Dell Energy 17.3'' Messenger

Veoma kvalitetna torba koja je namenjena onima koji imaju 17.3" (ili manji) laptop i kojima je potrebno još malo dodatnog prostora. Odličan je kvalitet izrade i dobro iskorišćen prostor, tako da je treba uzeti u obzir prilikom kupovine.

Već smo videli dosta modela torbi koje se mogu pronaći u ponudi proizvođača laptopova, pa iako na tržištu imamo stvarno dosta dobru ponudu u ovoj oblasti, prilično se isplati proveriti šta se može naći i mimo toga. Dell je jedan od najpoznatijih proizvođača laptopova i teško da ima puno onih koji još nisu čuli za ovu kompaniju. Zato ne čudi što je i ponuda dodatne opreme bogata, a tu su i torbe kojih ima dosta i koje se mogu naći po prilično dobrim cenama iako su ovakve varijante uglavnom skuplje. Ova Dell torba je namenjena onima koji imaju malo veće laptopove dijagonale 17.3" (naravno i manji modeli staju bez problema) i koji traže moderan Messenger model

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Veličina dijagonale laptopa: do 17.3"
  • Dimenzije: 50.1cm x 15.2cm x 34.2cm
  • Težina: 600g

Dell Energy 17.3'' Messenger

Iako je pravljena za 17.3" modele, ova torba nije toliko veća od klasičnih modela, i sa dimenzijama od 50.1x15.2x 34.2cm i težinom od 600g, neće biti uopšte teška za duže nošenje. Dizajn je moderan, a crna, teget i plava boja su prilično dobro uklopljene. Izrada je prilično dobra a završna obrada u rangu najskupljih modela na tržištu. Za razliku od većeg broja Messenger modela, ova torba ima ručku za nošenje u ruci, što i nije tako loše pošto su obično 17.3" laptopovi i nešto teži. Kaiš za preko ramena se podrazumeva i on je ovde i najbitniji. Širok je, podešava se po dužini i ima ojačanje za rame, a kao što smo i očekivali, ne može se skinuti, fiksiran je na torbi.

Torba se jedne bočne strane ima otvoreni džep koji obično služi za flašicu vode ili recimo manji kišobran. Sa prednje strane, na poklopcu koji pokriva celu torbu napred imamo jednu uzanu pregradu sa ziperom, što nije loše ukoliko volite da imate sitnice pri ruci. Kada se otvori (a fiksira se jednim širokim plastičnim klipom), vidimo na telu torbe tri našivena i otvorena džepa i jednu uzanu pregradu koja je zgodna za papire i dokumenta. Glavni deo torbe je podeljen na dva dela, poseban odeljak koji je za laptop i čiji su zidovi lepo ojačani kako bi zaštitio računar od udaraca i oštećenja, dok je preostali deo dovoljno prostran da može stvarno dosta toga da stane bez ikakvih problema.

Rezime

Ova torba je prostrana, ne prevelika, vrlo kvalitetne izrade i modernog dizajna, što je sasvim dovoljno da zasluženo dobije preporuku. U ponudi ima dosta raznih modela i to po raznim cenama, no po svemu što smo videli, Dell Energy 17.3" zaslužuje da se nađe u užem izboru. Ukoliko cena nije jedini parametar koji gledate, definitivno se isplati investirati u malo kvalitetniju torbu kao što je ova.

Conclusion

The bag is spacious, not too large, offering high-quality and modern design, which is enough to get a recommendation. There are many different models at different prices on the market, but by all we've seen, the Dell Energy 17.3” deserves to be taken into account. If the price is not the only important parameter, it's definitely worth investing in a high quality bag like this.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2013.): 40€

Pin Computers ustupio: Dell Energy 17.3'' Messenger
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.