Saitek PX3200 Rumble Pad

Izuzetno kvalitetan kontroler za PC i XBOX 360 konzolu, sa podrškom za vibracije u igrama. Ovaj kontroler je zaista jedan od najkvalitetnijih koje smo do sada imali priliku da testiramo, a kako je cena sasvim dobra, nema razloga da ga zaobiđe i najtoplija preporuka.

Još jedan u nizu Saitek kontrolera, ovoga puta model namenjen XBOX 360 konzoli i PC računarima. Već je na prvi pogled jasno da je ovaj kontroler izuzetnog kvaliteta i da je namenjen najzahtevnijim korisnicima. Ovaj gamepad donosi analogne džojstik kontrole nalik na one sa PS kontrolera, uz podršku za Rumble Force tehnologiju odnosno vibracije. Nema puno dileme oko toga da li se isplati kupovina ovog modela, a za srećne vlasnike PC računara i XBOX-a se izbor sam nameće.

Ključne karakteristike

  • Izuzetno dobar kvalitet izrade
  • Podrška za vibracije
  • Radi na PC-ju ili XBOX 360
  • Odlična cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Saitek PX3200 Rumble Pad - Tasteri: 2 quick-fire, 2 analogna trigger tastera, 4 obična, jedan 8-smerni taster (D-Pad), XBOX taster

  • Kontroleri: 2 analogna
  • Dodatno: Rumble Force
  • Podrška: PC, XBOX 360

Saitek PX3200 Rumble Pad

Ovaj gamepad je srednje veličine i dosta lagan, napravljen od izuzetno kvalitetne plastike i sa gumiranim rukohvatima koji će sprečiti klizanje šake. Rukohvati su odlične veličine i odgovaraće i većim i manjim šakama. Iako gamepad nije ergonomski oblikovan, izuzetno dobro leži u ruci i prilično nam se dopalo što se ruka ne umara posle višečasovnih sesija igranja. Kvalitet izrade je veoma dobar u rangu sa ostalim Saitek top modelima, i deluje nam da će izdržati sva iskušenja i grublju upotrebu. Ovaj gamepad je zaista vrhunske izrade i po tom pitanju nema mesta za primedbe.

Što se kontrola tiče, kao što smo pomenuli, tu su dva analogna džojstik tastera, četiri regularna tastera (obeležena za XBOX), 8-smerni D-pad i XBOX taster sa Start i Select odmah ispod. Sa zadnje strane ima četiri tastera (po dva sa svake strane) i to su quick fire i trigger tasteri. Gamepad ima ugrađene mikro motore u rukohvatima, i podržava Rumble Force tehnologiju. Jedino treba proveriti da li omiljene igre i podržavaju baš ovu vrstu vibracija (pogotovo kada je PC u pitanju). Po pitanju konfigurisanja kontrolera, Saitek Smart Technology softver omogućava da se do detalja svi tasteri programiraju. Ovaj softver je ujedno i jedan od najsloženijih te vrste.

Rezime

Utisci posle isprobavanja su veoma povoljni, i kao kombinacija PC/XBOX 360 kontrolera dobija vrlo visoke ocene. Ergonomija je na visokom nivou kao i kvalitet izrade što sa cenom daje veoma primamljiv proizvod. Podrška za vibracije znači da se doživljaj u igrama podiže na viši nivo uz povećanu dozu realnosti. Saitek stvarno ume da napravi dobar gamepad, a ovaj model je najbolji primer kako bi to trebalo da se radi.

Conclusion

Impressions after testing are very favorable so as combination of PC/XBOX 360 controller which deserves all the praise. Ergonomic level is very high so is build quality too. All those facts together provide an attractive product. Force feedback offer great level of game experience with increasing dose of reality. Saitek definitely knows how to make a good gamepad and this one is the best possible example how to do that.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, decembar 2008.): 30€

Compdesk ustupio: Saitek PX3200 Rumble Pad
maloprodaja: Tadeuša Košćuška 72a, 011/292.07.86