Xwave S-56

Jedan od novijih multimedijalnih plejera kompanije Xwave koji koristi dobro poznati interfejs. Ovaj plejer može da reprodukuje muzičke, video fajlove i slike. Dodatno, dostupno je snimanje zvuka i prijem FM radio stanica.

Xwave već nije potrebno posebno predstavljati pošto je u pitanju kompanija koja je duže vreme prisutna na našem tržištu i koju najbolje znamo po velikom broju multimedijalnih plejera. Interesantno je da smo ranije već videli model S-56, no izgleda da je u pitanju osvežena verzija koja nam se i ovako na prvi pogled dosta dopada. Ipak, nije u pitanju ništa revolucionarno novo, već je to dobro poznata platforma spakovana u novije kućište. Ovaj plejer neće imati lak zadatak da se izbori među velikom konkurencijom, no do sada su Xwave modeli dobijali odlične ocene, što uz vrlo povoljne cene jeste odlična kombinacija.

Ključne karakteristike

  • Reprodukcija video fajlova
  • Ugrađen mikrofon
  • MicroSD kartice za proširenje kapaciteta
  • Odličan kvalitet zvuka

Utisak kvare

  • Kapacitet samo 2GB

Specifikacija

  • Podržani formati: MP3, WMA, WAV, AVI, JPG
  • Interfejs: USB 2.0
  • Kapacitet: 2GB, MicroSD memory slot
  • Ekran: 1.8" TFT, 65k boja
  • Baterija: Ugrađena Li-Polymer
  • Dodatno: Snimanje zvuka, FM radio

Xwave S-56

Plejer je dosta kompaktnih dimenzija, uzan je i dosta lepo leži u ruci. Kućište je napravljeno od mat plastike odličnog kvaliteta i postoje modeli u crnoj i sivoj boji (nama se ova druga više dopala). Ekran TFT je dijagonale 1.8" i sa podrškom za 65k boja, što je dovoljno da mogu lepo da se pogledaju neki video klipovi. Displej je solidno vidljiv napolju, mada pod direktnim suncem neće baš moći mnogo toga da se vidi. U pakovanju se dobija adapter za napajanje i USB kabl, kao i in-ear slušalice koje su odličnog kvaliteta i iznad proseka, što se ne dešava baš tako često kada su multimedijalni plejeri u pitanju pošto proizvođači obično daju dosta loše slušalice koje se odmah moraju menjati.

Tasteri su sa prednje strane i imamo jedan 4-smerni navigacioni taster, Play/Pause u sredini i Menu/Record taster koji će se lako prepoznati po crvenoj boji. Sa donje strane plejera se nalazi Mini USB konektor i 3.5mm audio priključak za slušalice, sa bočne strane slot za MicroSD memorijske kartice. Pošto je kapacitet plejera samo 2GB, proširenje u vidu memorijskih kartica je dobrodošlo. Meni je vrlo jednostavan i intuitivan, a od interesantnih opcija ćemo pomenuti snimanje zvuka (postoji integrisani mikrofon) i FM radio prijemnik (može memorisati do 20 stanica). Naravno, podrazumeva se reprodukcija muzičkih fajlova, ali i AVI i JPEG-ova.

Rezime

S-56 model plejera ne nudi mnogo toga novo, ali jeste upakovan u kvalitetno i lepo kućište, dosta je povoljne cene i na kraju odličnog zvuka i sasvim pristojne slike. Cena je kao i uvek kada je Xwave u pitanju odlična, što će verovatno biti i presudna stvar kada se bude odlučivalo. Jedina stvar koja nam se nije dopala jeste nešto manji kapacitet, no kako postoji slot za MicroSD memorijske kartice, to i nije tako veliki problem.

Conclusion

S-56 player does not offer many things, but it is packed into high quality case, its price is affordable and it provides good sound and very decent photos. Price is as whenever it comes to great Xwave, which will probably be the most important thing while deciding. The only thing we did not like is the small capacity, but bearing in mind there is slot for MicroSD memory cards, it is not such a big problem.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2010.): 35€

NT Company ustupio:Xwave S-56
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.