Asus Nexus 7 Travel cover

Originalna futrola za Nexus 7 je napravljena od materijala koji je dovoljno mekan, ali opet pruža odličnu zaštitu od udaraca i padova. Odličnog je kvaliteta i teško da će iko naći neku manu, tako da ova futrola ostaje u užem izboru za Nexus 7.

Gotovo da i nema onih koji nisu čuli za Nexus 7 tablet, pa njegova sve veća popularnost stvarno ne predstavlja više nikakvo iznenađenje. Već neko vreme se šuška o novoj, osveženoj verziji, a do tada i ova "stara" nastavlja da bude veoma tražena i beleži odličnu prodaju. Iako je mnogima ekran od 7" mali, ipak i dalje vidimo da su Google i Asus napravili stvarno sjajan posao. Svima koji imaju neki od raznih modela tableta u ponudi je jasno koliko je bitno imati i dobru futrolu, tako da se spreči habanje i oštećivanje koje je neminovno, posebno ako se tablet recimo nosi u rancu ili torbi sa drugim stvarima. Među brojnom dodatnom opremom, kod nas se mogu naći i originalni Asus coveri, pa smo pogledali kako to izgleda u praksi.

Ključne karakteristike

  • Veoma kvalitetna izrada

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije: 20.0(L)x12.7(W)x1.5(H)cm
  • Težina: 130g

Asus Nexus 7 Travel cover

Ova futrola je napravljena od polimera zvanog TPU, koji kombinuje fleksibilnost i odličnu zaštitu, a najviše podseća na silikon. Pored interesantne roze verzije futrole, Travel cover postoji još u pet različitih i atraktivnih boja. Ono što odmah primećujemo jeste da površina futrole nije glatka, već prošarana tačkastim udubljenjima koje će obezbediti da bolje leži u rukama i ne proklizava. Cover se sastoji praktično iz dva dela: leđa koja se navlače sa zadnjeg dela tableta, i poklopca koji je napred, tako da je zaštita kompletna. Ono što odmah treba reći je da ovde na žalost nema mogućnosti da se poklopac futrole savije kako bi se pretvorio u zgodno postolje, da bi tablet stajao čvrsto u landscape položaju, a što smo videli kod nekih drugih modela.

Pošto je u pitanju futrola pravljena po meri baš za Nexus 7, imamo otvore za konektore i tastere savršeno raspoređene (kao recimo i otvore za zvučnik sa zadnje i mikrofon sa gornje strane), tako da oko toga neće biti problema. Sa druge strane, jesmo primetili da se tasteri malo teže pritiskaju preko sloja TPU-a, no u pitanju je ipak navika. Kada se futrola namesti na Nexus 7, stoji prilično čvrsto i nema šanse da sklizne slučajno. Pošto je svetlije boje, ova futrola će se i nešto brže prljati (odnosno da budemo precizniji, prljavština će se brže primetiti), no vlažna krpica će rešiti taj problem lako i brzo.

Rezime

Futrola je prilično kvalitetne izrade i savršeno odgovara Nexus 7 modelu, lako se navlači sa zadnje strane i čvrsto stoji bez mogućnosti da isklizne. Iako na tržištu sada već postoji veliki broj raznih futrola za Nexus 7, ova je osnovni model, pa će zbog toga i odlično odgovarati najvećem broju korisnika, koji osim zaštite tableta nemaju neke posebne zahteve. Cena od malo preko 20€ možda nije baš mnogo niska, ali je potpuno očekivana i opravdana.

Conclusion

The case characterize high build quality and perfectly fits the Nexus 7 model, easily slips on from the back and firmly without being able to slip away. There are many different cases for Nexus 7 on the market, this one is a basic model and will fit the majority of users, which in addition to protecting tablets have no special requests. 20 Euros is not affordable price at all, but it is completely expected and justified.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2013.): 20€

Gigatron ustupio: Asus Nexus 7 Travel cover
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com