Gembird Vibration USB gamepad

Odličan gamepad kompanije Gembird koji će na prvi pogled zavarati pošto izgleda kao da je u pitanju neki višestruko skuplji model. Podržava pored PC-a i PlayStation 2 i 3 konzole, ali i vibracije, što povećava dozu realnosti u igrama. Odlične karakteristike i više nego dobra cena za ovakav kontroler.

Gembird je jedna od brojnih kompanija sa zaista impresivnim proizvodnim programom u kome se između ostalih nalaze i igrački kontroleri. Ovoga puta smo testirali gamepad koji se može korstiti na PC-ju ali i PlayStation 2 i 3 konzolama, što je vrlo zgodno za sve koji traže upravo kontroler koji mogu koristiti na više platformi. Pored ovoga, tu je i podrška za vibracije u igrama, što ne treba posebno naglašavati pošto je u pitanju jedna od verovatno i najbitnijih osobina kontrolera koji se danas traže. Ono što Gembird posebno izdvaja u odnosu na konkurenciju je izuzetno povoljna cena, što nikako ne treba zanemariti.

Ključne karakteristike

  • Vrlo kvalitetna izrada
  • Veliki broj dostupnih tastera
  • Vibracije
  • Podrška za PlayStation 2 i 3 konzole
  • Odlična cena

Utisak kvare

  • Ništa specijalno

Specifikacija

Gembird Vibration USB gamepad - Interfejs: USB, PlayStation 2/3

  • Dodatno: Vibracija
  • Tasteri: 8 za pravac, 8 analognih, 4 digitalna, "Turbo" funkcija

Gembird Vibration USB gamepad

Prvo što smo konstatovali je da je ovaj kontroler neočekivano dobrog kvaliteta izrade. Plastika od koje je napravljen zaista uliva poverenje i ne krcka pod malo jačim pritiskom. Dizajn je dosta atraktivan sa površinama od glossy plastike metalik boje, i verujemo da bi ovaj gamepad mogao bez ikakvih problema da se poredi sa bilo kojim modelom mnogo zvučnijeg imena i veće cene. Za povezivanje se koristi standardni USB (podržani su 1.1 i 2.0 standardi) ali i konektor za PlayStation 2 i 3 konzole. Na ovaj način, vrlo jednostavno se rešava problem kupovine više kontrolera za one koji imaju PC računar i Playstation. Kabl je dužine 1.8m što je i uobičajeno, što je sasvim dovoljno za većinu korisnika.

Po pitanju ergonomije, ovaj gamepad, iako teži 300g, ipak dobija odlične ocene pošto su rukohvati ergonomski oblikovani i sa površinom koja se odlično "lepi" za ruku kako ne bi klizili kada se šaka oznoji posle dužeg igranja. Ovaj gamepad ima dosta tastera na raspolaganju, dva analogna džojstika, jedan 4-smerni D-Pad, četiri standardna tastera i još četiri koja se pritiskaju kažiprstima, sa zadnje strane, kao i Turbo funkcija za quick fire, što bi trebalo da je zaista dovoljno za bilo koje potrebe. Kao bonus, vibracije su podržane i rade jako dobro (u igrama koje ih podržavaju), a dodatna doza realnosti svakako ni jednom igraču neće zasmetati.

Rezime

Konačna ocena je dosta visoka, počevši od kvaliteta izrade koji je veoma dobar, do funkcionalnosti pošto će raditi i na PC računaru i na PlayStation 2 i 3 konzolama, zatim odlične ergonomije i na kraju prilično dobrih performansi. Sve ovo je zaključno sa odličnom cenom koja dođe kao šlag na tortu. Gembird Vibration USB gamepad JPD-FFB-M je odlična kupovina i kontroler koji može da se poredi sa višestruko skupljim modelima.

Conclusion

Final impressions are positive, starting from build quality to functionality because you can use it with PC and PlayStation 2 & 3 consoles. We must not forget excellent ergonomic and rather good performances. Gembird Vibration USB gamepad JPD-FFB-M represents the best choice and this controller is in the line with much more expensive models.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, jul 2008.): €

PCX Computers ustupio: Gembird Vibration USB gamepad JPD-FFB-M
maloprodaja: Gandijeva 152 Lokal 8, 011/21 67 928