Cooler Master Carbon Texture Folio

Interesantna futrola koja je namenjena Samsung Galaxy Note 8 uređajima. U pitanju je takozvana Folio futrola, koja pruža odličnu zaštitu, a istovremeno se može koristiti i kao postolje, što je vrlo praktično. Nešto jača cena je i očekivana pošto se radi o futroli vrhunskog kvaliteta.

Cooler Master od nedavno ima i celu paletu proizvoda koji su namenjeni mobilnim uređajima, pa iako tu naravno dominiraju razni gadgeti za iPhone i iPad modele, može da se nađe i par vrlo interesantnih dodataka za one koji imaju nešto drugo. Za Carbon Texture Folio smo od ranije čuli, a sada možemo da vidimo kako izgleda varijanta koja je namenjena Samsung Galaxy Note 8.0 modelu koji spada u sve popularniju Phablet kategoriju. Ovo je kvalitetna futrola (bez dileme, spada u kategoriju najkvalitetnijih koje se mogu kupiti) koja ima vrlo karakterstičan izgled, i koja pruža odličnu zaštitu, uz par dodatnih funkcija.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Služi i kao postolje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije: 218x45x13mm
  • Kompatibilnost: Samsung Galaxy Note 8.0

Cooler Master Carbon Texture Folio C-STBF-CTN8-BB

Futrola je dimenzija 218x45x13mm i savršeno odgovara Galaxy Note 8.0 modelu, pošto je pravljena baš po odgovarajućem kalupu, što uključuje tačne dimenzije i sve otvore za konektore, tastere i kameru sa zadnje strane. Kada malo bolje zagledamo, vidimo da se futrola sastoji iz dva dela, čvrste plastike koja se navlači na zadnji deo Note-a i shell-a koji dolazi spolja i koji najviše podseća na korice sveske. Naravno, tu je prepoznatljiva Carbon tekstura spolja u plavom finišu, što izgleda prilično neobično i vrlo interesantno. Iako je možda klasičan Carbon nešto što nama izgleda malo lepše, i ovako se dobija futrola koja neće imati problema da se razlikuje od brojne konkurencije.

Ova Folio futrola se zatvara i drži na mestu pomoću čičak trake, i dosta liči na neki notes. Pored zaštitne funkcije, koja je i najbitnija kada su ovakve futrole u pitanju, ova ima mogućnost da se Note postavi pod uglom u odnosu na podlogu i tako koristi, što je veoma praktično. Unutrašnjost futrole je veoma mekana i tako će ekran biti maksimalno zaštićen. Za Phablet-e su Folio futrole vrlo dobar izbor zašto što se uređaj ne mora vaditi i vraćati, uvek je dostupan i dobro zaštićen od svih eventualnih oštećenja. Kvalitet izrade je odličan, i to je već nešto na šta smo navikli kada je Cooler Master u pitanju.

Rezime

Cela Carbon Texture Folio serija futrola je veoma interesantna i radi se o modelima koji i nemaju neku pravu konkurenciju. Dobra vest je što pored iPhone-a ima verzija i za druge modele telefona i tableta, međutim izbor nije onoliko veliki koliko bi voleli da jeste, što je i jedina zamerka koju imamo. Cena ovakve futrole nije mala, ali je ipak Carbon Texture Folio za par klasa kvalitetniji od konkurencije, pa iz tog ugla i nije problem izdvojiti malo više novca.

Conclusion

Carbon Texture Folio series is very interesting and these are the models that have no real competition. Besides the iPhone versions, there are also versions for other models of phones and tablets, but the choice is not as large as we would like to be, and that is the only complaint we have. Price of such case is not affordable at all; however, Carbon Texture Folio series is much better than the competition, so from that point of view it is not a problem to pay extra.

Testirani proizvod je uzorak.

Cooler Master ustupio: Cooler Master Carbon Texture Folio C-STBF-CTN8-BB
zvanični sajt: coolermaster.com