Xwave S-04

Jednostavan i relativno kompaktan MP3 plejer koji podržava ono najosnovnije, sa solidnom autonomijom i dobrom cenom. Pomalo smo i zaboravili na ovakve klasične plejere pod poplavom raznih multimedijalnih plejera i smart telefona.

Klasični MP3 plejeri su pomalo zaboravljena kategorija, i gotovo da se i ne može više na ulici videti neko ko sluša muziku, a da nije u pitanju neki smart telefon ili drugi uređaj sa velikim touch ekranom. Ipak, ima dosta onih kojima zaista treba samo muzika, i to u što jednostavnijem obliku i što manje cene. Upravo zbog toga na tržištu mogu da se pronađu još uvek mnogi modeli običnih MP3 plejera. Kompanija Xwave je upravo po njima i postala poznata, tako da ne čudi da ih i dalje ima u ponudi. Mi ćemo videti model S-04, koji spada u jednostavnije varijante koje će kupce privući veoma povoljnom cenom, a zatim i solidnim setom funkcija.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • LCD displej sa pozadinskim osvetljenjem
  • FM radio
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Podržani formati: MP3, WMA
  • Interfejs: USB 2.0
  • Kapacitet: 4GB
  • Ekran: LCD, 1 red, pozadinsko osvetljenje
  • Baterija: 1x AAA
  • Dodatno: Snimanje zvuka, FM radio, Telefonski imenik, E-book

Xwave S-04

U eri modernih uređaja koji imaju velike touch ekrane, ovaj MP3 plejer deluje kao da je iz prošlog veka (što je doduše i slučaj), pomalo kabasto i nezgrapno. U suštini, govorimo o dimenzijama od 4cmx7cmx7cm, sa težinom od nekih 100g. U ponudi su modeli crne i crvene boje, a spolja gledano najviše liči na neki stari USB disk. Vidimo da se koristi klasičan USB konektor, sa zaštitnom kapicom koja se skroz skida. Pored oznake modela, vidimo centralno postavljen displej, a u pitanju je jednoredni LCD displej sa plavim pozadinskim osvetljenjem i nešto sitnijim simbolima. Od tastera, imamo jedan pored displeja, koji ima Play/Power funkciju, a sa bočnih strana Volume +/- i Back/Forward, kao i Record/Memory i Hold tastere.

Spolja vidimo još i 3.5mm konektor za slušalice, a jedan par stiže u pakovanju, i u pitanju su klasične bubice koje nas nisu nešto posebno oduševile. Što se tiče samog plejera, on podržava samo MP3 i WMA audio formate, što bi većini trebalo da bude sasvim dovoljno. Pomenućemo i to da je dostupan ekvilajzer (Normal, Rock, Pop, Classic, Soft, Jazz), no nama se najviše i dalje dopada čist zvuk, bez ikakvih efekata. Što se tiče dodatnih funkcija, imamo na raspolaganju snimanje glasa, FM radio, ali i telefonski imenik i čak E-book reader, mada je diskutabilno koliko na ovako malom ekranu to ima smisla. Što se tiče napajanja, koristi se jedna AAA baterija koja će izdržati oko 10tak sati reprodukcije, stim što preporučujemo da se investira i koriste dopunjive baterije koje se brzo isplate ali i imaju bolju autonomiju.

Rezime

Ovaj plejer je osnovni model koji pored pametnih telefona deluje kao da je iz kamenog doba. Ipak, radi se o solidnom uređaju koji služi samo za puštanje muzike, za sve one kojima ne trebaju silne druge funkcije. Kvalitet zvuka je solidan, ali savetujemo da se ipak promene slušalice pošto ove iz pakovanja neće nikoga oduševiti. Cena je dosta dobra i to će sigurno biti najbitnija stvar za većinu kupaca.

Conclusion

This player is the entry-level model that seems to be coming from the Stone Age in comparison with smart phones. A solid device for playing music intended for all those users who do not search for numerous functions. Sound quality is good, but we do recommend changing the headphones, as the headphones coming in the package are not going to impress anyone. The price is affordable and that will be the most important fact for great number of buyers.

Preporučena cena (uključujući PDV, novembar 2012.): 20€

NT Company ustupio: Xwave S-04
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.