Racing Wheel za PC/PS2/PS3

Prilično dobar volan ne previše poznatog proizvođača koji donosi podršku za 3 platforme (PC, Playstation 2 i 3), Force Feedback i dobru cenu. Volan je presvučen sintetičkom kožom i deluje dosta skuplji nego što jeste. Veoma dobra all in one ponuda.

Spped Link nije baš ime koje će se odmah prepoznati, no nama se čini da zbog kombinacije vrlo povoljne cene i kvaliteta ipak treba obratiti pažnju. Prvo što ćemo videti iz ove kompanije je volan koji se može koristiti na PC računaru ali i Playstation 2 i 3 konzolama. Volan deluje izuzetno kvalitetno, pogotovo zbog kvalitetne presvlake koja će učiniti da se osećate kao u kabini nekog luksuznog automobila.

Ključne karakteristike

  • Dobar kvalitet izrade
  • Force Feedback podrška
  • Kompatibilnost sa različitim platformama
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

PC Racing Wheel za PC/PS2/PS3 - Broj tastera: 12 programibilnih

  • Kontroleri: dve poluge iza volana
  • Dodatno: Force Feedback, presvlaka od sintetičke kože
  • Interfejs: USB 1.1/2.0, Playstation 2 i 3

Speed Link Racing Wheel za PC/PS2/PS3

Ceo komplet se sastoji od samog volana, pedala i dva adaptera za montažu odnosno fiksiranje. Kao i kod svih drugih modela, dobija se plastična "stega" kojom se volan pričvršćuje za sto, ali i dva dodatka koja se montiraju bočno tako da se se volan može lepo postaviti u krilo i dosta dobro leži odnosno zgodan je za takvu upotrebu. Obruč volana je srednje veličine i obložen vrlo kvalitetnom sintetičkom kožom, sa dosta jakom oprugom koja ga vraća u srednji položaj. Maksimalan ugao okretanja je 250 stepeni. Sa četiri tastera za smer i osam akcionih, ima dovoljno mogućnosti da se kontrole podese i programiraju da zadovolje potrebe i onih najzahtevnijih korisnika. Iza volana se nalaze i dve poluge za menjanje brzina kao u formuli, što je ujedno i najpraktičniji način za menjanje brzina koji daje najbolje rezultate.

Volan na sredini ima osovinu sa metalnim šrafovima što izgleda vrlo realno i kao iskopirano iz nekog trkačkog auta. Za osnovna podešavanja volana se između ostalog koriste i Mode, Start i Select tasteri, a moguće je dosta detaljno programirati tastere ali i podešavati čak i osetljivost volana. Pomoću fiksnih konektora koji se nalaze na kraju 1.8m dugačkog kabla, volan se lako povezuje sa računarom ili nekom od konzola (Playstation 2 i 3), a treba znati da Force Feedback vibracije ne rade na PS3 konzoli, dok na ostalim sistemima odlično funkcionišu. Donji deo kompleta, pedale, su nešto slabijeg kvaliteta ali su se sasvim solidno pokazale u praksi. Kvalitet izrade volana je dosta dobar i deluje nam da će bez problema izdržati i intenzivnu, ne tako nežnu upotrebu.

Rezime

Speed Link Force Feedback volan je dobra investicija, naročito za one koji pored računara imaju i neku konzolu za igranje pošto će raditi na većini platformi koje se najčešće koriste. Volan je dobrog kvaliteta i izgleda dosta skuplje nego što jeste, sa dovoljno tastera i mogućnosti za podešavanje. Može se fiksirati za sto ili koristiti iz krila, što i dodatno naglašava njegovu fleksibilnost.

Conclusion

Speed Link Force Feedback steering wheel is an excellent investment, especially for the owners of gaming consoles because it works with most of the frequently used platforms. Steering wheel characterizes good quality and it looks more expensive that it really is. It offers many keys and various options for settings. It could be fixed to a table or you can use it right on your lap, which emphasize its flexibility even more.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, mart 2009.): 72€

Ex Ecentar ustupio: Speed Link Racing Wheel za PC/PS2/PS3
maloprodaja: Ex Ecentar, Ibarska 2, 011/ 6447 190
zvanični sajt: http://www.execentar.com