Xwave Box Power bank

Vrlo praktičan gadget koji će dosta značiti onima kojima se dešava da se istroši baterija telefona ili nekog drugog uređaja baš onda kada su najpotrebniji. Kapacitet od 2600mAh će biti taman dovoljan za jedan ciklus punjenja.

Sve je više prenosnih uređaja koje moramo da često priključujemo na napajanje, pa se postavlja pitanje raznih punjača, ali i toga da se često desi da vam se baterija isprazni baš onda kada nije zgodno. Upravo tu stupaju na scenu eksterne baterije koje lako staju u džep, ranac ili torbu, a poslužiće da se recimo telefon dopuni i pre nego što dođete do rezervnog punjača. Eksternih baterija ima dosta na tržištu, ali se mahom radi o modelima većeg kapaciteta, koji su skuplji i malo većih dimenzija, tako da smo se obradovali kada smo videli ovaj ultra portabl model koji će biti veoma jednostavan za poneti bukvalno svuda.

Ključne karakteristike

  • Vrlo kompaktne dimenzije
  • Kapacitet 2600mAh

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kapacitet: 2600mAh
  • Dimenzije: 95 x 23 x 23mm
  • Težina: 116.6g
  • Konekcije: USB, MicroUSB

Xwave Box Power bank

Box Power Bank je vrlo kompaktnih dimenzija, svega 95x23x23 mm, i praktično je veličine karmina. Dolazi u čak šest raspoloživih boja: srebrnoj, crnoj, ljubičastoj, zelenoj, plavoj i roze, tako da svako bez većih problema može odabrati željeni model. Ono što je isto je to da je kapacitet 2600mAh, što je, u zavisnosti od uređaja koji koristite, dovoljno za jedno punjenje baterije prosečnog smart telefona. U svakom slučaju, uloga je više da se baterija dopuni onda kada nemate izvor struje i punjač, pa da recimo možete obaviti važan razgovor. Dizajn je prilično simpatičan, sa zaobljenim ivicama, pa iako je kućište izrađeno od plastike, deluje prilično kvalitetno upakovano i izrađeno, uz odgovarajući nivo završne obrade.

Sa jedne strane baterije vidimo samo deklaraciju (što nije loše znati) a to je da se za ulaz traži struja od 5V i 1000mA, što je bitno ukoliko planirate da bateriju punite koristeći neki od klasičnih punjača za gadgete (naravno, sa USB interfejsom). Sa druge strane su dva konektora, MicroUSB za punjenje baterije, i klasičan USB za povezivanje na uređaj koji će se dopuniti. Nije loše napomenuti da puni ciklus punjenja baterije traje oko 2-3 sata, stim što to naravno zavisi od punjača koji se bude koristio. U pakovanju dolazi kratak USB kabl koji sa jedne strane ima klasičan USB a sa druge MicroUSB, pa se može koristiti i za punjenje baterije i za priključivanje na drugi uređaj.

Rezime

Ovakva baterija deluje veoma praktično i ne košta mnogo, pa mislimo da može biti i sjajan poklon nekome ko voli gadgete i uvek mu treba dodatno napajanje. Očekujemo da se uskoro pojavi i više ovakvih eksternih baterija, a do tada, Xwave Box Power zaslužuje toplu preporuku.

Conclusion

This battery is efficient and does not cost much, so it can be a great gift for gadget lovers and those who need additional power supply. We expect soon more of these external batteries, but until then, Xwave Box Power deserves a warm recommendation.

Preporučena cena (uključujući PDV, novembar 2013.): 15€

NT Company ustupio: Xwave Box Power bank
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.