Samtec PDVT-109HDS MK II

Još jedna nova verzija popularnog multimedijalnog plejera, ovoga puta u 9" verziji. I dalje imamo tu podršku za TV tjuner, NES igre, reprodukciju sa eksternih diskova ili memorijskih kartica. Uz odličnu cenu, teško je naći neke veće mane, a ovako nešto može rešiti lako probleme sa nestašnom decom na dužim putovanjima kolima.

Isprobali smo još jedan novi multimedijalni plejer kompanije Samtec. Od prethodne generacije plejera koju smo videli, proizvođač je dosta poradio na dizajnu, kvalitetu izrade ali imamo i novu verziju firmware-a koji donosi punu podršku za naše titlove, što je mnogim korisnicima veoma bitan parametar. Ovakvi multimedijalni plejeri su uvek traženi pošto u kompaktnom pakovanju donose podršku za veliki broj funkcija. Ako pored čitanja CD i DVD medija i reprodukcije multimedije dodamo i integrisani TV prijemnik, podršku za NES igre, čitač memorijskih kartica i USB Host priključak za eksterne USB medije, jasno je da imamo vrlo fleksibilan uređaj koji će se odlično snaći u brojnim scenarijima.

Ključne karakteristike

  • Reprodukcija velikog broja multimedijalnih formata
  • Ugrađeni TV tjuner (eksterna antena se dobija u pakovanju)
  • Reprodukcija sa eksternog flash diska ili memorijske kartice
  • Daljinski upravljač
  • Adapter za napajanje za auto

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Ekran: 9" LCD 16:9 (800x480 piksela)
  • Podržani mediji: DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CD-R, CD-RW, CD-RW, DVD-Video, Audio CD
  • Podržani formati: DVD, DivX (verzije 4 i 5), MPEG-4, VCD, S-VCD, JPEG, MP3
  • Konektori: USB, AV in/out, headphones, 2x Game port (za kontroler)
  • Dodatno: TV tjuner, podržava 8-bitne NES igre, čitač memorijskih kartica (MMD, SD, MS)
  • Oprema: Punjač za kola, torba za nošenje, daljinski, kablovi, dodatak za montiranje u kolima

Samtec PDVT-109HDS MK II

Ovo je 9" model koji dimenzijama odgovara nekom od popularnih netbook modela, stim što je zbog optičkog uređaja i nešto veće debljine. Kućište je napravljeno od solidne crne plastike u glossy finišu, što deluje atraktivno ali će na žalost privlačiti i dosta otisaka prstiju. Finalna obrada je dosta dobra, i može se reći da na prvi pogled deluje kao uređaj iz više klase. Kada se otvori poklopac, vidimo da je tu 9" ekran Wide formata (sa nešto debljim okvirom), sa dosta dobrim kvalitetom slike, ali ne i mnogo širokim uglovima vidljivosti. Ipak, gledajući cenu, teško je naći neku veću zamerku za kvalitet slike. U pakovanju stiže čitav niz dodataka, od AV kabla, strujnog i punjača za kola, do eksterne antene za TV, gamepad, futrola za montažu u kolima i daljinski upravljač.

Daljinski upravljač i gamepad nas nisu oduševili kvalitetom, ali obavljaju svoje funkcije sasvim dobro. Otvor optičkog uređaja je na sredini donjeg dela plejera, dok su sve kontrole smeštene desno od njega. Ukoliko se ekan zarotira i preklopi, moraće da se koristi daljinski pošto će tasteri biti pokriveni. Konektori su raspoređeni sa bočnih i prednje strane i imamo dva Game porta, USB konektor (moguće je priključiti eksterni hard disk ili flash disk), 3.5mm konektor za slušalice, priključak za punjač, AV ulaz i izlaz i čitač memorijskih kartica. Naravno, tu je i konektor za antenu za TV, i ono što možemo reći za tjuner je da se daleko bolji rezultati dobijaju kada se dovede dobar signal sa kablovske, nego kada se negde napolju lovi signal eksternom antenom.

Rezime

Pored DVD formata, ovaj plejer reprodukuje čitav niz multimedije, uključujući popularni DivX (na žalost, ne i sve prisutniji MKV), uz podršku za naše titlove. Naravno, mogu se pored videa i gledati slike i slušati muzika, što uz kompozitni AV interfejs daje sasvim solidne mogućnosti povezivanja drugih izvora zvuka i slike (recimo video kamera), kao i prosleđivanja slike i videa do televizora. TV tjuner je interesantan dodatak, a NES igre su samo bonus koji doduše pitanje koliko će oduševiti one mlađe koji su verovatno navikli na konzole i daleko bolju grafiku. Sve zajedno, ovo je dosta povoljan multimedijalni plejer sa 9" ekranom koji nudi dosta opcija, i može biti sjajno rešenje za nemirne klince na zadnjem sedištu, ili jednostavno sve one kojima treba univerzalni plejer sa dosta dodatnih mogućnosti.

Conclusion

Beside of DVD format, this player can reproduce a range of multimedia, including popular DivX (unfortunately, not MKV), with the support for the subtitles in our language. In addition to watching videos, it is possible to watch pictures and listening to music, which along with composite AV interface gives a completely solid option of connectivity of other sound sources and images (e.g. video camera) and submits pictures and video to TV. TV tuner is an interesting addition, and NES games are just a bonus but who knows will the youngsters who probably used to consoles and far better graphics be delighted. Altogether, this affordable 9" screen multimedia player offering plenty of options, and can be a great solution for restless kids in the back seat, or simply for those who need a universal player with many additional opportunities.

Preporučena cena (uključujući PDV, septembar 2011.): 120€

Sampro ustupio: Samtec PDVT-109HDS MK II
maloprodaja: Njegoševa 19, 011/307 50 60