Samtec PDVT-109HDS Cruiser

Veoma praktičan multimedijalni plejer kompaktnih dimenzija i velikog ekrana od 9". Kvalitet slike je dosta dobar, a poduža lista mogućnosti i podržanih opcija će uz odličnu cenu, sigurno puno značiti potencijalnim kupcima. Na kraju, ovaj plejer je veoma zgodan za korišćenje u kolima, za šta se dobijaju i neki korisni dodaci.

Ovo je interesantan DVD/DivX plejer namenjen primarno onima koji traže neki jednostavan prenosni plejer koji pored reprodukcije filmova ima još po koji trik u rukavu. Ovaj model ima integrisani TV tjuner, može puštati igre NES formata, muziku, prihvata memorijske kartice i povrh svega, lako se montira u autu. Sa ekranom od 9", gledanje filmova će biti mnogo interesantnije nego da su u pitanju manji modeli, a vrlo povoljna cena će sigurno imati i presudnu ulogu. Veliki broj sličnih uređaja smo imali priliku da vidimo, pa ćemo moći da lako vidimo šta to Samtec novo donosi, što bi kupcima bila vrlo dragocena informacija pošto u ovolikoj ponudi, nekada nije lako pronaći bša ono što se traži.

Ključne karakteristike

  • Solidan kvalitet završne obrade
  • Dosta opcija na raspolaganju
  • TV tjuner može biti vrlo koristan
  • Laka montaža u kolima
  • Cena

Utisak kvare

  • Meni nije baš mnogo intuitivan

Specifikacija

  • Ekran: 9" LCD 16:9 (800x480 piksela)
  • Podržani mediji: DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CD-R, CD-RW, CD-RW, DVD-Video, Audio CD
  • Podržani formati: DVD, DivX (verzije 4 i 5), MPEG-4, VCD, S-VCD, JPEG, MP3
  • Konektori: USB, AV in/out, headphones
  • Dodatno: TV tjuner, podržava 8-bitne NES igre, čitač memorijskih kartica
  • Oprema: Punjač za kola, torba za nošenje, daljinski, kablovi, dodatak za montiranje u kolima

Samtec PDVT-109HDS

Plejer je dosta kompaktnih dimenzija i dosta lagan za svoju dijagonalu, skoro kao da nema bateriju. U pakovanju se dobijaju pored seta AV kablova, slušalice, dva NES kontrolera, TV antene i odličnog daljinca i punjač za kola, što u prevodu znači da će biti malo komplikovano da se koristi van kola, pogotovo što je autonomija oko 2h, taman dovoljno da se odgleda ceo film. Najviše nas podseća na neki netbook računar, stim što se ekran može rotirati oko centralne ose kao kod tablet-a. Ispod ekrana se nalaze i integrisani zvučnici koji zvuče sasvim solidno, ali naravno ne treba očekivati baš previše od njih. Kvalitet izrade plejera je dobar, stim što bi bilo baš lepo da su tasteri metalni, a ne plastični što bi sigurno pozitivno uticalo na celokupni utisak.

Optički uređaj zauzima dobar deo donjeg dela plejera, a mesta je ostalo za jedan Eject taster, čak 12 dodatnih funkcijskih tastera i navigacioni pride. Da li je baš potrebno toliko tastera ostaje pitanje, pogotovo pošto se dobija i prilično dobar daljinac sa mnoštvom tastera preko koga se lako pristupa svim funkcijama. Od konektora su tu pored onog za napajanje i dva za kontrolere za igranje, jedan za slušalice, dva AV priključka (ulaz i izlaz) i antentski za povezivanje sa antenom (portabilna antena se takođe dobija u pratećem paketu opreme) i na kraju USB priključak koji je vrlo praktičan pošto se može priključiti i USB flash disk sa koga se direktno mogu puštati filmovi. Pošto postoji AV ulaz, to znači da se lako može pustiti film i sa nekog drugog uređaja.

Rezime

Kvalitet slike je dosta dobar, i jedino što možemo napomenuti da su uglovi gledanja nešto uži, no to ne bi trebalo da predstavlja neki problem pošto bi ionako trebalo da se gleda ravno u njega. Meni nas nije oduševio pošto će verovatno u početku zbuniti one koji nemaju puno iskustva, no posle malo navikavanja bi trebalo sve da bude ok. Opcija u suštini i nema toliko puno i sve što treba znati je da će većina video formata biti dobro reprodukovana, uključujući i titlove sa našim slovima (koji moraju doduše biti istog imena kao i video fajlovi). Podrška za muziku se svodi na MP3 format, dok je dodatno moguće gledati i JPG slike. Na kraju, sa USB portom i čitačem memorijskih kartica, TV tjunerom i podrškom za NES igre, Cruiser predstavlja vrlo praktičan plejer koji ima dovoljno veliki ekran da će gledanje filmova biti pravo uživanje.

Conclusion

Picture quality is very good and the only thing we need to say is that viewing angles are slightly narrow but that shouldn’t be a problem. The menu didn’t thrill us and it definitely going to confuse lots of users, but after some time you’ll get used to it. There are few options and everything you should know is that most of video formats will be reproduced very well; including subtitles with our characters, (those subtitles must have the same name as the name of the file itself). The only support for music files is the MP3 files support while it is possible to watch JPG pictures too. Thanks to USB port, memory card reader, TV tuner, and NEG game support Cruiser represents practical player with screen big enough to provide enjoyable movie watching.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, decembar 2009.): 132€

Sampro ustupio: Samtec PDVT-109HDS Cruiser
maloprodaja: Njegoševa 19, 011/307 50 60