Thrustmaster Firestorm Dual Analog 3

Osnovni model gamepad-a za PC platformu, sa osnovnim setom opcija ali i dvostrukim analognim kontrolama. Veoma je dobrog kvaliteta izrade ali i prilično dobre cene, što znači da će biti dostupan širokom krugu korisnika.

Thrustmaster Friestorm Dual Analog 3 nije tako nov kontroler, prisutan je na tržištu već duži niz godina, ali ne prestaje da bude interesantan što je obično i najbolji pokazatelj kvaliteta. Kao što se iz imena gamepada može videti, u pitanu je model sa dva analogna džojstika, što će najviše odgovarati onima koji su i navikli na ovaj način kontrole. Thrustmaster ima u svojoj ponudi i daleko naprednije gamepad-ove, no ovaj model se ističe odnosnom cene i kvaliteta, i na tržištu jednostavno nema puno modela koji se sa njim po tome mogu lako porediti. Ono što je bitno u startu reći je da je ovaj model kompatibilan samo sa PC platformom, sa kojom se povezuje putem uobičajenog USB interfejsa.

Ključne karakteristike

  • Dvostruke analogne kontrole
  • Veoma kvalitetna izrada
  • Odlična cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Tasteri: 4 shoulder tastera, 4 obična, jedan 8-smerni taster (D-Pad), 2 analogna džojstika, 2 quick fire
  • Interfejs: USB
  • Podrška: PC

Thrustmaster Firestorm Dual Analog 3

Za razliku od velikog broja aktuelnih gamepad-ova, Firestorm Dual Analog 3 nema urgađene vibracije, već predstavlja klasično rešenje. Plastika od koje je napravljen je veoma dobrog kvaliteta i deluje kao da je presvučena tankim slojem gume. Ovo se reflektuje na ergonomiju, što se najbolje oseti kod dužeg korišćenja. Bez obzira na dimenzije šake, ovaj gamepad je dosta udoban i ne zamara mnogo ruke. Iako dizajn nije nešto previše atraktivan (po današnjim standardima), ipak se može reći da izgleda prilično lepo i elegantno, u crno-srebrno-teget kombinaciji boja. Ono što je možda i najbitnije jeste da Firestorm Dual Analog 3 izgleda veoma čvrste konstrukcije i da deluje da će bez ikakvih problema preživeti i malo grublje rukovanje, što je nekako i očekivano za igračke kontrolere.

Što se samih kontrola tiče, psotoji 12 programibilnih akcionih tastera i to raspoređenih na jedan 8-smerni D-pad taster i četiri tastera sa desne strane. Na raspolaganju su još i četiri (po dva sa svake strane) shoulder tastera koji se nalaze pozadi, kao i dva trigger tastera koji su sa donje strane i padaju tačno pod srednje prste. Naravno, tu su i analogni kontroleri u vidu dva džojstika ili kako to proizvođač naziva mini-sticka, sa površinom koja je hrapava i koja odlično prijanja uz palčeve. Ovi džojstici su vrlo kvalitetno napravljeni i prilično laki za manipulaciju, i pružaju progresivnu kontrolu kretanja. Posle povezivanja na računar, potrebno je obaviti kalibraciju i podešavanje, što podrazumeva i mapiranje tastera ukoliko ima nekih posebnih zahteva, no to se vrlo lako i brzo obavlja.

Rezime

Thrustmaster Friestorm Dual Analog 3 je sjajan gamepad koji zaslužuje sve pohvale. Napravljen od kvalitetne plastike sa finišom koji je vrlo prijatan na dodir, jednostavnog dizajna ali vrlo udoban za duže korišćenje, sa dovoljno tastera koji se mogu lepo programirati po želji. Tu su i dva vrlo precizna i kvalitetna analogna džojstika, što će sigurno puno značiti onima koji su na ovakav način kontrole navikli. Cena ovog gamepada je veoma dobra, i to je kao šlag na tortu i možda i glavni razlog zašto je ovaj gamepad ovoliko dugo popularan kod igrača.

Conclusion

Thrustmaster Firestorm Dual Analog 3 is a great gamepad that deserves all the praise. It is made of high quality plastic with a finish that is very pleasant to the touch, easy design is comfortable for extended use, with enough buttons that can be nicely programmed. Two precise and high-quality analog joysticks, which will mean a lot to those who got used to this method of control, are also present. The price of this gamepad is very good, and that is the main reason why this gamepad is popular with players for so long.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2011.): 14€

ComputerLand ustupio: Thrustmaster Firestorm Dual Analog 3
zvanični sajt: pyramid.rs