Silvestone CFP53B

Vrlo jednostavan dodatak za kućište koji tri 5.25" slota pretvara u tri 3.5" slota, stim što diskovi stoje vertikalno, sa dosta razmaka između kako bi se dobilo i što bolje hlađenje. Laka montaža, kvalitetna izrada i dobra cena su ono što se dobija.

Silverstone je sada već neko vreme dostupan na našem tržištu, kao jedna od poznatijih kompanija koja u ponudi ima odlična kućišta, napajanja, kao i razne dodatke za hlađenje. Ono što nam je ovoga puta stiglo je dodatak za kućište u vidu fioke za hard diskove koja se montira unutar kućišta. Ova fioka će poslužiti onima koji su već popunili postojeće kapacitete za hard diskove, a imaju neiskorišćenih 5.25" slotova koje mogu na ovaj način pretvoriti u 3.5" ležišta za hard diskove. Iz prakse je poznato da retko ko ima više od dva 5.25" uređaja, ali zato mesta za hard diskove pre ili kasnije zafali.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna metalna konstrukcija
  • Gumene podloške za smanjenje vibracije i buke
  • Krajnje jednostavna instalacija

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije: 146mm(W) x 116mm(H) x 116mm(D)
  • Težina: 400g
  • Kapacitet: 3x 3.5" hard diska

Silvestone CFP53B

Ovaj rack je dimenzija 146x116x116 mm, što odgovara tačno prostoru koje zauzimaju tri 5.25" slota. Zanimljivo je da smo videli da ima i sličnih adaptera koji na prostor od tri 5.25" slota postavljaju čak četiri hard diska, no to znači gusto pakovanje i samim tim i nešto slabije performanse hlađenja. U ovom slučaju, diskovi se postavljaju vertikalno, sa dosta prostora između tako da je protok vazduha nesmetan. Instalacija u kućište je vrlo jednostavna i koriste se standardni šrafovi (koji se inače dobijaju uz kućište) i sa svake strane ima po osam rupa, stim što se naravno ne moraju sve iskoristiti.

Po navodima proizvođača, vidimo da je Silvestone CFP53B kompatibilan sa RV01, RV02, PS01, PS02, TJ06, KL01, KL02, KL03 modelima kućišta istog proizvođača, međutim trebalo bi da bez problema pasuje u bilo koje kućište novijeg datuma, stim što naravno to treba svakako proveriti pre kupovine ukoliko je moguće. Primećujemo da unutar racka postoje gumene podloške (koje su po rečima proizvođača duplo veće od proseka) koje služe za smanjenje vibracija u radu diskova, a samim tim i buku koju proizvode. Rack je inače napravljen od čeličnog lima i ofarban u crno kako bi se što bolje slagao sa sve modernijim kućištima sa crnom unutrašnjosti.

Rezime

Ovakav dodatak nije skup i predstavlja odličan način da se proširi kapacitet kućišta za 3.5" diskove. Ima puno onih kojima 4, 5 pa ni 6 slotova za hard diskove pre ili kasnije postane pretesno, pa je ovako nešto odličan način da se iskoristi prostor koji u najvećem broju slučajeva ne zauzimaju 5.25" uređaji. Silverstone nije jedini koji ovako nešto ima u ponudi, no nema razloga da ne dobije preporuku pošto je u pitanju vrlo jednostavan i praktičan uređaj odlične cene.

Conclusion

This addition is not expensive and it is a great way to expand the capacity of case for 3.5" discs. There are a lot of those to whom 4, 5 or even 6 slots for hard drives eventually become tight, so this is a great way to utilize space because 5.25" devices require small space. Silverstone is not alone regarding this kind of things but there is no reason not to get a recommendation because this is a very simple and practical device at affordable price.

Testirani proizvod je uzorak.

Microsystems ustupio: Silvestone CFP53B
Spisak maloprodaja na sajtu Microsystems Shop-a.