Mad Catz Wireless PS3 Gamepad

Bežični gamepad kontroler kompanije Mad Catz koji zamenjuje referentni Sony model. Iako je malo drugačijeg dizajna, osnovne stvari su iste, stim što je nešto bolja ergonomija i autonomija. Sve to se dobija po povoljnijoj ceni, tako da i nema puno dilema oko toga da li zaslužuje preporuku.

Mad Catz je u poslednje vreme više prisutan na domaćem tržištu, iako se radi o kompaniji koja je dosta poznatija u Americi, no preuzimanjem Saitek-a se situacija osetno promenila. Ono što znamo je da postoji veliki broj različitih kontrolera za sve konzole i PC pod logom ovog proizvođača, kao i da se neki od najkvalitetnijih modela u ponudi mogu i kod nas nabaviti. Ovom prilikom, u pitanju je jedan "običan" Wireless gamepad za PS3 konzolu, koji lepo može zameniti defaultnu varijantu, što je odlično pošto je i dosta povoljnije cene.

Ključne karakteristike

  • Odlična ergonomija
  • Prilično dobra autonomija
  • Kvalitetna izrada
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Tasteri: 4 akcionih, 3 sistemska, D-Pad, 4 trigger
  • Kontroleri: dva analogna džojstika
  • Interfejs: Wireless, PS3
  • Napajanje: 2x AA baterije
  • Dodatno: podržana SixSense tehnologija

Mad Catz Wireless PS3 Gamepad

Na prvi pogled, vidimo da se Mad Catz donekle držao dizajna koji odlikuje originalne Sony kontrolere, stim što je model sa testa nešto većih dimenzija. Ipak, odlično leži u rukama i nije mnogo težak (iako su generalno govoreći bežični kontroleri teži od klasičnih). U pakovanju se dobija USB adapter koji je potrebno priključiti na PS3 konzolu, a uparivanje je automatsko i traje par sekundi. Za napajanje, koriste se dve AA baterije i u zavisnosti od modela, može se očekivati sjajna autonomija, a mi preporučujemo da se investira u neke dopunjive baterije visokog kapaciteta.

Kontroler nije mnogo odstupio od originalnog dizajna, imamo četiri akciona tastera (obeležena prepoznatljivim Playstation simbolima), D-pad taster, tri sistemska tastera (Home, Start i Select), kao i po dva Trigger-a sa svake strane (pozadi). Napred su i dva analogna džojstik kontrolera, odlične osetljivosti, sa površinama koje su glatkije od one na originalnom džojstiku, no nije bilo problema pošto se podjednako dobro lepe za prste. Gamepad ima sa prednje strane taster za uključivanje, a pozadi i statusnu diodu koja obeležava stanje baterija, tako da se na vreme mogu zameniti.

Rezime

U praksi, ovaj kontroler se odlično pokazao i nismo naišli na neke bitnije razlike u odnosu na originalnu Sony verziju, podržana je Six Sense tehnologija, što znači da se bez problema detektuju pokreti u prostoru, što novije igre odlično koriste. Mad Catz gamepad je jeftiniji od referentnog Sony kontrolera, a nudi istu funkcionalnost, odličnu ergonomiju po boljoj ceni, tako da nema šta puno da se doda osim da oni koji nisu sentimentalno vezani baš za Sony i nemaju razloga da ne pogledaju ovaj gamepad.

Conclusion

This controller is very good, and we didn’t find some significant differences compared to the original Sony version, Six Sense technology is supported which means detecting movements in space, something that newer games use. Mad Catz gamepad is cheaper than reference Sony controller, and offers the same functionality, excellent ergonomics at a better price, so there is not much to add except that those who are not sentimentally attached just for Sony have no reason not to consider this gamepad.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2011.): 20€

Start-Play ustupio: Mad Catz Wireless PS3 Gamepad
maloprodaja: Tadeuša Košćuška 72a, 011/292.07.86
zvanični sajt: start-play.com