Speed-Link STRIKE FX-6

Još jedan bežični Speed-Link PlayStation 3 gamepad koji smo testirali, ovoga puta Bluetooth varijanta. Kvalitetne je izrade i deluje dosta otporno na dugotrajnu upotrebu, odličnih je performansi i ergonomije, sa autonomijom koja iznosi čak 12h neprekidnog igranja.

Speed-Link u svojoj ponudi ima dosta igračkih periferija, između ostalog i Gamepad-ove, i već smo mogli u par navrata videti neke dosta interesantne modele. Ovom prilikom je stigao na test i PlayStation 3 model namenjen malo zahtevnijim korisnicima, sa punom podrškom za vibracije, čuvenom Six Axis kontrolom i bežičnim, Bluetooth interfejsom. Ono što smo do sada videli, kada su Speed-Link modeli u pitanju, je stvarno odličan kvalitet izrade i dobre performanse, ali i cena koja ih čini dostupnim širem krugu korisnika. Nije baš uvek mnogo lako odabrati dobar gamepad, pogotovo ako je tržište bukvalno zatrpano najrazličitijim modelima, ali kvalitet uvek i svuda prolazi, tako da definitivno treba obratiti malo pažnje na Speed-Link modela ubuduće.

Ključne karakteristike

  • Bluetooth bežični interfejs
  • Podrška za vibracije
  • Six Axis kontrole
  • Dobra autonomija

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Tasteri: 4 akcionih, 4 sistemska, D-Pad, 4 trigger
  • Kontroleri: dva analogna džojstika
  • Interfejs: Playstation 3, Bluetooth
  • Dodatno: Vibration feedback

Speed-Link STRIKE FX-6

Dizajn kontrolera prati osnovni Sony model, sa izduženim rukohvatima, stim što je nešto malo masivniji, što je osobina svih bežičnih modela. Plastika nam deluje dosta kvalitetno, kao i sama izrada, i nema krckanja ni škripanja kada se jače stisne. Sami rukohvati sa bočnih strana imaju matiranu plastiku koja pomaže da se kontroler bolje "lepi" za ruku i sprečava proklizavanje. Ergonomija je dosta dobra, dobar je balans kontrolera i ne zamara mnogo ruke posle dužeg korišćenja. Sigurno su svi primetili da u pakovanju nema ničega osim samog kontrolera, iako je u pitanju bežični model, što je zbog toga što se koristi Bluetooth interfejs, koji PlayStation 3 već ima ugrađen. Ovo ujedno predstavlja i problem manje, pošto se klasični Wireless adapter može slučajno i zagubiti.

Na samoj sredini (tako da padaju ispod palčeva) stoje dva analogna džojstika- kontrolera. Sa leve strane imamo četvorosmerni digitalni D-Pad, a sa desne četiri akcijska tastera sa prepoznatljivim PlayStation oznakama (O, X, kvadrat i trougao). Na središnjem delu kontrolera imamo sistemske tastere: Home, Select i Start, uz dodatak Rapid Fire funkcije koja se ne sreće baš uvek. Sa zadnje strane kontrolera imamo četiri triger tastera, po dva sa svake strane, koji su odlično pozicionirani. Pozadi imamo i jedan Mini USB konektor, koji služi za povezivanje na konzolu da bi se baterija dopunila, za koje vreme kontroler može da se regularno koristi, što je veliki plus. Baterija ima dosta dobru autonomiju i omogućava do 12h neprekidnog igranja, što bi trebalo da bude dovoljno i za najzagriženije igrače.

Rezime

Speed-Link kontroleri uvek dobijaju ocene, i to nije slučajno pošto se radi o stvarno odličnim periferijama koje vrede uloženog novca. Čini se da PlayStation konzola ima najviše kompatibilnih gamepad-ova, i vrlo često po prodavnicama ima jednostavno prevelikog izbora. Ako se gleda odnos cene i kvaliteta a traže dobre performanse i odlična ergonomija, sa Speed-Link STRIKE FX-6 se sigurno neće pogrešiti.

Conclusion

Speed-Link controllers always get high grades, since these are great peripherals worth of invested money. It seems that PlayStation console has the most compatible gamepad's, and often various models are provided in the stores. If you are looking at price/quality ratio, and great performance is required along with excellent ergonomics, Speed-Link STRIKE FX-6 is the best solution.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2012.): 30€

Desk ustupio: Speed-Link STRIKE FX-6
maloprodaja: Bulevar despota Stefana 100, 011/329 21 40; YBC-Bulevar Mihaila Pupina 10D, 011/2139 210, Kneza Miloša 9, 011/3240 017, Čika Ljubina 18-20, 011/303 2196
zvanični sajt: desk.rs