model top kategorije, no i dalje je vrlo interesantan zbog par stvari. Na tržištu nema baš mnogo plejera koji mogu standardni signal upscale-ovati i prilagoditi višoj rezoluciji. Pored svega toga, plejer podržava dosta veliki broj različitih formata zapisa, što će biti zgodno onima koji imaju veće kolekcije recimo DivX fimova.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna konstrukcija
  • Upscale na 1080i/720p format
  • HDMI interfejs
  • Podrška za DivX

Utisak kvare

  • Ne podržava 1080p

Specifikacija

  • Kompatibilnost: DVD-Video, DVD+R/RW, DVD-R/RW, SVCD, VCD, Audio-CD, CD-R/RW, WMA, MP3, Picture-CD, JPEG Disc, MPEG4(DivX)
  • Konektori: S-video, Component, Composite (audio+video), Coaxial S/PDIF, SCART, HDMI (upscale 1080i/720p)
  • Oprema: Daljinski upravljač
  • Dimenzije: 430x4549x250mm

Samsung Hypervision DVD-HD870

Plejer je kompaktnih dimenzija, visine od svega 250mm, što je otprilike polovina visine plejera standardnih dimenzija, tako da će se vrlo lepo uklopiti u postojeće okruženje. Kućište je metalno a prednja maska od plastike, sve u crnom finišu i veoma kvalitetne izrade. Po dizajnu, najviše podseća na brojne modele Blu-Ray plejera, napred je tray mehanizam za diskove, LCD displej uklopljen u prednju masku i par tastera (Power, Eject, Video Selection i četvorosmerni taster za kontrolu reprodukcije). Daljinski upravljač iz pakovanja nije baš mali i najviše liči na neke malo starije modele od televizora, no ima odlično raspoređene tastere i sa svim najbitnijim funkcijama. OSD meni je dosta lepo urađen, vrlo funkcionalan i lako se vrše sva podešavanja.

Sa zadnje strane plejera se nalaze svi konektori, pa pored uobičajnog SCART-a imamo i S-Vide, komponentne i kompozitne video, RCA stereo i S/PDIF optičke audio izlaze. Dodatak koji se ne vidi baš tako često na DVD plejerima je HDMI konektor, što ima smisla pošto je najbitnija stvar plejera to što DVD signal može prikazati u upscale-u na 720p i 1080i rezoluciji (na žalost, ne i 1080p). Pored DVD filmova, plejer prepoznaje i reprodukuje i DivX format (podržani su naši subtitle-ovi), kao i MP3, WMA i JPG. Kvalitet slike je veoma dobar, odlična je oštrina a boje izuzetno dobre, posebno crna (što će se u filmovima najbolje videti). Moramo pomenuti da je i reprodukcija DivX-ova takođe veoma kvalitetna, što nije uvek slučaj, a sva je prilika da će se na ovakvom plejeru taj format gledati isto onoliko koliko i DVD.

Rezime

Iako je možda DVD format prešao svoj zenit, i dalje ima dosta ljudi koji gledaju filmove ovog formata, a koji su u međuvremenu nabavili TV HD iil Full HD rezolucije. Razlike između slike sa i bez upscale-a nije velika i to treba znati, međutim na velikom ekranu se ipak može primetiti, što će mnogima biti dovoljan razlog da nabave novi plejer, koji uz to i ne bi trebao da bude nešto mnogo skup. Samsung DVD-HD870 se odlično pokazao, pa iako nema puno dodatnih funkcija, sve najbitnije je podržano, a kvalitet slike je i više nego odličan, što je na kraju krajeva i najbitnije.

Conclusion

Although DVD format becoming obsolete, there are still many people who watch DVD movies and who have TV HD or Full HD resolution TV set. Differences between images with and without the upscale are not big and you need to know that, but on the big screen, they are easily to observe, to many people that will be the reason to buy a new player, which should not be too expensive. Samsung DVD-HD870 proved to be very good, and although there are not lots of extra features, everything important is supported, and the picture quality is very good, which is the most important thing.

Testirani proizvod je uzorak.

Stav ustupio: Samsung Hypervision DVD-HD870
maloprodaja: Stav, Kralja Milana 64, 011/ 36 28 555
zvanični sajt: stav.rs