LC Power 3.5'' USB 3.0 fioka

Nova fioka kompanije LC Power donosi punu USB 3.0 podršku. I dalje je to aluminijumsko kvalitetno kućište jednostavnog dizajna ali dosta robustno. Instalacija je jednostavna, a performanse će najviše zavisiti od instaliranog diska pošto USB 3.0 više nije usko grlo sistema.

USB 3.0 periferije polako počinju da se probijaju na tržište, i posle dosta stidljivog početka, sve je veći broj proizvoda koji se mogu pronaći u prodavnicama. S obzirom da je razlika u brzini ogromna (da podsetimo samo da je maksimum USB 2.0 standarda 480Mb/s, dok USB 3.0 ide do 5Gb/s), i ne čudi što se koristi naziv Super Speed (otud i skraćenica SS sa konektora ovih uređaja). LC Power je ime koje prepoznajemo po odličnim napajanjima i kućištima, a pre nego što su poznatiji proizvođači izbacili svoje modele, dobili smo 3.5" eksternu fioku za hard disk sa USB 3.0 interfejsom. Za one kojima je brzina najbitnija, ovako nešto ne treba propustiti.

Ključne karakteristike

  • Kućište od aluminijuma
  • Potpuno pasivno hlađenje
  • Performanse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 3.0
  • Hard disk: 3.5" SATA
  • Dodatno: postolje
  • Dimenzije: 110 x 35 x 195mm
  • Težina: 872g
  • Materijal: aluminijum

LC Power LC-35USB3

LC Power je malo osvežio dizajn svojih fioka, tako da je LC35USB3 nešto svedenijeg izgleda, bez puno detalja koji privlače pažnju. Fioka je dimenzija 110x195 mm i debljine 3.5cm, što je u rangu manjih 3.5" modela. Kućište je napravljeno od brušenog aluminijuma crne boje, što osim estetske uloge ima i funkciju da inače potpuno pasivnom hlađenju pomogne da disk održi na željenim temperaturama. Ovo neće biti problem pošto se noviji diskovi i ne greju puno. U pakovanju se dobijaju i eksterni adapter za napajanje, USB 3.0 kabl (specifičan po plavoj boji u kojoj su i USB 3.0 konektori na matičnim pločama i periferijama), malo postolje pomoću koga se fioka postavlja uspravno, i na kraju mali šrafciger za instalaciju diska.

Sa prednje strane fioke se nalazi Power taster (sa statusnom diodom) i oznaka proizvođača koja takođe ima atraktivno plavo LED pozadinsko osvetljenje. Sa zadnje strane je jedan mali otvor za ventilaciju, USB 3.0 konektor i priključak za napajanje. Instalacija diska je vrlo jednostavna, potrebno je odvrnuti dva šrafa sa bočne strane (kada je fioka u horizontalnom položaju), posle čega se tray sa štampanom pločom vadi napolje. SATA hard disk 3.5" formata (podržani su svi kapaciteta) se lako instalira pošto ga je samo potrebno priključiti na plastični konektor na štampanoj ploči. Sa par šrafova se disk sa donje strane fiksira za tray, tako da je potpuno stabilan.

Rezime

Ono što je najbitnije su performanse, a one u slučaju USB 3.0 interfejsa su jednostavno rečeno sjajne. Posle dosta dugo vremena, konačne performanse neće zavisiti od brzine USB-a, već od samog hard diska, jednostavno, što je disk brži, to će i transfer podataka biti, pošto je USB 3.0 prestao da bude usko grlo sistema. Cena ove eksterne fioke bi trebala da bude sasvim povoljna, u rangu USB 2.0 modela, što je sjajno i što će najbolje uticati na popularnih ovih periferija.

Conclusion

The most important thing is the performance, and in the case of USB 3.0 interface, it is great. After quite a long time, the final performance will not depend on the USB speed, but from the hard disk itself, simply, as disc is faster data transfer will be faster, since USB 3.0 has ceased to be a bottleneck. The price of this external bay should be affordable, in line with other USB 2.0 models, which is great and that will have the best influence on the popularity of these peripherals.

Testirani proizvod je uzorak.

LC Power ustupio: LC Power LC-35USB3
zvanični sajt: mid9.rs