Xwave S-11

Ovo je MP3 plejer koji odlikuje pomalo retro dizajn, pošto nije baš previše kompaktnih dimenzija. Ipak, podržava snimanje glasa i FM radio stanice, tako da će biti dobar izbor za one koji traže što povoljniji plejer bez naprednih funkcija.

MP3 plejeri su postali prava rektost za videti, pošto ima sve više naprednijih multimedijalnih plejera, ali i smart telefona koji su praktično i zamenili klasične multimedijalne plejere. Srećom po one koji i dalje traže samo jednostavan muzički plejer, mogu se po prodavnicama pronaći neki modeli, a mi smo imali priliku da testiramo S-11, Xwave plejer. Xwave nam je najviše i poznat zbog multimedijalnih plejera raznih kategorija, a u ovom slučaju, u pitanju je uređaj osnovne klase sa par interesantnih dodataka. Ono zbog čega ovako nešto i dalje ostaje u ponudi jeste cena, a bez obzira gde će se koristiti, ovakvi plejeri imaju definitivno najbolji odnos cene i performansi.

Ključne karakteristike

  • LCD displej sa pozadinskim osvetljenjem
  • FM radio
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Podržani formati: MP3, WMA
  • Interfejs: USB 2.0
  • Kapacitet: 4GB
  • Ekran: LCD, 1 red, pozadinsko osvetljenje
  • Baterija: Li-Ion
  • Dodatno: Snimanje zvuka, FM radio, Telefonski imenik, E-book

Xwave S-11

Ovako spolja, ovaj plejer nas najviše podseća na neke Olympus diktafone, i ono što se može reći je da smo očekivali da bude nešto kompaktnijih dimenzija. Ovako sa 4x7x7cm ne spada u najmanje mp3 plejere koje smo videli, iako teži samo 100g. Kućište je napravljeno od obične crne plastike, i ne izgleda nešto posebno lepo, no plastika deluje izdržljivo i to je najbitnije. U pakovanju stižu slušalice koje će korisnici verovatno vrlo brzo zameniti pošto jednostavno nisu baš mnogo kvalitetne, no to je česta boljka multimedijalnih plejera koji se isporučuju sa slušalicama koje služe samo dok se ne kupe bolje. Plejer inače ima mali LCD displej (sa pozadinskim osvetljenjem) na kome se prikazuju relevantni podaci, koji su doduše i prilično sitni.

Što se kontrola tiče, sa gornje strane su raspoređeni tasteri za kontrolu reprodukcije muzike (Play/Pause, Back, Skip, Volume Up i Down), On/Off, Menu i Repeat sa bočne strane. Možemo videti i 3.5mm konektor za slušalice, kao i USB port ispod zaštitnog poklopca sa bočne strane. Pored direktne reprodukcije muzike (podržani su MP3 i WMA formati), ovaj plejer ima i par drugih interesantnih dodatnih funkcija, kao što su FM tjuner (moguće je memorisati do 20 stanica), snimanje glasa, ali i telefonski imenik i čitanje eBook formata, što je doduše prilično nepraktično na ovako malom ekranu. Za one kojima to bude značilo, tu je i ekvilajzer (Normal, Rock, Pop, Classic, Soft, Jazz). Što se napajanja tiče, koristei se ugrađena Li-Ion baterija koja može izdržati oko 12h reprodukcije.

Rezime

Ovaj plajer je nešto većih dimenzija od klasičnih modela, što nam se nije dopalo, ali zato ima ugrađenu bateriju koja je svakako bolje autonomije nego kada se koriste klasične, tako da će nekima taj kompromis biti sasvim ok. Kvalitet zvuka je dobar, u rangu onoga što se može i očekivati od uređaja ove kategorije. Bas je pomalo tanušan, ali ako se kupe dobre slušalice i to se da popraviti. Za uloženi novac se dobija više nego pristojan plejer, pa je i cena sasvim opravdana.

Conclusion

This player is a bit larger than conventional models, and we do not like that, but it has a built-in battery providing better autonomy in relation to classic ones, so to some users this compromise will be quite fine. Sound quality is good; it is in the range of what can be expected of this category of devices. Bass is a bit weak, but if buy good headphones, this problem can be solved. This is a very good offer, good value for money, so the price is quite justified.

Preporučena cena (uključujući PDV, novembar 2012.): 22€

NT Company ustupio: Xwave S-11
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.