Speed Link Strike2

Prilično dobar gamepad solidne izrade ali dovoljno izdržljiv i za one malo žustrije. Raspored kontrola je dobar a podrška za Force Feedback se stvarno retko sreće kod modela ove cene. Za 15€ koliko košta, bez dileme zaslužuje preporuku. Ovo nije prvi put da nas Speed Link ovako pozitivno iznenadi.

Na test smo dobili jedan veoma povoljan gamepad kompanije Speed Link, model Strike2. Ovo je obični gamepad koji koristi USB interfejs, sa podrškom za Force Feedback vibracije. Ovaj proizvođač nam je od ranije dobro poznat po mnogobrojnim periferijskim uređajima koji su odličnog odnosa cene i kvaliteta, kao i prilično dobrim performansama. Ono što je karakteristično za ovaj gamepad je veoma povoljna cena za Force Feedback model, tako da je i dostupan prilično širokom krugu potencijalnih korisnika. Pošto koristi USB interfejs, instalacija je veoma jednostavna i tu ne zahteva nikakvo posebno znanje.

Ključne karakteristike

  • Solidan kvalitet izrade
  • Force Feedback
  • Cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Tasteri: 4 trigger tastera, 10 običnih, jedan 4-smerni taster (D-Pad)
  • Kontroleri: 2 analogna džojstika (mogu raditi i u digitalnom modu
  • Interfejs: USB

Speed Link Strike2

Ovaj gamepad je dizajna koji najviše podseća na Play Station modele. Ovo je ujedno verovatno i najfunkcionalniji oblik pošto se retko dešava da vidimo nešto novo i originalno, bar kada su ove periferije u pitanju. Napravljen je od plastike jarko crvene boje, što uopšte ne izgleda tako loše u odnosu na standardnu i pomalo dosadnu crnu boju. Pošto nije u pitanju bežična varijanta, dosta je lagan što u kombinaciji sa anatomskim oblikom drški neće zamarati ruke ni posle dužeg igranja, pa po pitanju ergonomije dobija veoma dobre ocene. USB kabl je standardne dužine i kvaliteta, a gamepad deluje dovoljno robustno da će bez problema izdržati i malo grublje rukovanje, što je najčešće slučaj kod igračkih periferija.

Raspored tastera je manje više standardan, postoje četiri shoulder ili trigger tastera koji se pritiskaju kažiprstom sa zadnje strane (po dva sa svake strane), jedan 4-smerni Dpad taster sa leve strane, četiri akcijska (numerisani su) sa desne, šest dodatnih tastera po sredini i dva analogna džojstika koja ako baš treba mogu raditi i u digitalnom modu. Ono što međutim i nismo očekivali od modela koji košta 15€ je regularnu Force Feedback podršku, što je stvarno odlično. Pošto je u pitanju USB konektor, nema instalacije drajvera, već sve radi praktično iz prve, bez nekih posebnih podešavanja, a tasteri se onda lepo mogu programirati u igrama. Force Feedback radi odlično i kao i uvek, predstavlja stvarno nezamenljivi dodatak igrama, što je uglavnom i razlog zašto se retko ko vraća sa FF gamepad-a na običan.

Rezime

Iako bi većina verovatno pomislila da se od gamepad-a koji košta 15€ ne može puno toga očekivati, evo jednog dokaza da je upravo suprotno: Strike2 definitivno nije najkvalitetniji gamepad koji smo testirali, ali je veoma, veoma dobar. Robustne izrade i odličnog rasporeda kontrola, podržava Force Feedback što malo koji model ove cene može da ponudi. Upravo zbog toga i sledi preporuka pošto će dosta unaprediti osećaj realnosti u igrama. Speed Link nam još jednom dokazuje da ponekad vredi pogledati i one jeftinije modele pošto mogu veoma prijatno da iznenade.

Conclusion

Although many users could think that gamepad that costs15€ cannot provide many things, this is proof to contrary: Strike2 definitively isn’t high quality gamepad we had tested but it is very, very good. This gamepad characterize Force Feedback support and only few models have something like that. Because of that, we do recommend it cause it increases feeling of reality in games. Once more Speed Link justified the fact it is always worthwhile to search for cheaper models.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, mart 2010.): 15€

Gigatron ustupio: Speed Link Strike2
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79