Canyon CNG-GP2 Gamepad

Još jedan odličan Canyon gamepad koji je dobra prilika za sve igrače koji bi voleli da se ponove. Prilično dobrog kvaliteta i odlične ergonomije, gamepad ima čak 14 tastera na raspolaganju, potpuno je Plug and Play za XP i Vista operativne sisteme i podržava vibracije, što je poseban bonus.

Relativno skoro smo testirali još jedan gamepad kompanije Canyon, model GP1 koji se odlično pokazao, a sada ćemo videti i drugi, malo napredniji model GP2. I ovaj gamepad se uklapa u sliku koju Canyon generalno ima, vrlo funkcionalni proizvodi inovativnog dizajna, prilično dobrog kvaliteta izrade i najbitnije od svega, veoma povoljne cene. Ovaj gamepad je namenjen PC igračima, i kompatibilan je sa Windows XP i Vista operativnim sistemima, a kako je u pitanju model sa vibracijama, biće interesantniji malo ozbiljnijim igračima koji uvek žele da dobiju što realniju atmosferu kada se igraju.

Ključne karakteristike

  • Odlična izrada
  • Gumirane drške
  • 14 tastera
  • Plug and Play
  • Vibracije

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Canyon CNG-GP2 Gamepad - Interfejs: USB

  • Dimenzije: 153x68x112mm
  • Težina: 264g
  • Tasteri: 14 tastera ukupno
  • Dodatno: Dvostruke vibracije

Canyon CNG-GP2 Gamepad

Ova gamepad je za nijansu većih dimenzija od modela GP1 koji smo ranije testirali, ali je zbog nešto drugačijeg materijala lakši, i samim tim manje umara ruke kada se duže koristi. Plastika od koje je napravljen je dosta dobrog kvaliteta i mat završne obrade i bele boje sa gornje a crne sa donje strane. Gamepad nam deluje dosta čvrsto i ne krcka u ruci kada se jače stisne, i verujemo da će bez ikakvih problema odoleti i malo grubljoj upotrebi. Rukohvati sa bočnih strana imaju gumirane površine sa teksturom koja obezbeđuje odličan hvat, pa gamepad neće kliziti ni kada se šake malo oznoje posle dužeg igranja. Ergonomija dobija dosta dobru ocenu pošto gamepad odlično leži u rukama i ima odličan balans.

Raspored tastera i kontrola je klasičan, sa jednim četvorosmernim D-pad tasterom sa leve strane, četiri tastera sa desne, dva analogna džojstika pomerena ka sredini i par dodatnih tastera, uz Turbo i Macro funkcije koje su uvek korisne. Sa zadnje strane je postavljeno čak šest tastera (po tri levo i desno), što će zahtevati malo navikavanja za one koji su koristili gamepad sa dva ili maksimalno četiri takozvana shoulder tastera. Za povezivanje sa računarom se koristi USB interfejs i kabl standardne dužine, a kako je Plug and Play tipa, gamepad ne zahteva instalaciju drajvera. Ono što je možda najbitnije je podrška za vibracije, a GP2 to radi odlično, sa dva ugrađena motora (u svakom rukohvatu po jedan).

Rezime

Gamepad smo isprobali u par igara, i rezultati su prilično dobri. Ergonomija se pokazala odličnom, baš kao što smo i pretpostavljali, a vibracije dosta doprinose dozi realnosti u igrama (koje podržavaju ovu opciju). Konačna ocena je odlična, a GP2 gamepad je odličan primer kvalitetnog gamepada sa podrškom za vibracije i povoljne cene. Iako je konkurencija dosta jaka u ovom segmentu, Canyon definitivno nema čega da se plaši.

Conclusion

We had tested this Gamepad in a couple of games, and the results are quite good. Ergonomics proved to be excellent, just as we have and supposed it will be, and vibrations contribute much to dose of reality in the games (which support this option). The final impression is excellent, and GP2 Gamepad is an excellent example of quality Gamepad with the support for vibration at favorable price. Although the competition is very strong in this segment, Canyon has no reason to fear, definitely.

Testirani proizvod je uzorak.

Asbis ustupio: Canyon CNG-GP2 Gamepad
zvanični sajt: http://www.canyon.rs