Canon Legria HF R27

Odlična kompaktna Full HD kamera koja će zadovoljiti i naprednije i zahtevnije korisnike. Kombinacija odlične optike, integrisane memorije i dvostrukog čitača za memorijske kartice, stabilizacije slike i odličnih performansi zaslužuje svaku pohvalu.

Canon u svojoj ponudi ima veliki broj sjajnih kamkordera, od standardnih modela pa sve do high-end varijanti, tako da svako prema svom budžetu može pronaći ono što mu odgovara. Model koji smo ovoga puta dobili na test je Legria HF R27, i on je namenjen malo zahtevnijim korisnicima koji traže Full HD kameru. Ova kamera donosi dosta toga, Full HD rezoluciju videa, integrisanih 8GB memorije, čak dva slota za memorijske kartice, 3" LCD ekran osetljiv na dodir, da imenujemo samo najbitnije stvari. Ono što je dobro znati je da cena ipak nije van domašaja prosečnog kupca.

Ključne karakteristike

  • Full HD video u 24Mbps
  • Touch ekran
  • 8GB integrisane memorije, dva slota za memorijske kartice
  • Odlična slika

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor: 1/4.85" CMOS (3.28M piksela, efektivno 2.1MP za video, 2.4MP za fotografije)
  • Optika i sočivo: 20x Optical, 400x Digital, f=3.0 - 60mm
  • LCD displej: 3" Widescreen Touch LCD (230.000 piksela)
  • Memorija: Dual Flash Memory (8GB interno, 2x SDXC card slot)
  • Kvalitet: MXP (1920x1080, 24Mbps), FXP (1920x1080, 17Mbps), XP+ (1440x1080, 12Mbps), SP (1440x1080, 7Mbps), LP (1440x1080, 5Mbps)
  • Fotografije: 2016 x 1512, 1792 x 1344, 1920 x 1080 piksela
  • Konektori: AV terminal, component out, USB 2.0, HDMI
  • Dimenzije: 60 x 62 x 121 mm
  • Težina: 270g

Canon Legria HF R27

Kao i većina Legria modela, i ova kamera je veoma kompaktnih dimenzija, i sa 60x62x121 mm će sigurno stati u džep od jakne, a težina od 270g (sa baterijom) je takva da neće predstavljati veliko opterećenje. Preporučujemo da se što pre nabavi neka kvalitetna futrola, pošto je kućište kamere od glossy plastike koja se vrlo lako može pohabati. Kaiš sa desne bočne strane je dovoljno širok da pruži odličnu ergonomiju kada se kamera koristi duže vreme, a kako se može podešavati po dužini, lako će se prilagoditi korisniku. Kvalitet izade kamere je odličan, deluje čvrsto i prilično robustno, što se uostalom i očekuje od jedne Canon kamere. Poklopac objektiva je ugrađen, a napred još vidimo da su ugrađena dva mikrofona, kao i da nema dodatnog osvetljenja, što je prava šteta.

Kontrole su dosta logično raspoređene, sa gornje strane su Zum i Photo tasteri, sa strane Power, a pozadi, gde najčešće stoji baterija, Record taster. Tasteri su dobre veličine i postavljeni tako da prsti padaju direktno na njih tako da neće biti napipavanja. Sa leve bočne strane je veliki 3" LCD ekran osetljiv na dodir, pa nije bilo potrebe za dodatnim navigacionim i funkcijskim tasterima koji se obično nalaze pored. U pitanju je dosta dobar ekran rezolucije 230.000 piksela koji je odlično vidljiv i po dnevnom svetlu. Na telu kamere su još četiri tastera sa nekim osnovnim funkcijama, Micro USB i HDMI konektori, kao i poklopac ispod koga su dva slota za SDXC memorijske kartice. Sama kamera ima i dodanih 8GB interne memorije, a podržano je kontinuirano snimanje, pa će kada se jedna kartica popuni, kamera bez prekida nastaviti snimanje na drugu karticu. Sa desne strane kamere su još i AV, komponentni i priključak za napajanje.

Rezime

Ugrađena optika je dosta dobra i korisnici imaju na raspolaganju 20x optički zum (400x digitalni), stabilizaciju slike, dok sama kamera podržava recimo Face Detection, ima Smart Auto mod za automatsko prepoznavanje scena, što uz vrlo brz fokus i stvarno sjajan kvalitet slike daje odlične rezultate koji će odgovarati i onima koji imaju malo veće zahteve. Iako svakako da postoje i bolje (i naravno skuplje) kamere, ova se nameće kao odličan izbor za naprednije korisnike kojima treba Full HD slika.

Conclusion

Integrated optics is very good and users have access to 20x optical zoom (400x digital), image stabilization, while the camera supports Face Detection, has Smart Auto mode for automatic scene recognition, which, with very fast focus and really superb picture quality gives excellent results that will suit demanding users. Although there are certainly better cameras (and more expensive, of course), this is an excellent choice for advanced users who need Full HD picture.

Testirani proizvod je uzorak.

Canon ustupio: Canon Legria HF R27
zvanični sajt: canon.rs