Speed-Link Strike FX

Odličan gamepad namenjen Playstation 3 konzoli koji donosi punu vibration podršku uz Wireless interfejs koji donosi potpunu slobodu kretanja. Odlične performanse i još bolja ergonomija su kombinovani sa odličnom cenom koja će verovatno privući pažnju kupaca.

Konzole i kontroleri za igranje nikada ne izlaze iz mode, samo se menjaju dizajn i propratne opcije. Za Speed-Link znamo da ima raznih interesantnih dodataka za igrače, i to kako za PC računare tako i za razne druge konzole. Ovoga puta ćemo videti PS3 gamepad koji ima par interesantnih osobina, prvo, podržava vibracije u igrama, a drugo koristi bežični interfejs. Ono što nam je poznato od ranije je da od kompanije Speed-Link možemo očekivati periferije dosta dobrog kvaliteta i više nego dobre cene, a obično se odnos cene i kvaliteta najčešće i gleda. Iako je na tržištu već duže vreme, PS3 konzola i dalje ima prilično veliki broj fanova, tako da ni za dodatke i kontrolere ne jenjava interesovanje i uvek ima onih koji traže dobar gamepad.

Ključne karakteristike

  • Wireless bežični interfejs
  • Podrška za vibracije
  • Six Axis kontrole
  • Dobra autonomija

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Tasteri: 4 akcionih, 3 sistemska, D-Pad, 4 trigger
  • Kontroleri: dva analogna džojstika
  • Interfejs: Playstation 3, Wireless
  • Dodatno: Vibration feedback

Speed-Link Strike FX

Dizajn ovog gamepada prati osnovne linije originalnih Sony modela, stim što je malčice "mišićaviji" i teži, no to je uobičajeno kod Wireless modela koji pored svega imaju i ugrađenu bateriju. Kvalitet izrade je odličan i ni malo ne zaostaje za modelima najpoznatijih proizvođača. Plastika je crne boje i u mat finišu, i nema govora da krcka ili škripi kada se jače stisne. Ergonomija je dosta dobra, i gamepad odlično leži u rukama i neće mnogo umarati šake posle dužih sesija igranja. Kod konzolnih kontrolera puno znači kada nema kablova, i tek kada se prvi put bude koristio neki Wireless model, videće se ogromna razlika u slobodi kretanja. Ovde u pakovanju dobijamo i Wireless adapter koji je potrebno priključiti na konzolu, no proces instalacije je veoma jednostavan i neće nikome predstavljati problem. Domet je inače do 10m, što je sasvim dovoljno.

Broj i raspored tastera je isti kao kod najvećeg broja konzola, pa tako sa desne strane imamo četiri akcijska tastera (trougao, kvadrat, iks i krug), tri sistemska tastera na sredini (Home, Select i Start), 4-smerni D-Pad sa leve strane. Tu su naravno i analogni džojstici na sredini, kao i četiri trigger tastera sa zadnje strane. Tasteri su pressure-sensitive, a kontroler podržava Six Axis kretanje, tako da će registrovati pomeranje po svim osama. Vibracije su uvek dobrodošao dodatak i mnogo doprinose dodavanju realnosti igrama. Ugrađena je Li-Polymer baterija koja će izdržati do 8h neprekidnog igranja, posle čega kontroler treba povezati na konzolu kablom sa Micro USB konektorom i ostaviti 2-3h da se potpuno napuni.

Rezime

Ovaj gamepad ima dosta toga da ponudi: bežični interfejs (2.4GHz), podršku za vibracije i Six Axis kretanje, prilično dobru ergonomiju, i sve to po stvarno odličnoj ceni. Na tržištu postoji veliki broj različitih gamepadova za PS3 konzolu, tako da nije jednostavno odabrati, pogotovo pošto ima dosta i manje poznatih proizvođača. U slučaju Speed-Linka, teško da se može pogrešiti pošto nudi isto što i oni najskuplji modeli, samo po povoljnijoj ceni.

Conclusion

This gamepad has a lot to offer: wireless interface (2.4GHz), force feedback and Six Axis movement, rather good ergonomics, and all that at great prices. There is great number of different gamepads for PS3 console on the market, so it is not easy to choose, especially since there are many of less-known manufacturers. In the case of Speed-Link, it is impossible to be mistaken as it is offering the same as the most expensive models, but at lower prices.

Testirani proizvod je uzorak.

Desk ustupio: Speed-Link Strike FX
maloprodaja: Bulevar despota Stefana 100, 011/329 21 40; YBC-Bulevar Mihaila Pupina 10D, 011/2139 210, Kneza Miloša 9, 011/3240 017, Čika Ljubina 18-20, 011/303 2196
zvanični sajt: desk.rs