Tandon memorijski moduli

Svedoci smo velike konkurentnosti na tržištu memorijskih modula. Na naše tržište dolazi i slabo poznat Tandon brend, putem ISA Hardware distributivnog kanala.

Tržište memorije je najnestabilnije i najpromenljivije od svih ostalih grana IT industrije. Česti padovi i nagli rast cena kojima smo bili svedoci do sada uslovila su teška vremena za velike proizvođače memorijskih modula. Danas Vam predstavljamo kompaniju Tandon, koja putem distributivnog kanala kompanije ISA Hardware dolazi i na naše tržište.

Kompanija Tandon

Kompanija Tandon je osnovana 1998. godine, i trenutno upošljava preko hiljadu ljudi na poslovima proizvodnje memorijskih modula. Godišnja prodaja kompanije Tandon iznosi preko 100 miliona dolara.

Trenutno kompanija Tandon proizvodi memorijske module, fleš kartice i USB fleš diskove. Kod nas na test su stigla dva kit-a do 2x512MB i 2x1GB radnog takta od 667MHz, u DDR2 tehnologiji.

Tandon DDR2 667MHz 2x 512MB kit

Većina korisnika neće imati potrebu za više od 1GB radne memorije, a s'obzirom da sve današnje matične ploče podržavaju "Dual channel" tehnologiju - logično je kupiti kit od dva modula od po 512MB nego jedan od 1GB. Upravo ovaj kit od 2x 512MB je idealno rešenje, jer kombinuje jeftine module od 512MB koji u dual-channel režimu daju odlične rezultate. Brzina rada Tandon memorijskih modula je u okvirima deklarisanog.

Tandon DDR2 667MHz 2x 1GB kit

Korisnici koji vole moderne igrice ili pak koriste zahtevnije aplikacije, svakako da će posegnuti za više od 1GB radne memorije. Prva sledeća instanca koja je preporučljiva, posle prethodnog seta modula, je upravo kit od 2x 1GB memorije. I u ovom slučaju dual-channel tehnologija će dati svoj doprinos, a računar će prikazati 2GB ukupne radne memorije. Testiranje modula je prikazao dobre performanse modula, koje ne zaostaju za konkurentima.

Rezime

U predviđenim uslovima eksploatacije, Tandon memorijski moduli će se ponašati veoma dobro. Što se tiče overklokovanja, taj segment ćemo istražiti kada na test dobijemo module viših radnih frekvencija. Pristojne performanse i solidna cena čine Tandon memorijske module konkurentne na tržištu.

ISA Hardware ustupio: Tandon memorijske module, 2x 512 i 2x 1GB DDR2 667MHz