Xwave S-08

Ovo je muzički plejer nešto starije generacije, i najbolje će odgovarati onima kojima treba muzika dok su u pokretu, što jednostavniji i jeftiniji plejer. Sa LCD displejom sa pozadinskim osvetljenjem, dobrom autonomijom i dosta dobrim zvukom, S-08 može biti odličan izbor.

Na test je pristigao još jedan multimedijalni plejer kompanije Xwave, model S-08. Posle dosta plejera sa većim ekranima koji podržavaju video formate, vraćamo se na staru školu dizajna i funkcija. Model S-08 će odgovarati onima kojima treba što jednostavniji plejer za slušanje muzike dok su u pokretu. Iako ovakvi plejeri polako odlaze u istoriju, ipak ih ne treba odmah otpisati. Ovaj plejer je veoma malih dimenzja, jednostavan za upotrebu, koristi AAA baterije koje se svuda mogu naći, tako da u suštini jeste osnovna varijanta prenosne muzike.

Ključne karakteristike

  • Veoma kompaktne dimenzije
  • Jednostavan za korišćenje
  • Napaja se preko AAA baterije
  • LCD ima pozadinsko osvetljenje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Podržani audio formati: MP1, MP2, MP3, WMA, WAV
  • Interfejs: USB 2.0
  • Kapacitet: 2GB
  • Ekran: LCD
  • Baterija: 1x AAA
  • Dimenzije: 86x32x21 mm
  • Dodatno: FM radio

Xwave S-08

Ovaj plejer je veličine omanjeg USB flash diska, i dostupan je u tri boje: crnoj, srebrnoj i roze kao što je i model sa testa. Pakovanje je standardno, dobija se CD i uputstvo u papirnom obliku, produžni USB kabl i slušalice. Ovakve slušalice smo videli i ranije pošto su iste koje se dobijaju sa još nekim modelima plejera i znamo da su solidnog kvaliteta, malo i iznad proseka kada su u pitanju slušalice koje se dobijaju u pakovanju. U pakovanju nema baterije, tako da će odmah morati da se pazari neka alkalna ili još bolje dopunjiva koja će dati i daleko bolje performanse odnosno autonomiju. Ono što smo uspeli da vidimo je da se može očekivati između 7h i 8h korišćenja, što je sasvim solidan rezultat.

Sa prednje strane plejera se nalazi LCD ekran (dva reda karaktera) sa plavim pozadinskim osvetljenjem, što znači da će moći lepo da se vidi i po suncu i kada nema dovoljno svetla. Vidimo da postoji i zaštitna kapica za USB konektor koji je integrisan, jedino što treba voditi računa da se ne zagubi pošto nije fiksirana. Na samom plejeru vidimo još i 3.5mm konektor, prorez za kačenje trake za nošenje (koja se ne dobija uz plejer), set tastera postavljen bočno (Play/Pause, Back, Forward, Menu, Volume Down i Up, Hold). Što se tiče opcija koje su dostupne, pomenućemo da postoji 6 preset podešavanja ugrađenog ekvilajzera, ali je dostupan i FM radio, što je uvek tražena opcija. Kapacitet modela sa testa je 2GB, što će biti sasvim dovoljno kupcima koji ovako nešto i traže.

Rezime

Plejer se lepo pokazao, zvuk je dosta dobre dinamike i slušalice neće morati da se menjaju odmah (što je obično slučaj sa većinom plejera uz koje se isporučuju slušalice). Iako ima malo deformacije i probijanja visokih tonova kada se pojača do kraja, kvalitet zvuka jeste dosta dobar, pogotovo za model ove kategorije i cene. Na kraju, iako ovaj plejer nije novije generacije i nema dostupne neke od aktuelnih opcija, on jeste muzički plejer koji je zgodno imati kod sebe kada ste u pokretu.

Conclusion

This player is very good; the sound characterizes quite good dynamics so the users will not have to change the headset immediately (which is usually the case with most of the players with headphones supplied with the phone). Although there is little deviation and breaking of high tones with maximum volume, the sound quality is pretty good, especially for the model of this category and price. Finally, although this is the new generation player and has available some of the current options, this is a music player that's convenient to have.

Preporučena cena (uključujući PDV, septembar 2010.): 23€

NT Company ustupio: Xwave S-08
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.