Samtec Cruiser PDVT-209HDS

Interesantan portabl DVD plejer koji je zgodno poneti na put i koristiti u kolima pošto se dobija futrola za kačenje na nasloz za glavu kao i auto punjač. Čita DVD filmove, različite video fajlove, a ima i ugrađen TV tjuner kao i podršku za NES igre.

Portabl DVD plejeri nisu ništa novo i navikli smo da vidimo brojne modele koji se najčešće koriste u kolima (ko god ima nestašnu decu, zna tačno o čemu govorimo), ali i u situacijama gde je zgodno imati portabl multimedijalni centar pri ruci. Samtec modele smo već ranije mogli da vidimo, i red je na varijantu sa ekranom dijagonale 9" koja dolazi prilično dobro opremljena sa brojnim dodacima kao što su gamepad (pošto je ugrađen Nintendo Emulator), TV antena (postoji i TV tjuner), uz standardnu podršku za DVD diskove ali i neke dodatne video i audio formate koje može čitati sa diska, memorijske kartice ili eksternog USB medija.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Gamepad, daljinski, TV antena, čitač memorijskih kartica
  • Podrška za DVD
  • Jednostavno korišćenje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Ekran: 9" TFT Wide 16:9 LED
  • Interfejs: USB, Game port, headphones, AV out, AV in, antena, slot za memorijske SD/MMC kartice
  • Podržani formati: DVD, DivX, AVI, MPEG4, MP3 (uz naše titlove)
  • Dodatno: adapter za montažu i punjenje u kolima

Samtec Cruiser PDVT-209HDS

Dimenzije i format ovog plejera su standardne za tu kategoriju uređaja, i sastoji se izdva dela spojena zglobom koji omogućava slobodnu rotaciju kako bi se ekran mogao okrenuti i sklopiti. Iako je 9" za ekran solidno kompaktno, ipak je plejer prilično debeljuškast. Ipak, dobija se praktična futrola za montažu na naslon za glavu prednjeg sedišta (tako da je ekran okrenut ka pozadi), što je idealna pozicija za klince pozadi. Bitno je i da pored klasičnog strujnog punjača dolazi i auto punjač, što je bitno za duža putovanja. Iako nema podataka o bateriji koja je ugrađena (nema vađenja), može se očekivati oko 2h intenzivnog korišćenja sa reprodukcijom sa DVD-a. Interesantno je da imamo ugrađeni TV tjuner (samo analogni kanali) no kvalitet slike će dosta zavisiti od toga gde se nalazite, a gledanje TV kanala iz kola u pokretu obično neće rezultovati mnogo dobrom slikom.

U paketu stiže i CD sa NES igrama, no gamepad nas stvarno nije oduševio pošto je mali i deluje dosta krhko. Ipak, dobro će poslužiti za ubijanje vremena, a i da se oni stariji malo podsete nekada popularnih igara. Dopalo nam se što u pakovanju stiže daljinski upravljač, koji je kompaktan ali ipak sa praktično svim kontrolama podržanim, tako da se može koristiti za sve funkcije. Na samom uređaju se nalaze i duple kontrole, sa dosta tastera koji će omogućiti razne funkcije bez ulaženja u posebni meni, što je odlično. Ekran je dijagonale 9" i sa LED pozadinskim osvetljenjem, sa sasvim solidnom slikom koja će biti malo slabije vidljiva pod malo jačim direktnim osvetljenjem. U donjem delu plejera je smešten optički uređaj, a disk se stavlja sa gornje strane, ispod plastičnog poklopca.

Rezime

Ovakav multimedijalni uređaj će odlično doći onima koji često i duže putuju, za gledanje filmova i igranje igara. Pored DVD formata, čita i DivX (sa našim titlovima), AVI i MPEG4, kao i MP3 muziku. Bilo bi lepo da su podržane i slike, no i ovako će biti dovoljno dobar za ono čemu je i namenjen. Ovakve plejere najčešće kupuju oni kojima treba što jednostavnije portabl rešenje koje mogu poneti na put, a kako ima i AV ulaz i izlaz, lako se može povezati na neki TV ako je tako zgodnije.

Conclusion

This multimedia device will be great for those who travel frequently, for watching movies and playing games. In addition to DVD formats, it is able to read DivX (with Serbian subtitles), AVI and MPEG4 and MP3 music. It would be nice if the pictures are supported, but in this way will be good enough for what it is intended for. Players like this one usually buy those who need portable solution that can be taken on a journey and that has AV input and output so it can be easily connected to a TV, if necessary.

Preporučena cena (uključujući PDV, januar 2013.): 135€

Sampro ustupio: Samtec Cruiser PDVT-209HDS
maloprodaja: Njegoševa 19, 011/307 50 60
zvanični sajt: sampro.rs