A1 najbolje ocenjena mobilna mreža u čak 6 od 7 kategorija

Prema najnovijem *Izveštaju o iskustvu korišćenja mobilnih mreža u Srbiji, nezavisne globalne kompanije za mobilnu analitiku Opensignal, A1 mreža beleži najbolje rezultate u 6 od ukupno 7 kategorija prema kojima se meri nivo zadovoljstva korisnika pri upotrebi mobilnog interneta.

U čak 3 kategorije A1 Srbija odnosi samostalnu pobedu, dok je u još tri kategorije zajednički pobednik i deli prvo mesto sa bar još jednim operatorom.

Mreža A1 beleži najbolje rezultate u kategorijama: brzina download-a, dostupnost 4G mreže i video iskustvo, dok prvo mesto deli u kategorijama: iskustvo pri korišćenju glasovnih aplikacija, video igara i brzina upload-a.

„Zahvaljujući jednom od najvećih investicionih ciklusa kompanije i podršci A1 Telekom Austrija Grupe, tokom prethodne godine izgradili smo više od 130 novih baznih stanica, proširili radio kapacitete za čak 60% i ukupno povezali oko 850 baznih stanica optikom, što je rezultiralo da A1 mreža u potpunosti zadovoljava najviše tehnološke standarde i rastuće potrebe naših korisnika - naglasio Nenad Zeljković, glavni direktor za tehniku A1 Srbija i A1 Slovenija, i dodao:

„Kvalitet usluga, u kombinaciji sa sadržajnom ponudom, doveo je do toga da u dva nezavisna merenja - izveštaj Opensignal-a i pre toga RATEL-ov, ostvarimo odlične rezultate za kratko vreme i, što nam je posebno važno, upravo zahvaljujući iskustvu samih korisnika našom mrežom.“

Podsećamo, prema nedavno objavljenom RATEL-ovom izveštaju za prvi kvartal 2022. godine, A1 je i zvanično mobilna mreža u koju prelazi najveći broj korisnika mobilne telefonije u Srbiji, kao i tokom čitave 2021. godine.