Mad Catz PrecisionAim CoD

Jedan od najzanimljivijih novih kontrolera poznatog proizvođača igračkih periferija, u Call of Duty: Black Ops verziji. U suštini, imamo sjajan Wireless PrecisionAim gamepad koji dobija veoma visoke ocene.

Mad Catz je jedan od najpoznatijih proizvođača opreme za igranje, i u okviru ove kompanije se nalazi i Saitek koji takođe predstavlja respektabilno ime na polju igračkih kontrolera. Ovom prilikom je do nas došao jedan od gamepad-ova iz PrecisionAim serije, ali u Call of Duty: Black Ops verziji. Za ljubitelje ove igra još par lepih vesti, a to je da postoje i Mouse Pad i specijalan flsh disk takođe brendirani da se vizuelno uklope sa ovom igrom. U suštini, ovo je gamepad za PS3 konzolu koji koristi Wireless 2.4GHz interfejs, što igračima pruža maksimalnu slobodu u korišćenju.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn, gumirani finiš
  • PrecisionAim, za nišanjenje
  • Sjajne performanse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Tasteri: 4 akcionih, 3 sistemska, D-Pad
  • Kontroleri: dva analogna džojstika
  • Interfejs: Wireless, PS3

Mad Catz PrecisionAim Call of Duty: Black Ops

Uprkos činjenici da je u pitanju Wireless model sa ugađenom baterijom, dimenzije kontrolera nisu velike i on nije mnogo težak. Ovo znači da će biti jako zgodan za upotrebu i duže korišćenje i da neće umarati ruke. Napravljen je od mat plastike sa prepoznatljivim CoD: Black Ops printom, stim što su ručke gumirane tako da odlično leži u rukama uz vrlo čvrst grip. Interesantno je da postoji i LED pozadinsko osvetljenje tastera i kontrolera, ali i da se ono slajder tasterom sa prednje strane može isključiti ako smeta. Nama lično se dosta dopalo narandžasto osvetljenje koje nije previše jako.

U pakovanju se dobija jedan USB kabl (za punjenje baterije) i bežični USB adapter. Što se tiče kontrola, na raspolaganju su četiri PS3 akciona tastera (sa svojim prepoznatljivim oznakama), tri sistemska (Select, Start, Home) i jednim D-Pad četvorosmernim. Dodatno, tu su i dva analogna džojstik tastera sa teksturom na vrhu koja je takva da se odlično lepi za palčeve. Pozadi imamo i četiri trigger tastera (po dva sa svake strane). Sa donje strane, imamo i dva PrecisionAim tastera koji su gumirani i sa teksturom tako da se lako mogu napipati, a oni služe da smanje osetljivost džojstika kako bi se lakše i preciznije moglo nanišaniti. Naravno, mogu se podešavati i da dobiju druge funkcije ako je to potrebno.

Rezime

Ovaj kontroler osim što izgleda vrlo ataktivno, definitivno zaslužuje odlične ocene prvenstveno zbog ergonomije ali i sjajnih performansi. Kvalitet izrade je odličan, i ovaj Mad Catz kontroler bez ikakvih problema može da se poredi sa najskupljim modelima dostupnim na tržištu. Zbog svega ovoga sledi i preporuka, pogotovo što bi cena trebala da bude dovoljno dobra da bude i pristupačan nešto širem krugu korisnika.

Conclusion

This controller except that it looks very attractive, certainly deserves high praise due to ergonomics and excellent performance. Build quality is excellent, and this Mad Catz controller can be compared with the most expensive models available on the market. Due to this, we provide our recommendation, especially since the price should be affordable to a wider audience.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2011.): 50€

Start-Play ustupio: Mad Catz PrecisionAim Call of Duty: Black Ops
maloprodaja: Tadeuša Košćuška 72a, 011/292.07.86
zvanični sajt: start-play.com