Xwave S-90c

Najnoviji multimedijalni plejer kompanije Xwave sa impresivnim brojem podržanih funkcija. Odličnog kvaliteta izrade i zanimljivog dizajna, ovaj plejer ima ugrađeno apsolutno sve što zavisnicima od multimedije može pasti na pamet, uključujući i 1.3MP kameru koja može da snima i video.

Xwave S-90 multimedijalni plejer smo videli i dosta nam se dopao, a dolazi na red i S-90c verzija koja u celu priču ubacuje i kameru rezolucije 1.3MP čime i zaokružuje inače dosta dobru multimedijalnu podršku. Ovaj plejer sasvim sigurno i podržava najveći broj opcija od modela dostupnih na tržištu, pa zbog toga i predstavlja nešto što definitivno treba isprobati. Xwave nudi dosta veliki broj modela i nije baš lako među njima odabrati odgovarajući pogotovo što svako traži nešto drugo. Pristup gde se praktično sve opcije implementiraju u jedan uređaj je uvek dobra ideja da se zadovolje svi potencijalni kupci.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade, atraktivan dizajn koji podseća na neke modele Nokia telefona
  • Ugrađenih 4GB memorije i microSD slot za dodatna proširenja
  • Poduža lista podržanih multimedijalnih formata
  • FM radio, 1.3MP kamera

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Xwave S-90c - Podržani formati: MP3, WAV, WMA, FLAC, APE, OGG, RA, ACC, AVI (800 x 480) 30 fps (MP3 128 kbps), MPG, MPEG, RM, RMVB, JPEG, TXT, PNG, GIF

  • Interfejs: USB 2.0
  • Ekran: 3" TFT, 400x240 piksela u 16 miliona boja
  • Kapacitet: 4GB
  • Baterija: Ugrađena Li-Ion
  • Dodatno: FM tjuner, snimanje glasa, MicroSD slot za memorijske kartice, 1.3MP kamera

Xwave S-90c

Plejer je odličnog kvaliteta izrade, sa prednjim delom od plastike a zadnjim od metala. Dizajn je zanimljiv i izgleda prilično poznato, pogotovo vlasnicima nekih modela Nokia Xpress muzičkih telefona. Da li je pozajmljivanje ideje dobra ili loša stvar je subjektivno pitanje, no mi mislimo da S-90c izgleda vrlo lepo i da se niko neće požaliti na to što liči na mobilni telefon. Cela prednja stranu zauzima odličan 3" LCD ekran rezolucije 400x240 piksela. Slika je odličnog kvaliteta, dovoljno oštra i sa odličnim bojama, ali ne previše čitljiv na direktnom suncu. Ovo ne možemo uzeti kao neku posebnu manu pošto većina LCD ekrana pati ove boljke. Pored tri tastera sa strane (Back, Skip i M) postoje i dodatni Volume tasteri sa bočne strane kao i klizni Hold taster za zaključavanje tastera. Sa donje strane su tu još i 3.5mm konektor za slušalice, mini USB konektor za punjenje baterije (adapter dolazi u pakovanju) i povezivanje na računar i slot za microSD kartice kojima se kapacitet od ugrađena 4GB memorije može proširiti za još toliko.

Meni ovog modela je dosta dobar i što je još bitnije brz, a tu je praktično sve što se može zamisliti. Muzika je podržana u MP3, WAV, WMA, FLAC, APE, OGG, RA i ACC formatima, uz obavezni ekvilajzer (na raspolaganju je 8 preset-a) i sve regularne modove reprodukcije (Shuffle, repeat pojedinačno, foldera ili svega). Video formati koje će plejer pročitati su: AVI (800*480) 30fps (MP3 128Kbps), MPG, MPEG, RM i RMVB što bi trebalo da je i više nego što će prosečnom korisniku ikada zatrebati. Ugrađeni FM prijemnik može automatski pretraživati i memorisati do 40 stanica, a kao dodatna opcija postoji i snimanje radio programa. Podrazumeva se da je moguće snimati glas, dakle kao na diktafonu (u Wav formatu i 8KHz ili 16KHz). Mogu se gledati i slike (JPEG, TXT, PNG, GIF) kao i čitati TXT fajlovi i to istovremeno kada se sluša muzika. Podržan je LRC format teksta pesama, kao i par igara koje dolaze instalirane a koje nas nisu previše oduševile. Ono što nam jeste bilo zanimljivo je mogućnost da sliku prosledite na TV preko kabla koji se dobija, što je svakako zanimljivo i može biti korisno.

Rezime

Kvalitet zvuka nas je zadovoljio, a slušalice iz paketa su se pokazale sasvim dobre i nema potrebe da se razmišlja o zameni. Video je takođe sasvim dobar i nemamo nekih većih zamerki na kvalitet reprodukcije. Po prijavljivanju na sistem, plejer se detektuje kao flash disk pa je i prebacivanje podataka vrlo jednostavno a može se i koristiti za prenos podataka bez ikakvog dodatnog softvera, što predstavlja veliki plus. Na kraju, pomenućemo i kameru rezolucije 1.3MP koja može snimati fotografije ali i video. Kvalitet snimaka je u rangu onoga što se dobija kada se snima mobilnim telefonom, dakle ništa spektakularno ali može sasvim lepo poslužiti.

Conclusion

Sound quality satisfied us, provided headset proved quite good, and there is no need to be thinking about replacement. Video is quite good too and beyond any reproaches on reproduction quality. After logging on the system player is detected s flash disk so data transferring is also simple. At the end, we’ll mention 1.3MP resolution camera shooting photos but videos too. Picture quality is in the line with quality of mobile phone shooting, no bells and whistles.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, mart 2009.): 70€

NT Company ustupio: Xwave S-90c
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.