Xwave S90

Napredan model multimedijalnog plejera kompanije Xwave podržava dosta toga, između ostalog i snimanje glasa, prijem FM radio stanica, igre. Kvalitet zvuka je dosta dobar, a videa još bolji zahvaljujući odličnom 3" ekranu.

XWave plejeri su već duže vreme dostupni na našem tržištu i postoji prilično veliki broj modela koji nude dosta različite performanse. Mi ćemo videti jedan od interesantnijih, S90 koji po onome što smo videli definitivno vredi pogledati. Ovaj multimedijalni plejer će najbolje odgovarati zahtevnijim korisnicima kojima treba što više funkcija u jednom uređaju pošto praktično podržava sve što se može zamisliti. Kvalitet izrade i dizajn su takođe jače strane ovog modela, pa ne bi trebalo da bude veliko iznenađenje ni uspeh na tržištu koji je definitivno zaslužen.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade
  • Snimanje glasa, FM radio, igre
  • Dobar kvalitet zvuka i odličan kvalitet videa
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Xwave S90 - Podržani formati: MP3, WAV, WMA, FLAC, APE, OGG, RA, ACC, AVI (800 x 480) 30 fps (MP3 128 kbps), MPG, MPEG, RM, RMVB, JPEG, TXT, PNG, GIF

  • Interfejs: USB 2.0
  • Ekran: 3" TFT, 400x240 piksela u 16 miliona boja
  • Kapacitet: 4GB
  • Baterija: Ugrađena Li-Ion
  • Dodatno: FM tjuner, snimanje glasa, MicroSD slot za memorijske kartice

Xwave S90

S90 plejer dolazi u dve varijante, crvenoj i plavoj, što sa srebrnom mat bojom donje strane plejera i crnom prednjom maskom izgleda veoma atraktivno i neobično podseća na muzičke modele mobilnih telefona Nokia. Kvalitet izrade je veoma dobar, vrlo verovatno i najbolji od plejera ove klase, a kućište naprevljeno i delom od metala tako da je dosta čvrsto i ne krcka kada se koristi. Prednjom stranom dominira 3" ekran koji prikazuje sliku rezolucije 400x240 i to u 16 miliona boja. Ovo u praksi daje sjajnu sliku, veoma dobre rezolucije i oštrine, pa će i gledanje filmova biti dosta praktičnije. Orijentacija ekrana je horizontalna a kontrole su tri tastera ispod ekrana i dva sa gornje bočne strane. Ovo u startu može biti malo konfuzno ali se brzo savladava i navikava. Sa donje bočne strane se nalaze i mini USB i 3.5mm audio konektori, Hold taster i slot za MicroSD memorijske kartice kojima se može proširiti kapacitet od 4GB ugrađene memorije.

Meni je grafički i ne previše složen, a stavke su sledeće: Settings, Music, Video, Photo, eBook, Radio, Game (Battleplane, Snake, Tetris, Slide), Recorder, Other Function (stopwatch), MediaLib (file explorer). Kao što se vidi, pored reprodukcije muzike, tu su i video klipovi, slike, txt fajlovi (ovo se tradicionalno iz nekog razloga zove eBook) ali i diktafon i radio prijemnik. Igre izgledaju dosta dobro i nisu tu samo da popune specifikaciju. Reprodukcija muzike je vrlo dobra ali sa nešto slabijim basom, sa napomenom da slušalice iz pakovanja treba brzo zameniti nekim kvalitetnijim (inače veoma liče na slušalice koje se dobijaju uz iPod, a i zvuče vrlo slično). Video klipovi izgledaju odlično u 16:9 formatu i dobro je što su podržani neki standardni video formati. Što se tiče kontrole reprodukcije, imamo i zamerku koja se odnosi na kontrolu jačine zvuka koja nije baš najsrećnije rešena, no kada se jednom shvati neće biti više problema. Prijem radio stanica je solidan a zvuk dosta dobar, a isto se može reći i za snimljeni glas. Postoji i integrisan zvučnik sa zadnje strane plejera koji će poslužiti, mada nije velike snage i ne treba previše očekivati od njega.

Rezime

Xwave S90 je odličan plejer koji ima puno toga da ponudi sa jedne strane, a malo toga može da se zameri sa druge. Poduži spisak opcija će biti dovoljan za bilo koga, a lakoća rukovanja i generalno dobar kvalitet zvuka i videa definitivno zaslužuje pohvalu i preporuke.

Conclusion

Xwave S90 is an excellent player with various options. Its long list of available options will be good enough for everyone, and easy usage and generally good sound and video quality deserve all the praise and recommendation.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, februar 2009.): 64€

Pakom Distribution System ustupio: Xwave S90
Prodaja kroz mrežu dilera: spisak na pakom.com/gdedakupim